| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
didem1980
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
|
Konu: Horlama Gönderim Zamanı: 16 Oca 2013 Saat 16:24 |
|
İyi Günler, dünden beri hemen hemen tüm sorulara ve cevaplara bakmama rağmen size bir kaç sorum olacak.
3,5 yaşındaki oğlumda allerjik rinit var.ev tozuna alerjisi var. evde ve odasında alabildiğimiz tüm onlemleri aldık.alerji doktorumuz dil altı aşı gerekiyor artık dedi.ama ben ve eşim aşı yaptırmayı hiç düşünmüyoruz. yaz aylarında hiçbir sıkıntımız yok. ancak kisin (bu arada 1,5 yıldır kreşe gidiyor) en küçük bir gribal durum hemen kulaklara vuruyor.geçen sene 2 ay,2 kulakta sıvı vardı.basınc testi yapıldı, tüp takılacaktı razı olmadık, bekledik geçti. ancak 1 ay önce nezle oldu oglum. ateş yok. (orta kulak iltihabı olsa bir ateş olmuyor nedenini bilmiyorum) ilaçsız atlattık. ama burundan nefes alamiyor.ne gece ne gunduz. sinüzit dendi antibiyotik verildi. 2 haftadayız hala nefes almakta problem var. otrivine yaptıgım gecelerde dahi nefes alamıyor. burnum acık diyor ama agzından nefes alıyor. ve inanılmaz derecede horluyor. bu arada 2 kulakta sıvı dolu. söylediklerimi net duymuyor. antibiyotik ve antihistamik surup kullanıyorum. daha hiç işe yaramadı. kbb dr.'u ile telde görüştüm geniz eti olabilir. artik ona bakip almalıyız diyor. sizin önerinize ihtiyacım var. teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119642
|
Gönderim Zamanı: 17 Oca 2013 Saat 00:52 |
1-Allerjik rinit; bir kere kulaga vurmaz... Vuran, Griptir. Sizi kandiriyorlar, cocgunuzdaki hastalik Allerjik rinit degil, Grip.. Benim yazdiklarimi okuyun. Sizin gibi pek cok aile kandirilmis durumda.. 2- Durumu, verdiginiz ilaclar nedeni ile dahada kotulesmis durumdadir. Antibiyotikler ev ANTIHISTAMINIKLER, bu tabloyu agirlastirirlar. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 3- Zaten amac, bu durumu daha kotu yapacak ilaclarla sizi biktirmak ve ameliyata razi edebilmek...
|
 |
didem1980
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Oca 2013 Saat 14:13 |
|
cevaplariniz icin tesekkur ederim. dr. nasonex vermisti. eski mesajlarinizi okuyunca 2 gundur vermiyorum. dun gece illiadin ped. verdim 2 ser puf olarak. gece yine agzi acikti ama horlama biraz daha azdi.sabah dudaklari bembeyaz ve soyucalak kadar hassas olurdu. bu sabah bu tablo yoktu. geniz akintisi iyice cogalmis olmasina ragmen oksuruk epey azdi. cold mix 2 damla dahi yastıgına yapsam oglum da farkli bir oksuruk oluyor sanki tum koku bogazinda nefesini kesiyor gibi oluyor. o yuzden bu tavsiyenizi uygulayamiyorum. kahvaltidan sonra bal limon verdim. tatli sevmedigi icin pek hoslanmadi.zar zor yuttu.
geniz akintisina illiadin faydali olacak mi? adacayini ise yarar mi? ilik buhar banyosunda 15 dk dursa rahatlar mi? bu geniz akintisini bitirirse hersey duzelecek gibi geliyor bana. cunku burnu acik ama geriden gelen bir hirilti cocugu agzini acmaya zorluyor. bu da bogazini kurutuyor ve oksurtuyor.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Oca 2013 Saat 01:14 |
|
Virusler, bogazdan yokolmadan, akinti bitmez. Ilik degil, sicak su buhari olacak. Banyoda iyi gelir. Gersi eski maillerde var.
|
 |
didem1980
Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Oca 2013 Saat 13:54 |
|
İlliadin 3 gün 2*2 kullandık.burnu yinede açık degildi ve hala açık degil. baska hicbir ilac kullanmadim. suan gun icerisinde 3 -4 kere serum fizyolojik yapiyorum.burnundan hicbirsey gelmiyor. geceleri hala agzi acik yatiyor ve nefes alamiyor. burnundan nefes almaya calisinca gece tıkanip sicrayarak uyaniyor. geniz akintisida bitmedi. bu virusler nasil yok olacak bogazindan?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Oca 2013 Saat 17:39 |
|
Biraz zaman alir. Bilhassa ates yapmadan baslayan Gripler cok uzun surerler. Mekanizmayi cok anlattim. Makaleleri ve eski mailleri okuyun.
|
 |
didem1980
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2013 Saat 14:32 |
|
dun kendi kbb doktoruma degil bir prof'a gittim. evet kullandigim butun ilaclar bosunaymis. "yan film" film cekildi ogluma. bademcikler ve geniz eti soluk borusunu %80 oranında kapatmis gorunuyor. bende gordum hatta. enfeksiyon yok, kulakta bulunan sıvı mekanik dedi. herhangi bir ilac vermedi. 1 hafta geceleri uykusunu kameraya cek. yatis seklini, horlamasini ve agzinin acik kalmasi gormeliyim dedi. bademcikleri kafasini yukari kaldirdigi zaman boynundan net olarak belli oluyordu, yemekleri yutarken suratini eksitiyordu. bademcikle ilgili bir sorum olacak size suan sadece izlemede doktor ama kesin bir operasyon karsima cikacaktir eminim yani. sadece geniz eti alinsa bademciklere dokunulmasa cocugum buyudukce bunu yenebilir mi? yoksa oglum buyudukce aynı oranti da bademcik buyumeye devam eder mi? geniz etini almak solunumunu ne kadar rahatlatir.?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2013 Saat 22:11 |
|
Kafasini kaldirdiginda gordukleriniz; Bademcikler degil... lenf bezleri... Bu sizin yorumunuz ise, makul karsilanabilir de, bunu bir doktor size soyledi ise; Yuh yani.... Bademcikler, boyun duvarinin ic yuzunde olduklarindan, deri altindan gorulemezler, ellenemezler. O gordugunuz "Lenf bezleri de" atesli hastaliktan; ancak, 2-3 hafta sonra kaybolurlar.. Doktorun, kulakta bulunan sivinin "mekanik" oldugunu bilmesi; iyiye isaret...Ne geniz eti, nede bademcik ameliyati gerekmez. Sabirli olun, havalar isindiginda, hele deniz mevsimi basladiginda onlarin hepsi duzelecek.
|
 |