Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
nilcey
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
|
Konu: kusma Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 10:03 |
merhabalar doktor bey.2,5 yaşındaki kızım geçtiğimiz pazartesi günü ateşli idi.gün boyu sürekli ateşi vardı.salı günü ateş geçti.dün akşam da sadece kusma oldu iki defa.bu sabah ta midesi bulanıyordu.ne burun akıntısı ne öksürük var.sadece ateş ve kusma.ana aralarında 3 gün var.nedir bu.grip mi olacak yoksa başka bir şey mi.ateşle kusma bağlantılımı değilmi.yediği birşeyden mikrop kapma olasılığı yok çünkü hepimiz aynı şeyleri yedik.bizde ve ablasında birşey yok.ev yemeği yedik.anlayamadım neden kusuyor.sabah bir çay kaşığı metpamid verdim işe geleceğimden dolayı.yediğini yine kusmasın diye.şu anda uyuyormuş.ateş yok.
|
 |
nilcey
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 18:57 |
dr bey mide bulantısı devam ediyor.bugün kusmamış ama zaman zaman midesinin bulandığını söylüyor.başka hiç bir şikayetimiz yok.neden midesi bulanıyor.
|
 |
nilcey
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 20:57 |
bu arada hafif ishal başladı.yani iki kere cıvık kaka yaptı.tam olarak ishal değil henüz.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119212
|
Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 21:57 |
Yedigi ictigi bir gidadan mikrop kapmis, arkadan ishal gelecek. Ayni yemekleri yeseniz bile, sizler daha evvel bu ishal yapici mikrobu aldiniz ise, sizler, bu mikroba karsi bagisik oldugunuzdan, hasta olmazsiniz. Sakin ilac, antibiyotik kullanmayin..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Mar 2013 Saat 21:58
|
 |
nilcey
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Mar 2013 Saat 11:28 |
dr bey kusma devam ediyor.yediği şeyden mikrop kapmışsa kaç günde geçer.perşembe gecesinden beri kusuyor.henüz bugün kaka yapmadı ama karnı gurul gurul.domuz gribi veya rota virüs olabilirmi.kan tahlili yaptırsak domuz gribiyse eğer belli olur mu.eğer domuz gribi ise tedavisi varmı.o bizim çok korktuğumuz bir hastalık.çok endişeliyim.dr a da gitmiyoruz nasılsa yanlış teşhis koyacaklar diye.umarım cevap verebilirsiniz. teşekkürler.ateş yok.burun akıntısı öksürük yok.
bu arada metpamid vermemin sakıncası olurmu.yoksa hiç bir şey yiyemiyor.yediğini kusuyor.kahvaltıyı kustu.
midesi bulandığında terliyor birde.
dr bey 1 çay kaşığı metpamid verdim yine.günü bu şekilde geçiriyoruz.bir daha kusmadı ama midesi bulanıyor yine.kusucam diyor kusamıyor ilaçtan dolayı sanırım.ama yemek yiyemediği zaman da bulanıyor ve çok halsiz düşüyor. 1 kere kaka yaptı.çok kokulu ve biraz yumuşak sarı renkte.şimdi uyuyor. nedir bu hastalık anlamadım.dr a gitmiyoruz.sizin söyledikleriniz ışığında hareket edicez.yediği şeyden mikrop kapmış olsa bu kadar sürermiydi.başka bir hastalık olabilirmi.teşekkürler.
Düzenleyen nilcey - 16 Mar 2013 Saat 15:36
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Mar 2013 Saat 18:51 |
Korkulacak bir durum yok. Rotavirus'un ozelligi, ishal basladiginda, kusmanin gecmeyip, devam etmesidir.. Kusma ve ishal beraber goruldugunda Rotavirus veya diger virutik ishalleri dusunuruz... Hicbirine ilac, hele antibiyotik vermeyin, daha kotu olur... Metpamid , cok kusma olduguinda kullanabilirsiniz. En azindan sizi, su kaybi nedeni ile; "Serum takilmasindan" korur... Sure; aldigi mikrobun cinsine ve miktarina gore degisir. Bilinen; viral ishaller 1 haftadan fazla surmuyor. (Tabii antibiyotik kullananlarda durum farklidir, onlarin iyilesmesi daha uzun surer)...
|
 |
nilcey
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Mar 2013 Saat 13:30 |
tekrar teşekkürler dr bey.bir hastalığı daha sayenizde atlattık ilaçsız.eskiden olsa serum bağlatmıştık  gerçekten dediğiniz gibi oldu.ishal olmadı pek.kusma da dün bitti.şu anda gayet iyi. teşekkürler iyi ki varsınız. yalnız hala kilo almıyor.her bir hastalık yine aldığı 300 gr ı alıp götürüyor. tam 13,2 olmuştu.tekrar 12,7 lere düştü.30 aylık 12,7 kg.boy 92 cm kız. iştahsız.çok az miktarlarda yiyor.4-5 lokma alıp karnım ağrıyor yalanıyla kalkıyor masadan. süt de eskiden içerdi.bu ara onu da içmiyor. eylül de kreşe başlayacak çoook zorlu 2 kış daha geçireceğiz herhalde. ablasından epey mikrop aldığından zaten geçen seneki kış çok kötü geçmişti.bu kış o kadar kötü değildi. kendisi kreşe başladığında 2 kış daha mı olacak önümüzde yoksa biz başımızdan savdık mı o kötü kışları.
 şimdiden gelecek kış hastalandığında nasıl kreşe götüreceğim ateşini kim kontrol edecek burnunu kim silecek stresini yaşamaya başladım. çalışan annelerin çocuklarını büyütmesi için 4 yıl izin vermeleri gerekiyor bana kalırsa. çok teşekkürler hocam.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Mar 2013 Saat 18:24 |
1-Hastaliklarda verilen kilolar, cok cabuk geri alinir, merake tmeyin. 2- Mikrop kolleksiyonu yapmaya ablasi sayesinden, daha evvel basladigindan, hayir, ablasi gibi 2 sene degil, daha kisa sure hasta olacak... 3- Ates kontrolu de neki?? Siz benim Ates ile ilgili makalelerimi okumadiniz anlasilan... oncelikle hemen bugun o iki makaleyi okuyun... Yazarlar bolumunde.
|
 |