Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip ve solunum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip ve solunum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
neslimovie Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119
Mesajın Direkt Linki Konu: Grip ve solunum
    Gönderim Zamanı: 12 Oca 2013 Saat 17:16
Merhaba Kadir Bey, griple ilgili neredeyse tüm maillerinizi okudum. Benim 7,5 aylık kızım Salı gününden beri grip. Ateşi 37-38 arasında gidip geliyor. Bir iki kez 38.2 oldu. Burun tıkanıklığı ve balgamlı öksürük var. Sizin grip tedavinizi uyguluyorum. Sormak istediğim iki önemli soru var size:
1) Her serum fiz. sonrası burnunu aspire ediyorum (nasal aspiratör ile ağzımla çekerek), neredeyse her saat başı bu işlemi yapıyorum. Dün gece biraz kanlı geldi sümük. Sanki kılcal damar zedelenmesi gibi. Bugün geçmişti. Yine devam ediyorum ama bir zarar verir miyim ?
2) Çarşamba gittiğimizde doktor ciğerleri temiz demişti. Cuma kontrolde ciğerlerde çok hafif başlamış dedi ve 2 kez yarım doz ventolin verdi. Bize de evde Benical şurup vermemizi söyledi. Tekrar çağırdı. Ben şurubu vermedim. Sadece limon, cold mix, serum fiz., bol sıcak buhar uyguluyorum. Bugün soluk sayısı 55/dk ve soluk vermesi biraz sıkıntılı. Ateş 37,7. Soluk alışverişini kaydettim link aşağıda. Korkum yersiz mi Kadir Bey?
 http://rapidshare.com/files/1138634475/nefes.MP3

Çok iyisiniz...teşekkürler....

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118532
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2013 Saat 00:06
1- Gereksiz yere, asiri derecede burun icini tahris ettiniz. Sadece Serum fiz. damlatmak yeterlidir. Aspire etmenizin pratik olarak hicbir faydasi yoktur. Hadise akinti degil, burun icindeki odemdir..
2- Ventolin vermek zaten bizim doktorlara gore, " Allahin emri".. Vermese sasardim.. 7.5 aylik cocuk icin, bu solunum sayisi normal.. Sakin o ilaclarin hicbirini vermeyin. Sadece;Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix yeterlidir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.