Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - iki soru (kanlı kusma,ateş)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumiki soru (kanlı kusma,ateş)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DEFNEIRMAK Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 146
Mesajın Direkt Linki Konu: iki soru (kanlı kusma,ateş)
    Gönderim Zamanı: 15 Şub 2013 Saat 23:07
1)hocam arkdşmn 4 yaşındaki oğlu 3 gündür ateşli idi.dün akşam kusarken bir avuç dolusuda kan kusmuş.korkup hastneye gtrmüşler.yatış vermişler araştırmak için. kan tahlillri nrmal wbc de 10 çıkmış hala ateşi varmış. geçen hftlrda da annesi kakasında biraz silerken kan grmüş.ülserden şüphelenmişler.sizce ne olabilir.
2)Hocam bide bölümünüz dşında ama size danışmk istedim kız kardeşim 26 yaşında özlikle son 1 snedir nerdeyse gün aşırı sırtından boynuna oradanda başna gelen şiddetli ağrılar oluyor. ortopedi, nöroloji   blmlerine gidip film emar çekildi hepsi temiz çıktı .ancak dvit ve mgnezyum değerleri çok düşük çıkmış.prof hergün içmesi için dvit 3 ampül vermiş .hocm bu çok tekralayan ağrıların sebebi  ne olabilir bu kadar dvit 3 fazlamıdır . çok teşekküler hocam..sağlıcakla kalın.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119162
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2013 Saat 02:06
1- Mide asiti kusarken, gectigi bir bolgede, kanamaya sebep olmus. Arkasi gelmezse, onemli bir sey degildir. Kan tahlili yapilmis olsa gerek. WBC degeri dusuk ise; Grip geciriyor demektir, antibiyotik almasi gerekmez.
2- Dvit3 ampul; HERGUN ICILMEZ... DELIMI BU DOKTOR!!! Birde bana ; "Senede 1 ampul veriyorum diye laf ederler"... Simdiye kadar kac ampul verilmis??
Yukarı Dön
DEFNEIRMAK Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 146
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2013 Saat 08:54
hocam daha dün vermiş bende size sormadan içmemesi gerektiğini söyledim. yani dvit eksikliğinde ne kadar aralkla içmesi gerekir.bide dvit ve mgnezyum eksikliği bu şiddetli ağrılara sebeb olurmu teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119162
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2013 Saat 18:21
Senede 1 ampul alinabilir... Rasitizm varsa, ( doktorun takdirine gore ) ayda birde verilebilir, ama hergun, ASLA... Kac tane icirmeyi dusunuyordu acaba??  Uc ampul pespese icilse idi, zararli olurdu.
Asiri Dvit eksikliginda bazi agrilar olabilir. 26 yasinda bir sahis; hadi diyelim, 1 hafta ara ile 3 ampul aldi, nadir durumlarda olabilir. ( bu cumleye bakipda her agrisi olan alsin DEMIYORUM).... Etkili olabilir, ama hergun alinirsa, 3 den sonrasi zararlidir.
Bol gunese cikmasi, hergun en az 500ml. sut/sutlu gida ve  balik, tavuk, yumurta gibi gidalari yeterli miktarlarda tuketmesi yeterlidir.
 (NOT: Sakin bir yanlis anlasilma olmus olmasin, doktordan tekrar bir teyid alabilirmisiniz?)

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Şub 2013 Saat 18:22
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.