Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ATEŞ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumATEŞ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
OYKULUS Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesajın Direkt Linki Konu: ATEŞ
    Gönderim Zamanı: 12 Tem 2013 Saat 13:22

Kadir Bey merhaba,

İkiz kızlarımı 6 aylıktan beri size getiriyordum en son 3 yaş kontrollerini yapmıştınız,şimdi 4,5 yaşındalar
Kızlarımdan biri 1 hafta önce 2 gün süren 38,5 derece ateş ve sonrası geniz akıntısı burun tıkanıklığı ile sadece calpol kullanarak iyileşti.Diğer kızım o iyileştiği gün bugün 3 .gün olmak üzere 39-39,7 derece ateşle hasta ancak ateşi ateş düşürücü ile kontrol altına alıyoruz.Ateşi 39,7 ye yükselince endişelenerek doktora götürdüm,ciğerleri,kulakları ve bademcikleri temiz dedi,boğazın gerisinde hafif beyaz geniz akıntısı başlamış,ateş 2-3 gün sürer sonrasında gribal enfeksiyon olarak devam eder dedi ,sadece calpol yerine ibufen kullanmamı önerdi.Sonrasında oluşabilece öksürüğe karşı Aferin yazdı (bu arada calpol ve ibufenle beraber kullanmamamı söylemedi ancak ben sizi devamlı takip ettiğimden irdelemedim bile),limonlu su önerdi şaşırdımBig smile
Bu sabah 3.gün ,ibufen tam 7-8 saat idare ediyor ancak sonrasında ateşi hemen 39 un üzerine çıkıyor,ateş düşürücüsünü verdim ve işe geldim ancak ateşin arkasındaki enfeksiyonu anlayamadım ve aklım onda.Ateşi düşerken çok terliyor ve sonrasında rahatlıyor
Ne dersiniz bu ateşin arkasında birşey olma ihtimaline karşı kan testi yaptırayım mı,ateşi hala düşmediği ve kardeşinde bu şekilde olmadığı için biraz tedirginim,çok teşekkürler,sizi çok özlüyoruz

Sevgiler

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118409
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2013 Saat 18:04
Çocuğunuza bakın.  Ne görüyorsunuz?  Ciddi bir hastalıkmı, sıradan bir hastalıkmı? Genel durumu iyi ise, ateşi düştüğünde gülüp-oynuyor ise, ateşin arkasında ne olduğunun hiçbir önemi yoktur. Ateş düşürmek için de fazla uğraşmayın.
Calpol ve İbufen'i beraber kullanmayın diyor, sonra da Calpol'ün yanına içinde 160mg Calpol (Parasetamol) bulunan Aferin'i veriyor. Aferin'in kutusunun yanındaki "içerik" kısmını okuyun göreceksiniz. Aferin'i hiçbir durumda kullanmayın.
Bunlar son derecede tehlikeli doktorlar. Daha verdikleri ilaçların içindeki aktif maddeleri bile bilmiyorlar. Calpol ve İbufen, içerik olarak apayrı ilaçlardır, beraber verseniz bile bir zarar olmaz, ama; 120mg Parasetamol ihtiva eden Calpol'ün yanında, 160mg Parasetamol ihtiva eden Aferin'i verirseniz  çocuğun karaciğeri harab olur..
Daha geçen gün gazetelerde; aldığı ilaçlarla Karaciğeri harab olduğundan babasından karaciğer nakli yapılan çocuğun haberi vardı. Aferin, Peditus ve Calpol gibi ilaçlar aynı reçeteye yazılırsa, olacak olan budur.
Kan tahliline bile gerek yok.  Gripal enfeksiyon da anlattıklarımı uygulayın.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Tem 2013 Saat 18:07
Yukarı Dön
OYKULUS Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 43
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2013 Saat 22:48
Teşekkürler Hocam, ateşi düştüğünde su savaşı bile yaptık bugün ama ateşi çıkınca kolunu dahi kıpırdatamıyor ve üşüyorum diyor, yarın 4.güne gireceğimiz ve şimdiye kadar ikisinin de ateşi hiç 38,5 üstüne çıkmadığından endişeliyim açıkçası. Çişini yaparken yanma olup olmadığını da sordum yok diyor ve hala grip belirtisi de yok, bol sıvı vermeye çalışıyorum, ayran, limonata, su vs.
Ateşi düşürmezsem ağlamaya ve titremeye başlıyor   
Yarın sabahki durumuna göre tekrar size danışmak isterim, teşekkürler tekrar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118409
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2013 Saat 11:27
Basit bir "Viral enfeksiyon" geçiriyor. Ateşi ortalama; 4-5 gün sürebileceği gibi, nadiren, 1 hafta da olabilir. Yaz mevsiminde olduğumuz için, Kış mevsimindeki gibi Grip arazlarını beklemeyin. Gerekmedikce ateşi düşürmeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.