Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kilo Alamama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKilo Alamama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
timsah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Konu: Kilo Alamama
    Gönderim Zamanı: 08 Haz 2013 Saat 09:31

Hocam merhaba,

Daha önce sizinle oğlumun kilo ve boy konusunda yazışmıştık son 1 aydır (şuan 7 aylık) neredeyse hiçbir gelişme yok bebeğimde. Boy 70 cm olmuş kilo ise hala 7.750 gr, emziriyorum hatta bebeğim sadece emmek istiyor diyebilirim. ek gıdaya alıştırmaya çalışıyorum ama çok istekli değil hatta çoğu zaman şiddetli şekilde ağlıyor. Kilo az olduğu için raporla ek gıda olarak “Infatrini” diye bir süt verdi. Anne sütüne ek olarak günlük 200 mg vermemi istedi. Sütleri aldım, çok fazla olmamakla birlikte sütü içiyor ama anne sütünü bırakmadan da devam ediyorum. Ek gıdalara pek sıcak bakmıyor ama sofrada bizim yediğimiz tüm yemeklerden tadımlık biraz veriyoruz hemen yiyor hatta yemeğe devam etmek istiyor.

Bebeğimin kilo alamamasını ben kendimce farklı nedenlere bağlıyorum. Bebeğim açlıkla alakalı olarak hiç ağlamıyor ya da böyle bir belirti yok hatta aksine sürekli gülen, çok keyifli bir bebek. Hocam bebeğim çok fazla kaka yapıyor ya da ben öyle düşünüyorum. Günde üç kez hatta dört kez sıvı şeklinde kaka yapıyor. Geceleri düzenli uyuyor ama gündüzleri aralıklarla en fazla dört saat uyuyor. Kan ilacını sizin tavsiyeniz üzerine vermiyorum. Durumumuz bu şekilde, kilo alımı için ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim. Teşekkürler …

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2013 Saat 12:43
450 gram eksiği var. Elinizdeki sütler bittikten sonra bir daha onları almayın, doğrudan "kutu sütlerinden" verin. Biraz takip edelim, daha olmaza, Sipraktin deneyebiliriz.
Yukarı Dön
timsah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2013 Saat 14:20
Hocam ben kutu sütlerinden yavaş yavaş veriyordum zaten suyla az miktarda karıştırıp ama doktor onu vermiyoruz dedi ve bu süte başladı sevmiyor içmeyi beni emmeyi tercih ediyor ama sürekli istiyor bir de biz yemek yerken biizim yediklerimizden ekmeğe bandırarak verdiğimizde de bir süre yiyiyor sadece anne sütü ile arası yok beni emerken hemen kaka yapabiliyor bir de hocam yazdığınız ilaç nedir? Kilolu olmasa ne olur? Gelişimine etki eder mi? Çok terliyor kaka ve ter için herhangi bir tahlil önerir misiniz? Kaç tane doktora gittiysek sağlık sorunu yok sadece kilo az diyorlar bu bir hastalık mıdır?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2013 Saat 09:36
Hastalığı yok, "tipi" böyle... Pastörize sütlerin bir zararı yok. Eğer pastörizasyon zararlı ise, bebeklere verdikleri mamalar niye zararlı değilmiş?  Pastörizasyondan bin beter işlemlerden geçiyorlar, ayrıca Pastörizasyon onlarada uygulanıyor. Böyle aptalca laflara siz bile biraz mantık kullanarak cevap verebilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.