Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boğaz enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboğaz enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121
Mesajın Direkt Linki Konu: boğaz enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 07 Tem 2013 Saat 12:33
İyi günler dr bey, oğlum 27 aylık 3 gün önce ateşlendi ilk gece çok huysuzdu uyumadı uyuduğunda inledi yutkunurken zorlandığını farkettim boğazı ağrıyor dedim ateşi olduğu için calpol verdim gece sabah doktora gittik boğaz enfeksiyonu dedi ağzında kokuda vardı,sanocef aspirex ve corsal verdi bende ilk gün kullandım enfeksiyon dediği için ve ağzıda koktuğu için antibiyotiği kullandım ilk gün huyu çok değişti ertesi günde daha önce hasta olunca hiç böyle olmazdı gezinirdi neşesi yerinde olurdu ikinci gün sabahta ilaçlarını verdim huysuzluğu iyice arttı ve burnuda tıkandı bende ilaçların yan etkisine abktım aspirex ve corsalın yan etkileri çok fazlaydı onları kestim antibiyotik ve calpole devam ediyorum burun tıkanıklığına serum fizyolajik kullanıyorum ama nafile çok fena horluyor iki gündür burnundan nefes alamıyor ağız kokusu arttı coldmixde kullanıyorum bu arada, ne yapmam lazım antibiyotik kullanmakla hata mı ettim?

Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2013 Saat 12:56
Dr bey eski mesajlara baktım şimdi ağızda koku dilde pas lekesi varsa antibiyotik kullanabilirsiniz demişsiniz şu an uyuyor diline bakmadım ama ağız kokusu çok fena yanına yaklaşınca bile kokuyor.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118140
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2013 Saat 22:17
Antibiyotik ve gerekirse, Calpol'ü kullanın, gerisine gerek yok.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2013 Saat 06:23
Teşekkür ederim, dün ateşi olmadı, burun tıkanıklığı için rhinfant geldi aklıma dün ona başladım doğru mu yaptım?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2013 Saat 09:45
Olabilir, en azından zararlı değil.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2013 Saat 11:09
Merhaba doktor bey oğlumun boğaz ağrısı ağız kokusu geçti burun tıkanıklığınada 3 gün rhinfant kullandım o sıkıntımızda gitti, 3 gündür geceleri öksürmeye başladı gündüz bir şey yok ağzı açık uyuyor burnunda mı sıkıntı var anlayamadım bugünde ateşli gibi başı ısınmaya başladı yine acaba ne olabilir boğaz enfeksiyonuyla mı alakalı ya da kulak iltihabı olabilir mi daha önce bir kere yaşadık gripten sonra olmuştu o zamanda rhinfant kullanmıştık yine öyleyse iliadin ya da rihinfant kullansam zararı olur mu, kafam karıştı bu kış çok hastalandı geçen kış emziriyordum sanırım onun etkisiyle bir kere hastalanmıştı , karışık oldu kusura bakmayın ama oğlum doktor lafını duyunca bile ağlıyor hastaneye gidincede inletiyor ortalığı onun ağlamasından soracağım soruları soramıyorum, kısaca boğaz enfeksiyonundan 12 gün sonra öksürük olur mu bağlantı var mı, birde soğuk hiçbir şey yemek istemiyor hala.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2013 Saat 23:22
anlattıklarınız; Gribi anlatıyor. Antibiyotiklik bir durum değil.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2013 Saat 09:52
Yani boğaz enfeksiyonu değilmiydi boşuna mı kullandık atibiyotiği ama ağzında koku vardı antibiyotikten sonra ateşi düşmeye başlamıştı, rhinfant kullanmıştım bu durumda kulak iltihabı olma ihtimali varmıdır yine? Birde gece öksürüğü için soğuk buhar makinesini tavsiye edermisiniz?

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.