Merhaba Kadir Bey,
Fibrinojen değerine ağrı olduğu gece baktırdım. Sorun şu ki oğlum periyodik dönemlerde genelde gece uykusundan ağlayarak uyanıyor. Karın ağrısı ve bulantı oluyor. Kusuyor. Kustuktan sonra hiç bir şey olmamış gibi normale dönüyor. Bu arada ateş de olmuyor. Akdeniz ateşi belirtisi mi yoksa başka bir sebep mi anlayamıyoruz. Ege Üniversitesinden genetik danışma da aldık. Yaşadığımızı anlatınca akdeniz ateşi klinik bulgusuna benzemiyor diyorlar. Genelde 1-2 gün şikayetinin devam edeceği söyleniyor. Oğlumun anlık oluyor ve bitiyor. Bu durum kafa karıştırıyor. Sorun teşhisin konulamaması aslında. Bu da beni tedirgin ediyor. Genetik tesitini ben ve eşimde yaptırdık. Taşıyıcı ben çıktım. 36 yaşında taşıyıcı olduğumu öğrendim. Bu yaşıma kadar ilaç da almadım, bir sorunum da olmadı.
Ayın 25 de gece uykusundan ağlayark uyandı, kustu. ( o gece pizza ve sufle yemişti.) Bunun üzerine size gönderdiğim tahlilleri aynı gece kent hastanesine götürüp yaptırdım. Dolayısıyla akdeniz ateşi için yaptırdığım tahlillerde temiz çıktı. Sizce oğlum akdeniz ateşinin klinik vakasını gösteriyor olabilir mi? İlacı kullanmak istemiyorum. Ömür boyu kullanılması gereken bir ilaçmış ve yan etkileri olduğu da söyleniyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkür ederim.