Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - COK ACIL !(ateş,kanlı kusma)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumCOK ACIL !(ateş,kanlı kusma)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Konu: COK ACIL !(ateş,kanlı kusma)
    Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 01:08
Kadir bey merhaba
5 yasindaki oglum dun sabah kahvaltidan sonra yavas yavas atesi cikti aksamustu 39 derece olunca ve kusunca hastaneye geldik.doktor bogazi kotu dedi benim israrimla lokosit baktik ve temiz cikti.viral enf.dedi ates dusurucu verdi ama oglum o kadar bulantisi vardiki 40 derece ateste bile  atesdusurucu veremedim.bugun de hicbirsey yememis ve koyu kahve kusmus.ben isten gelince tekrar serum vermek icin hastaneye geldik.hastanede de kirmizi kusunca mide kanamasi gecirdigini anladik ve cerrahpasaya yonlendirildik.ordada yer ve endoskopi yokmus bizi baska yere sevkettiler...bizde ozel bi hastanede suanda sabah olmasini bekliyoruz.serum takildi.devlet hastaneleri cok perisan halde diye kalamadik.hocam bana yardim edin.ates ve mide kanamasi ne olabilir.bize yarin sabah icin yol gosterin.neler yapalim nasil bir yol izleyelim.suan hastanede beklemekle kotumu yapiyorum.
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 01:15
Hocam bugun toplamda 3 kez dun 1 kez kanli kustu.henuz kaka yapmadi.cumartesi pizza yemisti aksam ondan bi mikrop kapmis olabilir mi?hocam size cok guveniyorum daha oncesinde bircok hastalikta gormeden biile nokta atisi yaptiNiz.sagolun varolun.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119241
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 04:01
Iki defa kustu diye hemen serum takilmasina gerek yoktur, mide kanamasi yonunden de, acele etmeyin, zaten kendiliginden duzelecek. Eger hakikaten mide kanamasi ise, bundan sonra yapacagi kakalari katran siyahi rekte (Melena) olur. Eger bu tarz kaka yapmazsa, sari-kahverengi kaka yaparsa, hic mide kanamasi olmamis demektir.
Arkadan ishal gelecek, ishalden sonra kusma devam ederse, "Virutik ishal" demektir.  Sakin antibiyotik vermeyin, sakin endoskopi yaptirmayin, hassas midenin bir daha kanamasina sebep olursunuz.
Ya; yedigi ictigi bir gidadan mikrop kapti, yada "Domuz Gribi" basliyor.  Her iki durumdada, ilac, antibiyotik gerekmez.
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 12:07
 Kadir bey içime su serptiniz,bu sabah hastanede gören çocuk doktoru ve çocuk cerrahı endoskopi yapıp çocuğu boşyere hırpalamayalım dediler sizin dediğiniz gibi,bu gecede hastanede kalsın duruma bakalım dediler,ama 4 kez kanlı kustu hocam ama öğürerek kusuyor bu tahriş yapmış olabilir mi,1 seferinde de kıpkırmızı kusunca çok endişelendim,henüz kaka yapmadı yapınca tahlilede gidecek,ama hastanede serumun içine antibiyotik koyuyorlar bu akşam da tamiflu başlayalım dedi doktor,domuz gribi olabilir dedi yine sizin dediğiniz gibi,bu sabah karın ultrasonu ve ciğer filmi çekildi,ultrasonda sadece bezeler varmış,ciğer filmi temizmiş,dün gece buhar da verildi,ishal de olursa kesin domuz gribi diyebiliriz ve geçen seneki gibi domuz gribinden korkmama gerek yok değil mi hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119241
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 20:10
Lokositi dusuk olan bir cocuga niye antibiyotik basliyorlar, anlasilir gibi degil. Ama en azindan, "Konusulabilecek seviyede doktor" olabilmeleri cok tebrike sayan.. Tamiflu yerine; Omeprazol baslasalar daha iyi olurdu.. Tamiflu; etkisi tartisilan bir ilac, cok guvenmeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.