Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tarhana corbası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtarhana corbası

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asli54 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24 Nis 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 47
Mesajın Direkt Linki Konu: tarhana corbası
    Gönderim Zamanı: 23 May 2013 Saat 12:25
merhabalar kadir bey,ben size 8 aylık oglumun beslenmesini yazmıştım k.b.tozu,yulaf unu,pekmez,ceviz vs.siz bana bunların gereksiz oldugunu kendimi hırpaladıgımı yazmıştınız :) şimdi ise kutu sütünü yogurdunu tahana,süzme mercimek,yayla corbaları ve kıymalı dolma içlerinden veriyorum,tek sıkıntım kahvaltı yapmıyor yani peyniri cok güzel yiyor ama yumurtayı yediremiyorum büyük bir eksiklikmi hocam bu yokda diğer saydıklarımda yeterli olurmu,ve yumurta verirken illa köy yumurtasımı olması gerekir?

2-oglum suan grip sizin dediklerinizi yapıyorum ve bir komşum bana kızılcık tarhanası getirdi ben ilk defa gördüm kızılcıkla yapılıyormuş ve gribe iyi geliyormuş siz ne diyorsunuz hocam varmı böyle bişi gercekten.
şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118726
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2013 Saat 18:10
1- Omlet denedinizmi? Et yiyen bir cocukta, yumurta yensede olur, yenmesede. Marketlerden aldiginiz yumurtalar daha sagliklidir.
2- Kizilcik tarhanasini ilk defa duyuyorum, her soylenen "palavraya" kanmayin... Griplere etkili hicbir gida-meyva yoktur. Virus bulastimi, hastaligi yapar.
Yukarı Dön
asli54 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24 Nis 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 47
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2013 Saat 18:32
omlet denemedim hocam :) ama artık onu denemeliyim sanırım ve yumurtayı illaki katı haşlayarakmı vermek gerek rafadan yumurtada verebilirmiyiz hocam.ve hocam öyle bir an oluyorki peyniri suya koymayı unutuyorum ve benim oglumda peyniri görünce basıyor yaygarayı illa yicekmiş o şekilde veriyorum okadar tuzdan sıkıntı olurmu.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118726
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2013 Saat 19:02
Rafadan yumurta; 9 aydan sonra. Tuzlu peynirdeki tuzun; yedigi peynir miktari ve peynirdeki tuzun(orani) miktari ile ilgisi vardir.Zaten bir "Kibrit kutusundan" az bir peynir yiyorsa, bosverin, bir sey olmaz ama genede elinizden geldigi kadar,'luzumsuz' tuzu cikarmanizda fayda vardir.   
Yukarı Dön
cemre12 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 04 Şub 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 178
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2013 Saat 23:21
hocam ben yumurtayı yan komşumuzun kümesinden alıyorum tavuklar sürekli bahçe de otlanıp duruyorlar, riski nedir? yine de marketten mi almalıyım? teşekkür ederim..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118726
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2013 Saat 05:42
Oyle, buyukbas hayvanlarin diskilari ile beslenmeyenlerde bir tehlike yok. Sizinkisi biraz LUKS DURUM.... Boyle imkani olmayanlar; marketten alsinlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.