Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İKİZLERİMDEN BİRİ ÇOK SALDIRGAN
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumİKİZLERİMDEN BİRİ ÇOK SALDIRGAN

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 338
Mesajın Direkt Linki Konu: İKİZLERİMDEN BİRİ ÇOK SALDIRGAN
    Gönderim Zamanı: 28 Oca 2013 Saat 13:05
Hocam yeniden merhaba,hep gelişim ve hastalıklarımız hakkında çizdiğiniz yolda ilerliyoruz Bu kez benim malum 27 aylık iki erkek ikizlerimin bir tanesinin huyu hakkında yardımınıza ihtiyacım var zira baş edemeyeceğimi düşünüyorum ne yapacağımı şaşırdım.Hocam ikizlerimden biri o kadar masum,uysal,sakin ve kendi halinde bir çocuk ise diğeri tam tersi sürekli bir haylazlık ,yaramazlık,fitne fesat peşinde ve en önemlisi sürekli kardeşine zarar verme çabasında.Kardeşini sürekli ısırıyor öyleki çocuğun kolları mos mor oldu ısırıktan,olmadı saçlarını çekiyor,vuruyor,diğeri de ona hiç karşılık vermiyor doğrudan bize şikayet ediyor anne beni yine ısırdı diye ağlıyor.Hızını alamıyor beni dövmeye kalkıyor.Kıskandığı için yaptığını düşünerek ilgiyi ve alakayı onda daha çok yoğunlaştırıyorum fakat nafile.Evimizde şiddet eğilimi yok,televizyon da şiddete yönelik hiç bir şey izlemediler bu güne kadar.Hocam benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor,ne yapmam lazım bu çocuğu sakinleştirmek veya düzeltmek için,inanın şaşırdım kaldım artık çok çaresiz hissediyorum kendimi.
Yukarı Dön
yorgunanne1984 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 103
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2013 Saat 14:15
hocam aynı şikayetler bizdede var 20 aylık ikizlerim var anlatılanların aynısını yaşıyoruz bu aralar daha kıskançlaştı kardeşinde adeta gün göstermiyor tavsiyelerinizi bekliyoruz... 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2013 Saat 18:23
Ikiz de olsalar, birinin huyu digerine benzemez. Uysal olanda zamanla kendisini korumasini ogrenecek.. Krese yollamanizin faydasi olabilir, veya bir Psikologa danisabilirsiniz.
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2013 Saat 11:47

Hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim bir uzman desteği almam gerekiyor sanırım bu aralar.

Hocam,bu yaramaz olan oğlum önceki gece ateşlendi.Ateşi gece 39.3 ciranda seyretti ve mışıl mışıl uyuyordu,uykuda paranox fitil koydum ve sabaha tekrar yükseldi fakat görünürde öksürük burun akıntısı vb.başka bir şikayetimiz de yok.Dün çocuk hastalıkları uzmanımıza muayeneye götürdüm boğazı ve sağ kulağı kızarık dedi Tam kan bakıldı WBC 7.5,Hgb 12.5 çıktı.Bizim doktorumuz da sizin gibi aynı Smile bize hiç ilaç yazmadı sadece ateşini kontrol altında tut bol sıvı içir bir kaç güne düzelir dedi fakat işte doktorları ilaç yazmaya biz anneler zorluyoruz sanki Embarrassed bizim muayenemiz esnasında başka bir hasta çocuk vardı annesi doktora nasıl kızıyordu görmeniz lazım.Yılbaşından beri antibiyotiğe gerek yok diyorsun bu çocuk düzelmedi doktor hanım yaz bir antibiyotikte düzelsin artık şu çocuk diyeConfused iş böyle olunca doktorlar bir yerede mecbur kalıyor reçeteleri dört kalem doldurmaya diye düşünüyorum.Confused

