Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
haydibebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 495
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük
    Gönderim Zamanı: 08 Mar 2013 Saat 08:53
merhaba hocam,
kızım 2,5 yaşında ve kreşe gidiyor.2  gün önce  burun akıntısı ve hapşırık başladı.dün ise burnu tıkalıydı ve ara ara çok az öksürüyordu.ateş yok şimdilik.dün akşam balık verdim kızıma öksürmeye başladı boğazıma balık kaçtı anne ,dedi.ama öyle çok fazla öksürmedi 2-3 kere öksürdü ve geçti o an.yemekten sonra öksürüğü çok arttı.birden artınca acaba nefes borusuna kılçık ya da balık mı kaçtı diye endişelenmeye başladık.
çünkü belirgin bir artış var öksürüğünde.1 saat kadar sonra uyudu ve ve birkaç saat geçtikten sonra şiddetli öksürmeye başladı vr kustu.balgamlı bir öksürüktü.yatırmadan önce zencefilli limonlu bal ve ballı limonlu soğan suyu vermiştim,öksürüğe iyi geliyor diye.kusmuğu kahverengiydi.yatırmdan önce imnuzinc  de vermiştim sanırım ondan.çok korkuyorum ya nefes borusuna bişey kaçtıysa ,bunu nasıl anlarız.napalım.öksürük şurubuna mı başlayalım.öksürük geçerse içim rahatlayacak.en azından nefes borusunla alakalı olmadığını anlıycam.teşekkürler kadir bey.

Düzenleyen haydibebek - 08 Mar 2013 Saat 08:59
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117778
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2013 Saat 18:58
Nefes borusuna kacsa, boyle olmazdi. Kilcik batma ihtimali varsa, gostermeniz gerekir. Sakin oksuruk surubu vermeyin.. Sonucu yazin.
Yukarı Dön
haydibebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 495
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2013 Saat 10:48
kadir bey dra götürdük kızımı,geniz akıntısı ve de otit teşhisi koydu,tedavi  olarak bol bol sakız önerdi ve antibiyotik augmentin (400 lük)otrivine yazdı,siz ne önerirsiniz nasıl bir tedavi uygulayalım?kızımın babası da çocukken otit geçirmiş,kronikmiş,tehlikeli bir hastalık mıdır?
kronikleşmemeesi için  ne yapılmalı?genetik bir hastalık mıdır?
dr kızımın genzine baktı kılçık göremediğini söyledi.
kızımın öksürüğü bugün epey azaldı,daha rahat nefes alıyor,daha antibiyotiğe başlamadık..
teşekkürler..

Düzenleyen haydibebek - 09 Mar 2013 Saat 10:50
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117778
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2013 Saat 18:29
Kroniklesmemesi icin:
1- Antibiyotik kullanmayin
2- Sakin kulagina hicbirsey damlatmayin....
3- Benim anlattiklarimi uygulayin...
Kilcik olmadigina gore, onemli bir sey yok, sakin antibiyotigi baslamayin... Durumu goruyorsunuz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.