Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ezob
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
|
Konu: peteşi (ateş) Gönderim Zamanı: 11 Nis 2013 Saat 10:16 |
Oğlum 3.5 yaşında. 2 gündür yüksek ateşi vardı. Burun akıntısı yok, boğaz ağrısı var. Dün akşam ateşi 39.4'e çıkınca acile götürdüm. Hastanede beklerken boynunda toplu iğne başı büyüklüğünde kızarıklıklar olduğunu farkettim. Doktor muayene edince bunların peteşi olduğunu söyledi. Öksürdüyse zorlamaktan da olmuş olabilir ama trombosit eksikliğinden de olur diyerek kemik iliğinden vs bahsedince benim aklıma allah korusun o kötü hastalık geldi. Doktor korkma onu kastetmiyorum bu başka birşey dese de içim rahat etmiyor, kafama takıldı. Hemogram ve kanama zamanına bakmamız gerekir diyerek tahlil istedi. Kan tahlilinde WBC yüksek çıktı. Boğaz enfeksiyonu ve orta kulak iltihabı varmış. Antibiyotik verdi. Kanama zamanı 1dk 15sn çıktı, normalmiş. Bu peteşi neden olur? Kan tahliliyle sebebi belli olur mu? Dün ateşi düşsün diye duşa sokmuş babası, duşta çok ağlamış kendini zorlayarak çok öksürmüş, bir miktar kusmuş, bundan olabilir mi? Takip edin morarma ve kızarıklıklarda artış olursa hemen getirin dedi doktor. Çocuk hematolojiye gitmem gerekir mi, yoksa zararsız bir durum mudur?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117306
|
Gönderim Zamanı: 11 Nis 2013 Saat 20:32 |
Üye
Simge
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 33
Tesekkür: 0
%0 Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri
Alıntı sarca Alıntı Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ACİL !! Yüzde mor döküntü
Gönderim Zamanı: Bugün Saat 09:41 - IP: 88.225.213.9
Merhaba Doktor Bey,
4 yaşındaki yeğenimin birkaç gündür öksürüğü vardı, dün gece de çok fazla balgamı vardı defalarca uykusundan uyanıp zorlanarak balgam çıkarmaya çalıştı, şiddetli öksürüğü vardı birkaç denemeden sonra balgam çıkarıp uyudu. Fakat sabah uyandığında genel durumu iyi olmakla birlikte yüzünde, alnında boynunda ve göğsüne doğru birkaç tane olacak şekilde toplu iğne başı şeklinde kızarıklıklar vardı. Sanki zorlanmışta kırmızı mor arası bir döküntü şeklinde. acaba öksürükten zorlandığı için olmuş olabilir mi, yoksa başka birşey düşünmeli miyiz?
Yardımlarınız için sonsuz teşekkürler.
Arti ver Eksi ver Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Aktif Durum: Aktif
Gönderilenler: 24911
Tesekkür: 15401
%100 Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri
Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Bugün Saat 20:26 - IP: 68.99.246.125
Zorlanarak oksurdugunde, yuzune kan hucum etti ve bazi "kilcal damarlar" bu basinc sonucunda yirtilarak cilt alti kanamalara sebep oldu. Gordukleriniz, bu cilt alti kanamalaridir. Hicbir onemleri veya gereken bir tedavileri yoktur. kendiliginden kaybolacaklar. Sakin kan tahlili filan da yaptirmaya kalkmayin, bir kan hastaligi filan da degildir. Isterseniz bir hastaneye gidip gosterin, bakin (sizi oyabilmek icin) size neler anlatacaklar
Sizden evvelki hastaya verdigim cevabi okuyun.
Sizin doktor daha da enresan. Zira hem mekanizmayi biliyor, hem kafanizi bulandirip basiniza is acmaya calisiyor. Bunlar en tehlikeli grup doktorlardir. Hem biliyorlar, hem uckagitcilar, aman bunlardan bilhassa uzak durun.. Zira, cahil doktor, zamanla isin dogrusunu ogrenir ama bu (bilipte uckagit yapanlarin) ogrenecekleri bir seyde yok... Hematolojije filanda gitmenize gerek yok, sizi "turnikeye" sokmaya calisiyor..
|
 |
ezob
Üye
Puanlar: 32
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 11:55 |
cevabınız beni çok rahatlattı çok teşekkür ediyorum. Diğer soruyu görmemiştim, bizimki ile aynı durummuş. Oğlumun kızarıklıkları bugün tamamen geçti. Anlattığı tabloyu bir duysaydınız bir anne olarak dayanmak mümkün değil. Allah böylelerinden hepimizi korusun, ellerine düşürmesin. Niye böyle bir millet haline geldik, neden herşeyin sahtekarlığının peşindeyiz diye düşünüyorum, çok üzülüyorum.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117306
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 19:26 |
Bunlar; Saglik Bakanliginin, yarttigi doktorlar.. Sirf doktor sayisi cogalsin diye kalite bu kadar dusurulurse, halki memnun edecegiz derken iste boyle halki REZIL ederler... Neticede bu durum ve doktorlar, sizin seciminiz ile olan bir durum...
Hani "birisi" diyor ya, "Halk yeni saglik politikasindan cok memnun-" diye!! Iste onun sonucu bu... Her toplum, layik olduklarini bulur..
|
 |