.doktor bey,benim kızımın yeşil kaka sorunu oldugu için yeşil kaka ve emzirme ile ilgili mesajları okudum.Emzirme süresi için sağlık ocagındaki hemşireler;sürekli emzirmemizi istiyorlar zayıf kalıp hastalanmaması ve ne kadar emzirirsek o kadar iyi oldugunu soyluyorlar
Siz ise diyorsunuz ki,bebeği 3 saat aralıklarla besleyin.Beni düşündüren 3,5 aylık bir bebek sadece anne sütüyle besleniyorsa 3saatde bir emzirmekle bebek doymuş olurmu.ı ne kadar süre emmesi lazım ki 3saat aç kalmanın hakkını versin. gecede sabah vaktine kadar uyanmadıgından emmiyorsa gündüz 3 saat uzun olmaz mı.Benim kızım gündüzleri saatde bir emmek istiyor.Dediğiniz gibi biz anneler sanki aç diye sürekli emzirme psikolojisindeyiz.Birde çocugumuz zayıfladıysa..kızım gerçekten zayıfladı yeşil kaka sorunu sanki iki gündür düzelmişti ara ara ve az az yapmamaya ve biraz dahasarı olmaya başlamıştı ki zayıfladı diye dayanamayan ben emzirdim kızım istedikçe vebu gece yatmasından önce sancılandı yeşil kakası hemen yerini aldı.zayıflaması normal mi gun ıcınde bıraz atesleniyorda 36-37 arasında..
bir şey daha sormak istiyorum.o da yeşil kaka ile uyku arasındaki bağlantı.genelde yeşil kaka sorunu olanda uykuya geçişte kasılmalar zorlanmalar ağlamalar olurmu.Çünkü gün içinde hiç bir sıkıntısı olmayan kızım uykuya geçerken bu halde..?
Düzenleyen zelha - 16 Tem 2013 Saat 22:40