Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - rotavirüs
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumrotavirüs

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
azranınannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 145
Mesajın Direkt Linki Konu: rotavirüs
    Gönderim Zamanı: 22 Mar 2013 Saat 01:16
kadir bey merhaba..
sizi malesef bebeğim 6 aylıkken tanıdım.(bunada şükür tabi)
rotavirüs aşısı hakkındaki düşüncenizi öğrendiğimde çoktan geç kalmıştım yani..
kendi dr.um çocuğuna bu aşıyı yaptırmadığını söyleyip, hiç almayacağı bir virüs yüzünden bağışıklık sistemini zayıflatamam diyerek ekleyince bende yaptırmaktan vazgeçmiştim. üzerine yurtdışında aşı bile yapılmıyor aşının zararları diye bi araştır istersen deyincede yaptırmamakta ne kadar doğru bir karar verdiğime inanmıştım.. ta ki sizin yazınızı okuyana kadar.
kızım 5 gün sonra tam 10 aylık olacak. artık yapılacak birşey yok mu?
ya da nelerden korumalıyım?
bende meningogok aşısı hakkındaki yazınızı bekleyenlerdendim ellerinize sağlık ..
sevgiler, saygılar..
cennet kokulu kızım sana emanet ALLAH'IM
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119212
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2013 Saat 01:48
Maalesef; Rotavirus asisi, 3.5 aydan sonra yapilamiyor. Neden yapilamadigi nasil gelistirildigi hakkinda benim makalemi, Yazarlar bolumunden okuyun.. Okuyun ki bizim memlekette Tip egitimi ne kadar palavra hale getirilmistir ve Insan sagligi nasil ayaklar altina alinmistir gorun... Bu doktorlar sanki yeminli gibi okumuyorlar... Sadece bir sekilde sinif gecip doktor oluyorlar...
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2013 Saat 06:50
Artık tıpta okuyan gençlerin aman aman bir zekaya sahip olduklarına inanmıyorum,30-40 senede birtane çıkıyor işte.(siz gibi.) zekada değilde tam olarak,adam gibi adam olmak mesela.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119212
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2013 Saat 18:26
Zeki olmasina zekilerde,  kafalari "nabza gore serbet verme" esasina gore calisiyor, aile ilac istiyor diye bir cuval ilac yaziliyor, tahlil istiyor diye bir suru tahlil yapiliyor... Eskiden; ( Yaslilara sorun anlatsinlar) Rum ve Emeni doktorlar tercih edilirdi.. Bizden o zamanda dogru-durust doktor cikmazdi...O zamanin (2. Cihan Harbi esnasinda)  kifayetsiz Proflari, Almanyadan gelen dunyaca meshur  Musevi Proflari bile Amerika'ya kacirmislardir... Eger o Alman doktorlar calismalarina burada devam etselerdi, bugun Turkiye'nin en az 2-3 tane "Tip Nobel'i" olurdu... Onlar Amerika'ya kactiktan sonra, Turk Tibbi, gerileye gerileye bu hale geldi.. Simdi doktorlar; Enfeksiyon ile Sepsis'in farkini bile bilmiyorlar, WBC yuksek diye, aileye "-Cocugunuzun kaninda mikrop var-" diye sacmaliyorlar..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Mar 2013 Saat 18:28
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2013 Saat 07:52
Evet evet Hocam,annem ,kulağı ağrıdığında ,komşusunun (rahmetli şimdi.annemden de yaşlıydı),annemi Moda da bir doktora götürdüğünü,ama öylede mutlu anlatıyorki,doktorda ermeniymiş, bir günde iyileştirdi diyorda,ne yaptı unuttum,ama hap map içmedim diye ,bahseder. Bak senin doktorunda, sadece damla veriyor ,şurup murup vermiyoruda ekler:)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.