Hocam,biliyorum sizin grip için anlattıklarınız dışında birşeye gerek yok ama ateşimiz halen 39 civarı seyrediyor.pedifen veya paranox fitil veriyorum yinede sormadan geçemiyorum işte beni affedin sizin onayınızı almadan bir şey yapamıyorum artık.Bir de uykuda ateşi kaç olursa olsun çocuk rahat uyuyorsa düşürmek için müdahale etmeli miyim yoksa öyle uyumasına izin mi vermeliyim ?Ben uyurken fitil koyarken uyandı ve anne sen benim popoma napıyorsun diye sordu Embarrassed acaba yanlış mı yapıyorum dedim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2013 Saat 18:26
Ates ile ilgili makaleleri mutlaka okuyun, anlamadiginiz yerler olursa da mutlaka sorun, zira bu konu cok muhim.. Doktor ve "bizim millet" hakkinda cok haklisiniz. Anlattiginiz hasta, baska bir "sahtekara" gittiginde o doktor sak diye antibiyotikleri yazip, basindan savar. O iyi doktor, sizinkisi de kotu doktor olur.Tabii bu doktorlar ne zamana kadar sabir gosterebilirler, ilac yazmadan, hastayi dusunerek isin dogrusunu yaparlar, onu bilemem. Ama benim bildigim ve sahidi oldugum pek cok doktor var; "-Lanet olsun, bu memleketi benmi kurtaracagim-" diyerek, hem ilac, antibiyotik yazarak bas agrisindan kurtuluyor, hem iyi doktor saniliyor hemde ilac firmalarindan "guzellikler" goruyor... .. Yada benim gibi, cekip gidiyor...
Zararli ates diye bir sey yok, ilac verilmesi gerekli bir ates siniri da yok... Cocuk rahatsiz oldugunda ates dusurucu ilacinizi verin. Yoksa, mis gibi uyuyan cocugun kicina fitil sokun demiyoruz..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Oca 2013 Saat 18:27
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2013 Saat 00:45
Hocam bugün akşamdan beri ateşimiz en fazla 37 ye çıktı yani sadece iki gün sürdü.Öksürük burun akıntısı vs.başka bir şey de başlamadı.Şimdilik gayet iyiyiz çok şükür.Kendi doktorumuza da size de minnettarım.KizBebek

Bu arada söylediğiniz çok doğru hocam,bizim doktorumuz antibiyotik hemen hemen hiç yazmaz ve genelde bitkisel önerilerde bulunur sırf bu yüzden bir çok tanıdığım ona çocuğunu götürmez.Neymiş çocuğun neyi olduğunu anlamıyormuş, ilaç yazmaya bile tenezzül etmiyormuş, otla çöple tedavi ediyormuş bak falanca doktora gittim üç tane iğne yazdı ve şimdiye kadar çoktan kullanmanız gerekirdi bu ilaçları dedi,nasılda koydu teşhihi....Çocuk neredeyse zatüree olacakmış gitmeseymişiz...yani antibiyotik yazmak bir doktorun ne kadar bilgili olduğunu gösteriyor bizim insanımıza.

Saygılar hocam..

Düzenleyen spancm - 31 Oca 2013 Saat 00:55
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2013 Saat 04:17
Haa birde oyle bir sey var. O sahtekar, sarlatan doktorlar, arkamizdan en olmayacak melanetleri yaparlar, ondan sonra ben bu sitede onlari aciga cikariyorum diye; "Deontolojiden" dem vururlar. Neymis efendim, ses cikarmayacakmisim, onlarda zamanla ogrenirlermis, ben onlarin sevkini kiriyormusum... Gulermisin, aglarmisin..
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2013 Saat 09:41
Ya ya bizde yedik,hemde siz varken,öğrenirlermişşş,çocuklarımız telef olduktan sonramı öğrenecekler, ya bilmiyorlar öyle diyorlar,yada ..........neyse,iyiki varsınız o kadar.
Sizi çook seviyoruz.KizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.