Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Burun
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBurun

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Burun
    Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2013 Saat 13:58
Hocam kızım 21 aylık yaklaşık 3 gündür burnunun içinden fışır fışır ses geliyor özellikle emerken daha çok. Baktım çoğalıyor serum fizyolojik sıktık burnuna sabah akşam. Ama serum fizyolojik sıkınca o burun içindeki sıvı daha çok çoğalıyor daha çok hırıltı yapıyor. Kızımın burnu akmıyor grip hali yok bizlerde grip değiliz ateş yok genel durumu iyi ama durup dururken bu durum baş gösterdi. Banyo yaptırdım sıcak su ve buhar iyi gelir diye ama netice aynı. Sümkürmeyi bilmediği için ve geriye doğru çekemediği için sanıyorum sıvı burnun gerisinde bekliyor. Bu halde ben nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz? Bu olay bademciklerine etki edermi ? Sizden yanıt bekleyip ona göre tedaviye başlıyacağım. Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2013 Saat 19:31
Burun aspiratoru ile cekmeyi denedinizmi?
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2013 Saat 22:26
Hocam bugün akşam doktora göstereyim dedim içimde keşkeler kalmasın diye. Bademciklerinde hafif kızarık olmuş geniz akıntısından dolayı antibiyotik gerektirecek bir durum yok denildi. Kızım grip değil bende serum fizyolojik yaptığımı söyledim ama çok ağlıyor yapılınca akşamları 1 defa yapın ki rahat uyusun dedi. Bende doktordan gelince bir banyo yaptırdım . O nedenle serum yapmadım bu akşam. Geniz akıntısının ilerlememesi için Alores adında bir şurup yazdı akşamları yatmadan önce yarım ölçek 5 gün kullanın dedi. Ciğerleri ve kulakları temiz . Tablomuz bu şurubu kullananalım mı ? Burundaki hırıltı özellikle emerken resmen fışır fışır sırtından duyuyorum bu sesleri . Değerli görüşleriniz benim için çok önemli saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2013 Saat 06:53
O surubu kullanirsaniz, burundaki hirilti cigerlere inecek ve ondan sonra cocugunuza Astim( veya bronsit) teshisi konacak. Sakin bu tuzaga dusmeyin. Serum fiz: 10'ar damla yapiyorsunuz degilmi? oyle 2-3 damla ile duzelmez.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2013 Saat 08:53
tamam hocam hep korktuğumuz neyse başımıza geliyor inanın ben gece yarım ölçek verdim bu akşam yapmıyacağım serum fizyolojik tek kullanımlık olanlardan yarısını bir burun deliğine diğer yarısınıda diğer buruna sıkıyorum. Şurup konusunda tereddütüm olduğu için zaten size danışma gereği duydum. 1 sefer içti bu durumda korkulacak bir tablo varmı. Amerika da olduğunuz için saat farkından dolayı cevaplarınız ertesine güne intikal ettiği için ben dün gece sizden yanıt gelmeden şurupdan yarım ölçek verdim. Ama şimdi iyice tedirgin oldum . İlginiz için teşekkür ederim. Saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2013 Saat 19:31
Merak etmeyin, hemen oyle 1-2 defa vermekle bir sey olmaz. En az 2-3 gunluk kullanma suresi gerekir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.