Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulak ağrısı:(((
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak ağrısı:(((

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nurten... Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

bilalim + eşim + erenim

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4266
Mesajın Direkt Linki Konu: kulak ağrısı:(((
    Gönderim Zamanı: 23 Oca 2013 Saat 00:52
hocam biliyorum yüzüm yok size yazmaya ama yinede affınıza sığınarak yazıyorum 
oğlum 8.5 aylık 1 ay önce şiddetli ağlama emmek istememe burunda tıkanıklık ateş ve hafif öksürükle eşim sayesinde soluğu dr aldık eve bir torba ilaçla geldik ben sizden öğrendiklerimi uyguladım eşime ilaçları verdiğimi söyledim ama vermedim düzelir gibi oldu aradan 2 hafta geçti
bu defa şiddetli kulak ağrısı ağlama nöbetleri ile yine acile koştuk bu kez eşimilaç işe yaramıyor deyince dr iğne yazdı novasef 5 adet 750 vurdurduk ağrı azaldı öksürük tıkanıklık azaldı aradan 2 hafta geçti

3 günden beri yine kulaklarını çekerek ağlamak üstünü değişirken kulağına deyince ağlamalar ve ateş i ile iliadin 3 gün bitirdik bugün serum kullandık gece ağlaması artınca iliadin sıktım ve calpol 1 ölçek verdim öksürük hafif ama göğsü hırıltılı balgamı olduğu belli ben sırtına hafif hafif vuruyorum sanki iyi geliyor gibi şimdi iliadine kaç gün daha devam edeyim birde iburen calpoldan dahamı iyidir evde tamol ve dolvende var

hocam benim korkum sırf kulak ağrısı değil bu ateş vucudun başka yerinden kaynaklı olabilirmi zira yeğenim bebekliğinde böbreğinde kaçak olduğu tespit edilemediği için bu kış 6 yaşında tek böbreğini aldılar böyle bir şey olup olmadığını ben dr götürmeden anlayabilirmiyim
çok uzattım helal edin

Düzenleyen nurten... - 23 Oca 2013 Saat 01:30
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118442
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2013 Saat 07:50
1- Iliadin'i genelde; 3 gun kullanin, cok nadir durumlarda, 5 gunde kullanabilirsiniz.
2- Calpol ile Tamol; ayni ilactir.
3- Ibufen ve Dolven ayni ilactir. Kulak problemlerinde, Ibufen veya Doven'i tercih ediyorum..
4- Bobrek te kacak hadisesini hic duymadim, ne, nereye kaciyormus?? Mesaneden, yukariya kacisi biliyorumda, bobrekten yukariya bir sey kacmaz. Acaba, bobrekten  idrara kacis mi demek isteniyor?
Oyle bir durum ise, basit bir idrar tahlili ile anlasilir, bunun da ates ile bir baglantisi yok.
 Su yegeninin tahlillerini bana bir yazsaniz, ayrica, vucuttan alinan her organin birde patoloji raporu olmasi SARTTIR, onuda istiyorum.... Yoksa o bobrek baska birisine mi gitti??

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Oca 2013 Saat 07:52
Yukarı Dön
Altın Üye
Altın Üye

bilalim + eşim + erenim

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2013 Saat 22:46
hocam yeğenimin ailesi ile görüştüm bebeklikte gelişim geriliği varmış bu sebeple idrar kaçak yapıp çürütmüş böbreğini bu sebeple almışlar 
bebeklikte çok sık ateşlenip hep grip tedavisi görmüşler ve bu nedenle gördükleri sık antib. tedavileri yüzünden böbrekteki sorun ancak 2.5 yaşındayken ortaya çıkmış 
böbrek çıkarıldıktan sonra aileye gösterilmiş kapkara küçücük bişeymiş 

hocam küçük oğlumun geceleri ateşlenmesi huysuzlanması sebebi ile sağlık ocağındaki kontrol sırasında muayenede olduk dr kulağında kızarıklık var dedi zimaks ve peditus verdi ben almadım 
kilosunun fazla olduğu söylendi 
8.5 aylık 10700gr boyu 77cm kafaçevresi 47cm 
şimdi yine huysuz ben iliadine devam edeyimmi ne yapacağımı şaşırmış haldeyim dr antb.olmadan geçmez diyor siz ne derseniz onu yapacağım 
çok güvendiğim bir kbb dr var onamı gitsek

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2013 Saat 03:09
1- Ona; "-Bobrekten kacak -" denmez.. Mesaneden kacak  vardir. Butun meslek hayatim boyunca boyle tek bir hastam olmadi...
2- Aman ha, ne antibiyotigi nede, Peditus'u kullanmayin. Sadece Iliadin burun damlasi yeterlidir. 
3- Evet; 2 kilo fazlasi var... Ama, 77cm. lik bir cocugun kilosuda o kadardir, 15 aylik cocuk gibi.. Madem bu isi meslek olarak yapiyor, isini adam gibi yapmali...
Yukarı Dön
Altın Üye
Altın Üye

bilalim + eşim + erenim

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2013 Saat 17:47
sağolun hocam bir daha ateş olmadı 2X1 iliadin 3 gün devam ediyorum 
2Xyarım ölçekte dolven veriyorum huysuzluğu azaldı 
büyük oğlumda öksürüyor onun öksürüğünü dinleyen aile hekimimiz ilaca gerek yok dedi çok zor durumda kalırsam 5 yaşındaki oğluma perebron verebilirmiyim 
halasında kaldığı 3 gün içinde halası asist alıp vermiş çocuk ölecekti öksürmekten eve geldiği gibi kestim çöpe attım 
sizi tanıdıktan sonra ilaçlardan kaçar olduk ama herkes bize kötü anne gözü ile bakıyor ilaç kullanmak marifet sanki 
İYİKİ VARSINIZ HOCAM ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2013 Saat 19:46
Aptallik, bulasicidir. Bu yuzden, aptallar herkezin kendileri gibi aptal olmasini isterler.. Sevgili Aziz Nesin'in ruhu sad olsun.. Butun kitaplari bu aptallar uzerinedir.. Benim tavsiyem, LUTFEN OKUYUN, HEMDE COK OKUYUN...  Emin olun, sizler okudukca, bu doktorlara hadlerini bildirdikce, onlarda okumaya baslayacaklar.
Peygamber efendimize inen ilk ayet; Alak suresidir. Ilk ayeti de; " Ikra bism-i  Rabbikellezi halak " ta ilk kelime olan "Ikra"  oku emridir.  
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 406
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2013 Saat 22:03
Evet hocam çok haklısınız. Yabancı ülkelerin tanıtıldığı belgesellerde izledim de İsveç ve Norveç te özellikle insanlar yolda yürürken bile okuyorlarlardı. Ellerinde kalın kalın kitaplar yürümeyi bile boşa geçirmiyorlar. Bizse hiç okumuyoruz. Gerçi bizden daha vahim durumda olan Afrika ülkeleri var. Belgesellerde onlar da hep keyfine düşkün parkta bahçede yatan insanlar olarak gözüküyor. Netice ise sömürülmek Confused
Evet Allah'ın ilk emri 'oku'. Uygulamak ise bize kalmış.

Düzenleyen esya - 26 Oca 2013 Saat 22:06
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.