1- Geçmiş olsun, inşallah bundan sonra böyle "kazıkları" yemezsiniz.
2- İltihaptan "işitme kaybı" olmaz.
a) işitme kaybına sebep olan en büyük etken, "Hemofilus İnflenza Tip-B" bakterisi olup, artık senelerden beri bunun aşısı 5'li karmaların içinde; ActHİB olarak konduğundan, günümüzde artık bu tip sağırlıklar görülmüyor. Abiniz bu aşılara yetişemeden hasta oldu ise, muhtemelen bu sebepten olmuştur.
b) Orta Kulak iltihabı esnasında veya kulak zarı delik iken verilen "Kulak damlaları" en büyük "işitme kaybı" sebebidir.
3- Bu ne biçim Bronşitmiş? Maalesef, günümüzde her öksürene; Astım veya Bronşit tanıları koymak moda oldu. Hiç Astım Krizi olmamış çocuklara bile senelerce Astıım ilaçları veriliyor.
4- Böyle her ateşlendiğinde, her öksürdüğünde bu tip ilaçları alan çocuklarda, bilhassa Nasonex, Flixotide gibi "kortizonlu" spreylerin kullanılması, mevcut Grİp virüslerinin daha iyi yerleşmelerine sbep olduğundan, daha sık hasta olacaksınız ve her hastalığınız merasimli geçecek.. Bunu önlemek için, basit enfeksiyonlarda uzun süre antibiyotik kullanmayın, ve en önemlisi; verilen Astım ilaçlarının hiçbirini kullanmayın.