Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Emzirme/Isırık/Uyku/İlaç
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEmzirme/Isırık/Uyku/İlaç

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sueoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 93
Mesajın Direkt Linki Konu: Emzirme/Isırık/Uyku/İlaç
    Gönderim Zamanı: 10 Tem 2013 Saat 23:54
Hocam merhabalar,
Oğlum şuan 5 aylık 7700 gr 66 cm. İlk iki ay hem mama hem anne sütü aldı.Sonradan sadece anne sütü vardım. Fakat 3 hafta önce işimden dolayı bebeğim gündüzleri birkaç saat annemde kaldı ve o da acıkınca biskuvi şeftali vb yedirmiş. Bu esnada emerken beni ısırmaya başladı. 4 aylıkken alttan iki dişi çıktı ve ısırıkları inanılmaz acılıydı kanıyordu hala da yapıyor.
Emme süresi çok kısaldı maximum 3 dk emiyor, emerken iki emiyorsa ardından kafasını başka yöne çeviriyor sonra tekrar emiyor. Eskisi gibi isteklide değil. Sütüm var az değil çok su içiyorum.
Bugun itibariyle tekrar anne sütü vermeye karar verdim çok bunaltırsa yoğurt vereceğim.
1)Sorularım ise şöyle tekrar beni istekli emer mi? Hala ısırıyor, ısırırken kanıyor ne yapmalıyım?
2)Ayrıca hocam uyutmakta çok zorluk çekiyorum hamağında sallıyorum olmuyor, ayakta sallanıyor olmuyor. Bu sallama huyundan nasıl vazgeçirebilirim? Nasıl uyutulur? Yatağına koysam ağlasa ama uyusa doğru mudur?
3)Bir de hocam şuan kulak enfeksiyonu geçiriyorum doktor  ONADRON Sımple ilacını verdi emzirirken kullanabilir miyim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118420
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2013 Saat 09:47
1- Bu durumda anne sütünde ısrar etmenizin bir yararı olmaz.
2- Gündüz uykularını azaltın.
3- Onadron'un nesini verdi? Eğer kulağınıza damlatmanız söylendi ise, aman ha kulağı mahvedersiniz, ameliyata kadar gider. Sadece; İliadin burun spreyi; günde 2x2 fıs her iki BURUN deliğinize sıkın, 10 dak içinde ağrı geçer. 3gun bu spreyi kullanın, sonrada 1 hafta kadar Sterimar gibi "tuzlu su" lardan günde 5-6 defa sıkın.

Yukarı Dön
sueoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2013 Saat 09:57
hocam onadronu kulağım için verdiler sürekli tıkanıyor 6 ayda belki 10 kere temizlettim. Kullanmayayım mı? Hocam bir de oğlum 1 aydır sürekli öksürüyor ballı limon 5 aylık bebeğede uygulanabilir mi? bal oranı nasıl olmalı? Çok teşekkürler hocam
Yukarı Dön
Gamze Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dora'nın annesi

Puanlar: 8912
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2013 Saat 10:34

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2013 Saat 10:42
Kulağınız için sadece; İliadin sprey'i (burundan) kullanın. Sakın kulağınıza "HİÇBİR İLACI" damlatmayın.
Yukarı Dön
sueoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2013 Saat 12:39
Hocamyine rahatsız ediyorum kulağım çok hızlı kirleniyor tıkanıyor. öyleki bi zaman sonra duymuyorum neredeyse, temizletmek  zorunda kalıyorum. hamileylken başladı. artık kbb ye gitmekten bıktım. bunun için de illadin spreyi kullanayım mı? doktor antibiyotikte verecekti emzirdiğim için istemedim. sadece sprey yeter mi? bana başka öneriniz olur mu? çok teşekkür ederim hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2013 Saat 18:40
Kulak enfeksiyonu başka şey, Kulak kiri başka şey.  Orta Kulak enfeksiyonu olduğunda; İliadin kullanın, kulak kiri için, ara-ara temizletmekten başka çareniz yoktur.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.