Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - krup
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkrup

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nilcey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Konu: krup
    Gönderim Zamanı: 03 Haz 2013 Saat 12:15
merhaba dr bey.hoş geldiniz.yokluğunuzda değerinizi bir kere daha anladım.panikledim resmen.ne kadar büyük bir hizmet verdiğinizi tekrar söylemek isterim.iyi ki varsınız.

2,5 yaşındaki kızım yine krup oldu. burnu çok akıyor.halsizlikte var.ateş yok.hiç bir ilaç vermiyoruz.iliadin dışında.gece tıkanıp öksürükle uyanıyor.burun akıntısı gece geriye doğru olduğundan çok tıkanıyor.gece kalkıp camdan temiz hava aldık.3 saat sonra tekrar tıkandı.soğuk buhar uyguluyoruz.doktora gitmiyoruz.doğru yoldamıyız. götürsek önce iğne sonra antibiyotik ve hava verecekler.bugün krup da ilk günü.zaten hafif gripti 15 gündür burnu tıkalıydı.doktora gidelim mi. ne yapalım.kendiliğinden geçermi.teşekkürler.
Yukarı Dön
nilcey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2013 Saat 12:37
dr bey hasta olmasının sebebi de şu.dün akşamüstü banyo yaptı ve inatlaşma sonucu üzerini giyinmeden 10 dk oturdu.ve üşüdü. sonrasında hemen burnu akmaya başladı.gece 4 de tıkanarak ve havlarcasına öksürerek uyandı.üşütmeyle hasta olunmuyor diyorsunuz ya virüsü almıştı da üşüyünce bağışklık sistemi savunma yapamadı da mı hasta oldu. teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117942
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2013 Saat 13:13
Üşümekle veya banyo yapmakla hasta olunmaz.  Tahminen 1 hafta önce birisinden mikrop kaptı. Gerisi işin bahanesi... Gece sıkıntılı geçti ise; Yarım ampul Decort iğne vurdurmanız iyi olur. Antibiyotik gerekmez.
Yukarı Dön
nilcey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2013 Saat 13:21
iğne vurdurmasak kaç günde geçer.vurdurursak kaç günde hocam.çocuğun canını o kadar acıttık ki sizi tanıyana kadar. artık bir daha çok gerekmedikçe acıtmak istemiyorum. teşekkür ederim cevabınıza.
Yukarı Dön
nilcey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2013 Saat 15:59
dr bey hastalığımız bu gün daha iyi. öksürük devam ediyor. burun akıntısı çok koyu ve yeşil tüm şiddetiyle devam ediyor. ama halsizlik yok. yalnız kızımın kemşkleri aşırı ince.kolları bacakları incecik.çok güçsüz. bir kere dvit ampul kırıp içirdim.kışın. multi tabs omega 3 kullansam işe yararmı. eylül de 3 yaşını dolduracak. 13,6 kg.boyu 92 cm idi belki 93 olmuştur. ama kilo hiç artmıyor. çok az miktarlarda yiyor. biraz ısrar ettikmi karnım ağrıyor deyip öğürüyor. süt de günde 1 su bardağını geçmez. nasıl güçlendirebilirim kemiklerini.hadi kilo almasından geçtim ama çok güçsüz. bisiklet pedallarını çevirecek gücü yok. multi tabs önerir misiniz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2013 Saat 16:08
İğne vurulsada, vurulmasada; o sıkıntılı nefes alma 3 gün surer. İğne sadece nefesi rahatlatır. Etini ve sütünü yeterli miktarlarda almadığı sürece; ne verirseniz verin işe yaramaz. Şimdiden 3 yaşını doldurmuş gibi. Merak edilecek bir şey yok.  
Yukarı Dön
nilcey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2013 Saat 16:43
dr bey hazır siz nette iken sorayım. şimdi eczaneye gittim kendime göz damlası almaya organier kids iştah açıcı diye bir şurup gördüm.eczacıya sorduğumda çok iyi geri dönüşler alıyoruz dedi.nette araştırdım bunlar yazıyor. değerlendirebilirseniz sevinirim.
 İştahlı Bebekler, Sağlıklı Büyümeler

Propolis

Antioksidan, Antifungal, Antienflamatuar, Antiviral, Antibakteriyel etki gösterir.
Bağışıklık sistemini destekler.
Yara iyileşmesinde hücre iyileşmesini sağlar.
Mide ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

L-Glumatin

Sağlıklı büyüme ve gelişme için önemli aminoasitlerden biridir.
Büyüme hormonu salgılanmasını stimüle eder.
Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan T hücrelerinin sayısını arttırır.

L-Glumatin

Büyüme hormonu salgılanmasını destekler.
Protein sentezinde; hücre büyümesinde önemli rol oynar.
Kas hücrelerinin su kaybını önler, kasların katabolizasyonunu engeller.

Keçiboynuzu Özü

Yüksek oranda fosfor, kalsiyum ve potasyum içeriği ile çocukların kemik ve zeka gelişiminde önemli rol oynar.
Hafıza ve konsantrasyonu arttırır.
Enerji verir.

> Şağlıklı büyüme ve gelişmeye destek olur
> İştah artışına yardımcı olur
> Zihinsel gelişime katkı sağlar
> Bağışıklık sistemini destekler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2013 Saat 20:59
Ben bildim bileli, her sene böyle boş ve zırva ilaçlar pıyasaya çıkar durur.
1- L-Glumatin;de neymiş?  Yeni bulunmuş herhalde...
2-  Propolıs bu kadar bol miktarlarda üretilebilen bir madde değildir. Herhalde her şişeye, 1-2 damla koymuş olsalar gerek.
3- Böyle boş işlere para savuracağınıza, o para ile çocuğunuza; et,süt ve meyva alın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.