Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 319
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük
    Gönderim Zamanı: 02 Nis 2013 Saat 14:33

Saygıdeğer hocam, sitenizi bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine öğrendim. Ve 2 gündür neredeyse bütün mesajları ve makalelerinizi okudum. Bugüne kadar ne kadar çok hata yapmışız. Ben kendim de ilacı hiç sevmediğim için 5.ayda çocuk doktorumuzu değiştirdim. Allahtan çocuk doktorumuz sizin düşünce yapınızda o yüzden şanslıyız. Forumda en çok öksürük ile ilgili şikayetler var benim kendime denediğim birşey var ama size danışmadan kimseye tavsiye olmasın. 2-3 haftadır ailecek hastayız benimkisi daha uzun sürdü (sinüzit+geniz akıntısı) geçen hafta kuru öksürüğüme annemin tavsiyesi üzerine 1 kaşık has zeytinyağına toz şeker katıp içtim. ilk içtiğimde o gece 15-20 dakika neredeyse öğürtürcesine öksürrtü, ertesi gece yine aynı. ama sonra öksürüğüm kesildi daha doğrusu yumuşadı şimdi hırıltılı bi gıcık gibi oluyor öksürüp balgam çıkarıyorum. hatta öksüren 5 yaşındaki oğlumada azda olsa içirdim onunkini de yumuşattı. bilmem denkmi geldi yoksa bir faydası oldumu ama sizlerle paylaşmak istedim bir zararı yoksa diğer annelerde denesin diye. böyle güzel bilgiler ve ilginizden dolayı size çok teşekkürler sizler gibi doktorların yetişmesi dileğiyle...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119713
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2013 Saat 18:54
Zeytinyagi etkili olan degil.. Seker, oksurttu. Ayni etki; Portakal yersenizde olur, Zencefilli bal yersenizde olur, birde "Karabiberli sicak corba" da oksurugu arttirarak, sonradan azalmasina sebep olur. Bunlarin hepsindeki mekanizma; oksurugu kesmemek ve rahat oksurmeyi saglamaktir. Tercihen, en rahat alinan ve her an, her evde bulunabilen maddeleri tercih ediyoruz... ASLA OKSURUGU KESMEYIN.... Oksuruk, vucut savunmasidir. Keserseniz, oksurugu yapan mikroplar, Akcigerlere inerler... Zaten bazi sahislarin(!) da istedigi tam budur ki, size Astim teshisi koyabilsin ve en pahali ilaclari kakalayabilsin..
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1699
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2013 Saat 20:37
hocam merhaba arkadaşa tavsiye için teşekkürler ama bende şunu anlatmak istiyorum yakın bir arkadaşıma çocuk doktoru zeytinyağı içirmesini tavsiye etmiş şimdi hatırlamıyorum ama kesin saçma bir sebebi vardır neyse bunlar çocuğa zeytinyağını içireyim derken çocuk moraracak kadar genzine kaçmış ve aynen bu arkadaştaki gibi öksürtmüş yani küçük çocuklarda tehlikeli olduğunu düşündüm sonuçta zeytinyağı küçüklerde kolay içilebilir bir gıda değil
sevgiler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2013 Saat 07:31
Dogrudur. Zeytinyagi, su gibi degildir ve cok kolay "genize kacabilir"... 
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2013 Saat 15:08

Tekrar merhabalar, hocam iznizinle birşey danışmak istiyorum. size öksürüğüm yumuşadı demiştim ama şimdide boğazımda bir hırıltı oluyor sonra öksürme ihtiyacı hissediyorum ardından balgam çıkıyor. bu geniz akıntısından mı kaynaklanıyor acaba? bir gittiğim doktor sinüzit dedi 2.si reflü ilacı verdi. bense  burnumu tuzlu su ile temizlemek dışında birşey yapmıyorum. sadece danışmak istedim. waters grafi sonucum şöyle; her iki frontal sinüsler gelişmemiştir. her iki maksiller sinüsün havalanması azalmıştır. bilateral nazal konkalar hipertrofiktir. radyograma giren kemiklerde patoloji izlenmedi. teşekkür ederim saygılar.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2013 Saat 19:35
"- Water's grafinizde -" , hicbir sey yok, normal... Serum Fiz'e devam, ayrica sicak-buharli banyo cok iyi gelir.
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 17:12
Hocam tekrar merhaba ben tavsiyenizle 2 günde bir sıcak su buharı yapıyorum. bunu yaptığımın ertesi günü normalde beyaz olan balgam sabah 1-2 sefer yeşil renk çıkıyor. hocam neredeyse 1,5 ay oldu boğaz da yanma bol parça şeklinde balgam ve sümükle devam eden ardından kuru öksürük şimdide balgamlı öksürük ile devam eden bir süreç yaşadım. hatta o kuru öksürükler esnasında bir gece nefessiz kalıp uykumdan uyandım boğuluyorum sandım ardınan öksürük krizi gibi geldi ancak su içince açılabildim. boğaz reflüsü diye birşey varmış. böyle bir durumum olabilirmi? birde 5 yaşındaki oğlumda burnu tıkalı ve sümkürdüğünde yeşil katı sümük çıkıyor. ya bu virüs çok etkili ya da bizde var bir anormallik.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 20:01
Gribinizin sonuna yaklastiniz, eski mailleri okursaniz, bu sureclerden gecenlerin hikayelerinide okursunuz. Sicak su buhari, Serum fiz, Limonlu bal'a devam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.