Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulak-test sonuclari-talasemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak-test sonuclari-talasemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ikra6 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Konu: kulak-test sonuclari-talasemi
    Gönderim Zamanı: 29 Nis 2013 Saat 21:24
Merhaba Kadir Bey,
oglum 4 yas 9 aylik.10 gun once kadar sag kulagi agridi ama atesi yoktu.ayni gun bikac damla kulagindan sari sivi geldi.dunde sol kulakta agri ve ates vardi.ibuprofen verdim ama atesi dusmedi 2 saat sonra paracetamol verdi atesi dustu ve uyudu.sabahta yastiginda bisey yoktu ama kulak yuzeyi sariydi heralde kulaktan sivi gelmisti yine.bu sefer esim doktora goturdu.sizin makalelerinizden ve eski forumlari okuyunca bakteriyel oldugunu dusundum.

tam kan sayimina gore sonuclar soyle

WBC    18.5
neutrophils percent  73.8
lymphocytes percent  17.1
monocytes percent      7.51
eosinophils percent      0.842
basophils percent      0.722
rbc count       5.1
hemoglobin    10.3
hematocrit   32.5
MCV    63.7
MCH    20.1
MCHC    31.6
RDW      14.1
Platelets    358
MPV      5.53
CRP       74

Bu sonuclardan bircogu verilen referans araliga gore ya cok yuksek yada dusuk.ama doktor ozellikle 4 un altini cizmis  WBC, CRP, HEMOGLOBIN,NEUTROPHILS PERCENT olanlari ve bakteriyet enfeksiyon demis ve ugmentin es 600 yadim gunde 2 sefer 4 ml 10 gun.

ilaca baslamadik daha.
bu arada yasadigimiz ulkede iliadin satilmiyor.sadece otrivine var .onuda iliadin gibi kullanabilirmiyiz.
bide oglumda talesemi minor var.7 aylikken teshis konmustu.ve simdiye kadar hic demir ilaci almadi.
doktor onermemisti kullanmamizi.

sizin bu konudaki gorusunuz nedir Kadir bey?

bide bu antibiotik dogru bir ilacmi kulak enfeksiyonu icin.yanlis hatirlamiyorsam siz bactrim oneriyorsunuz ama oda yok galiba burada.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118501
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2013 Saat 06:32
1- Augmentin ES 600,bu yasta verilmez. Siz Augmentin400 verin.Gunde;2X1(5ml) verin.
2- Otrivin ped sprey mutlaka baslayin ve 3 gun kullanin.
3- Thallassemi Minor hastasina; ASLA Demir verilmez, demir hizla parcalanarak dokulara oturur ve Hemosiderosis denilen bir hastaliga sebep olur. ISINI BILEN DOKTOR, TABIIKI ONERMEZ.. Cahillere kulak asmayin..
Yukarı Dön
ikra6 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2013 Saat 06:59
1-augmentin es 600 u gorunce biyerde bunu cocuklara onermediginiz aklima geldi ama nere oldugunu bulamadigim icin emin olamadim ve size danismak istedim.
2-otrivin ile serum fizyolojige devam edeyimmi?bide oncesindemi sonrasindami vermeliyim serum fizyolojigi?(bunuda soylemistiniz ama hatirlayamadim:((yuzlerce postunuzu okuyorum hangisini nerede gormustum bazen hatirlayamiyorum.
3-esimde thalesemi minor var.ogluma biz ozellikle bu tahlili istemistik cunku ben internetten arastirinca aynen sizin dediklerine ulasmistim.o yuzden doktorun 6. ayinda ogluma verdigi demir ilacini kullanmayip test sonuclarini bekledik.7. ay kontrolunde thalesemi minor oldugunu soyledi doktor.bende demir ilaci kullanacakmiyiz dedim doktora oda SIZE KALMIS demisti bende edindigim bilgileri soyleyince haklisiniz kullanmayin demiri demisti(o zamanlar kanada da yasiyorduk)

bizlere degerli vaktinizi verip , bikmadan usanmadan bizlere yardimci oldugunuz icin tesekkurler Kadir bey.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118501
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2013 Saat 09:01
Otrivin kullanirken, Serum Fizyolojik kullanmayin. Eger burunda cok ifrazat varsa, Otrivin oncesi Serum Fiz ile temizlik yapabilirsiniz. Gerisi, zaten bildiginiz gibi.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Nis 2013 Saat 09:01
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.