Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulak burun boğaz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak burun boğaz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oguzhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 56
Mesajın Direkt Linki Konu: kulak burun boğaz
    Gönderim Zamanı: 14 Tem 2013 Saat 20:54
mrb doktor bey.sizi tanımak ne büyk şans.
4 yaşında ve 8 aylık 2 oğlum var.
küçük oğlum 2,5 aylıkken bronşit teşhisiyle 6 gün hast kaldık.ventolin ab tahmşn edersiniz.4 aylıkken gene grip gene ab verdiler ilerlemesin diye. sonra iye oldu yine ab. sünnet oldu gene ab .şimdide orta kulak iltikabı ve augmentin verdiler.sizin yazılarınızı okuyunca nekadar aldandığımı ve aldatıldığımı anladım ve küçücük oğlum için nasıl isyan etmek geliyor içimden.ve bizde sadece 3-4 gündür günde 1 kere kusma vardı bende dişleri çıkıyor ona yormuştum bu ginde aşırı huzursuzluk kusma hafif kuru öksirik vardı geçirilmiş bi gripte yokki anlaöadım.
bi yandan da kot-rkuyorum abimde iltihaptan dolayı işitme kaybı var şuan 
tekrarlamaması için nelere dikkat etmeliyim.
birde oğlumun kafası bronşitten sonra aşırı terliyor sebebi ne olabilir
asıl merak ettiğim oğlum neden bu kadar çok hastalamıyıor ne gibi tetkikler yaptırmalıyım 
sütüm çok az bundan çok hastalanıyor olabilirmi

lütfen acil yardımınızı bekliyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118442
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 11:26
1- Geçmiş olsun, inşallah bundan sonra böyle "kazıkları" yemezsiniz.
2- İltihaptan "işitme kaybı" olmaz.
a) işitme kaybına sebep olan en büyük etken, "Hemofilus İnflenza Tip-B" bakterisi olup, artık senelerden beri bunun aşısı 5'li karmaların içinde; ActHİB olarak konduğundan, günümüzde artık bu tip sağırlıklar görülmüyor. Abiniz bu aşılara yetişemeden hasta oldu ise, muhtemelen bu sebepten olmuştur.
b) Orta Kulak iltihabı esnasında veya kulak zarı delik iken verilen "Kulak damlaları" en büyük "işitme kaybı" sebebidir.
3- Bu ne biçim Bronşitmiş?  Maalesef, günümüzde her öksürene; Astım veya Bronşit tanıları koymak moda oldu. Hiç Astım Krizi olmamış çocuklara bile senelerce Astıım ilaçları veriliyor.
4- Böyle her ateşlendiğinde, her öksürdüğünde bu tip ilaçları alan çocuklarda, bilhassa Nasonex, Flixotide gibi "kortizonlu" spreylerin kullanılması, mevcut Grİp virüslerinin daha iyi yerleşmelerine sbep olduğundan, daha sık hasta olacaksınız ve her hastalığınız merasimli geçecek.. Bunu önlemek için, basit enfeksiyonlarda uzun süre antibiyotik kullanmayın, ve en önemlisi; verilen Astım ilaçlarının hiçbirini kullanmayın.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 11:28
Yazarlar bölümünde: Benim "Bağışıklık" ve "Ateş" ile ile ilgili maklelerimi mutlaka okuyun.
Yukarı Dön
oguzhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 12:33
çok teşekkür ederim hızlı cevabınız için.
cevabınız benim için çok büyük moral oldu hastalıklardan dolayı psikolojim bozuldu gerçeten
sizin sayenizde hastalıklara karşı daha güçlü olacağımıza inanıyorum.

Allah kolaylıklar versin
Yukarı Dön
oguzhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 16:32
doktor bey yazılarınızı okudum ve ne kadar geç kaldığımı anladım.
oğlum 8 aylık şimdiye kadar yaklaşık 4 şişe antb bitirdik (macrol,zinnat,erasef ...) çok mu geç kaldık
içim hiç rahat değildi bu konuda ne kadar haklıymışım
bunun bi telafisi yok mu doktor bey çok üzlüyorum oğlum için.
şu işe bakın geçici çözümlerle oğlumun ömür boyu sağlığını alıyorlar. nasıl bi hekimlik bu 
bu düzen değişmeli artık 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 22:23
Bunada şükür diyeceksiniz. Bundan sonra hafif ateşli hastalıklara antibiyotik kullanmayın, çocuğunuz diğerlerine yetişir. Sadece sayı olarak diğerlerinden daha fazla hastalık geçirdi, o kadar. Esas yuva/kreş zamanında olacağı hastalıklar mühim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.