Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Ben de Anne Olunca Anladım
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Anne Olunca Anlarsın
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuAnne Olunca Anlarsın

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3525
Mesajın Direkt Linki Konu: Anne Olunca Anlarsın
    Gönderim Zamanı: 03 Oca 2008 Saat 01:43
Daha küçük bir kızken, mutluluğumda, üzüntümde, hastalığımda, ilk heyecanlarımda sanki benden daha çok hissedecersine gözlerinde hep bir iki damla yaş görürdüm hani de, nedenini sorardım ya  sana anne ve sen her seferide "Anne olunca anlarsın" derdin bana. Neyi anlayacaktım ki, ben bendim işte, farklı ne olabilirdi ki anne olduktan sora. Taaki ben de bir anne olana kadar  anlamsz bir geçiştirme gibi gelmişti  bu sözlerin bana. Anne olduktan sora ise tek tek ve sırasıyla bulmuştu anlamını  farklı olan şey?

İlk bebeğimi kucağıma aldığım zaman ki yoğun mutlulukta, gözümdeki yaşlardaydı anlamı. Ona ilk süt verişimde, sebepsiz ağlayışlarındaki çaresizliğimdeydi. Yemek yemediği, iştahsız günlerindeki huzursuzluğumda, hastalanıp ateşlendiği geceler kalp çarpıntıları içinde  başında beklediğim gece nöbetlerindeydi anlam.Hiç bir şeyin bölemediği uykumdan bir "ııh" sesiyle uyanıverişimdeydi. İlk anne deyişini duyduğum zaman, yanağımda beliren damlalarda, ilk adımlarını atarken, düşecek endişesiyle heyecanlanmalrımda, ilk mumunu üflediğindeki varoluş ve varedişin hazzındaydı. Oynarken düşüp bir yerini kanattığında yüreğimin parçlanmasında, bilinçsiz attığım çığlıktaydı. Kreşe gitmek istemediği günler boynuma sarılıp " beni bırakma " anne diye ağladığında çaresiz ve ağlayarak işe gitmelerimde, ilk gösterisinde mağrur ve buğulu gözlerle izleken onu, bana gönderdiği öpücükteydi anlam. Bir derdi olduğunda veya bir soru sorduğunda ona en doğru cevabı verebilme çabalarımdaydı... ve bir anneler gününde " anneciğim seni çok seviyorum, anneler günün kutlu olsun" dediğinde, mutluluktan anneciğim, mutluluktan diye cevap vermek zorunda kalışımdaydı anne olmanın anlamı.

Canım annem, kimbilir yaşayacağım süreçlerde daha ne anlamlar kazanacak, yıllar önce söylemiş olduğun bu cümle. Bütün diğer anneler gibi, sen de benim meleğimsin.Hep sağlıklı, mutlu ve benimle ol. İyiki varsın. 

ALINTI...

Düzenleyen HaYaL - 03 Oca 2008 Saat 01:44
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2008 Saat 01:04
CryCry
benim annem bu cümleyi bana kullanmışmıydı hiç hatırlamıyorum...ama kullanmıştır herhalde bütün anneler gibiDisapprove
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2008 Saat 01:10
Çok güzel bir yazı. Ben de bu lafı annemden hiç duyamadım ama olsun. Ben de anne olunca anladım. Anlamaya da devam ediyorum. Sadece üzüntüm doğum anında çok ihtiyacım oldu keşke yanımda olsaydı diyorum.Cry
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2008 Saat 13:15
CryCry
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
FATMA GÜRSOY Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 19
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2008 Saat 15:24
Hayal cim ağlattın beni.Bende anne olunca anlayanlardanım.Anladığım bişey daha varki kaç yaşında olursak olalım anneye ihtiyacımız hiç bitmiyor.Allah onları başımızdan eksik etmesin
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3525
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2008 Saat 22:12
aminnn aminnnn. annelerimizden daha çok kim olabilirki yanımızda. ben bunu şimdi çok daha iyi anlıyorum. bazen kızıp bağırdığında bile meğer hep iyiliğimi istermiş aannem. bir anne evladı hakkında iyilikten başka ne düşünebilirki.
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 11323
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2008 Saat 01:37
CryCryCryCryCryCryemeğine sağlık
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8380
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2008 Saat 09:47
Cryemeğine sağlık canım,bu kadarmı güzel anlatılır...Cry
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.