Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateşş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateşş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nurcan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2404
Mesajın Direkt Linki Konu: ateşş
    Gönderim Zamanı: 29 Tem 2013 Saat 13:36
hocam iyi günler dilerim,
Ece 2,5 yasında cuma gününden beri 39,5 lara cıkan ateşi var ilk etapda sadece ateşi vardı ve su seklinde burun akıntısı suan ise öksürüğü burun akıntısı ve ateşi var öksürüğü balgam cıkarmak için öksürüyor ve az önce kusarak balgam çıkardı doktor ceftinex antibiyotik dönüsümlü olarak da pedifen ve calpolu kullanmamı söyledi kullandım fakat bugune kadar faydasını görmedim antibiytoiğin bugun baska doktora götürdüm o ilk görüşte grip dedi sonra sırtını dinleyince fikrini değiştirip bronşit dedi direk ve ilac yazdı ama neler yazdı hiç bir fikrim yok almadım çünkü size sormadan bir sey yapmak istemedim kime güvenceğimizi şaşırdım artık hangi doktora güvenicem hangi ilacı vericem bilmiyorum biri bogaz enfeksiyonu biri bronsit dedi biraz uzun oldu kusura bakmayın yanıtlarsanız cok memnun olurum..
Yukarı Dön
nurcan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2013 Saat 15:01
hocam simdi yine kontrole götürdüm cuma günki doktora bu sefer bana benical, ventolin, rhinfant yazdı ve ben antibiyotik işe yaramadı kaç gün olduu dedimm antibiyotiklik birr durum yok demekki dediğimde bana ancak 1 haftada etki ettiğini daha 4 gün daha ateşi olabileceğini söyledi bende ama onceden zimaksın hemen kestiğini söyledim o zaman sırf seni tatmin etmek için zimaks yazıyorum dedi sen huzursuz bi annesin dedi bende dedimki normalde wbc degerine bakılmazmı her vakada wbc ye bakmayız dedi labaratuar teshıs koymak ıcın degıldır desteklemek içindir dedi ben öksürük suruplarının çok iyi olmadıgını cigere indirdiğini söyledim ama o 2 yasından önce önermiyoruz senin cocugun kullanabilir dedi hocam annem basımda herkes illa kullan diyor ilacları 4 gündür perisan cocugum agzının içi dısı heryeri yara oldu ne yapmam gerek lütfen söyleyin kusura bakmayın uzun tuttumm yine..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2013 Saat 15:38
Al birini vur ötekine... Bu arada bir de işin yoksa anneniz ile uğraşın... Hiçbirinin dediklerini yapmayın, sadece Grip tedavisi için anlattıklarımı uygulayın. Sakın, Antibiyotik, Astım ilacı ve öksürük şuruplarını kullanmayın. Ceftinex etkili olmadı diye, Zimaks yazıyor öylemi?? Sonrada bunlara "doktor" deniliyor ha???
Yukarı Dön
nurcan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2013 Saat 15:48
hocam wbc degerını olcturmeme gerek varmı ? antibiyotiklik bir durum olsaydı etki ederdi zaten değilmi ? öksürüğü ilerlemez değilmi hemen hastaneye yatıralım dedi cünkü..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2013 Saat 15:56
WBC ölçtürmenize gerek yok, zira şüpheli bir durumu yok, bariz GRİP...
Yukarı Dön
nurcan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2013 Saat 10:45
merhaba hocam size 2 sorum önceden yazmıstım size bunun üzerine ateşi düştü herseyi normale döndü fakat
1.hafif hırıltısı var hala balgam cıkarmaya calısıyor daha yeni yeni ballı limon verebiliyorum baska biseye gerek varmıdır daha surermi bu öksürügü 
2.ece tam hastalandıgında hepatit a aşısının 2.dozunu yaptırmam gerekiyordu yaptıramadım rahatsız diye yani ocak 21 de yaptırmıstım 15 gün kadar gecti sizce aşının 2.dozunu ne zaman yaptırmalıyım yaptırmalıyım ? yoksa ilk dozunu tekrardanmı yaptırmam gerekicek ? 
teşşekkür ederim hocam iyiki varsınız 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2013 Saat 11:55
1- Bu arazların olması da; hadisenin grip olduğunun işaretidir. Limonlu bal ile beraber, Serum fiz ve ColdMix de kullanın. 1 hafta daha sürebilir. 
2- İsterse, 15 ay geçsin, hiçbir önemi yoktur. İlk aşı bile koruyuculuk sağlar, ama hayat boyu bağışık olması için 2. doz yapılır. Ne zaman isterseniz, o zaman yaptırın.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.