Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BURNU TIKALI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBURNU TIKALI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 893
Mesajın Direkt Linki Konu: BURNU TIKALI
    Gönderim Zamanı: 07 Oca 2013 Saat 16:47
Merabalar hocam,öncelikle sonsuz sevgi ve saygılar...22aylık kızım 1haftadır inanılmaz huzursuz ve iştahsız hocam,bir de burnunda görünür hiçbirşey yok ama özellikle emzirirken ve uyurken burnundan resmen horul horul sesler geliyor hocam,her yarım saate bir nefes alamadığı için uyanıyor,serum fizyolojikle açmaya çalışıyorm uyanıkken ama uyurken korkuyorum damla damlatmaya,yastığına cold mix damlatıyorum ama birkaç saat sonra etkisi geçiyor gibi oluyor,cold mixte doz aşımı diye birşey varmıdır hocam bugünlerde çok sık kullanmak zorunda kaldım bir zararı olmuşmudur,istediğimiz sıklıkta kullanmanın bir zararı varmıdır,birde uyuyunca damla damlatamadığım için burnunun içine asla değil ama burun deliklerinin ucuna nokta kadar vicks değdiriyorum bu zararlımıdır hocam,
horultu gittikçe arttığı ve görünürde burun tertemiz olduğu için bugün doktora götürdük hocam,boğazında küçük küçük kızarıklıklar var dedi,klamoks antibiyotik verdi ateşi olursa başlayın dedi,tabi almadım bile sayenizde...burnu içinde nasonex aqueous damla verdi,sizce ne yapayım hocam kızımın sıkıntısı nedir,nedir bu tıkanıklık,odasındaki peteğin üstüne ıslak havlu da koyuyorum,ne önerirsiniz ne yapayım hocam,
bir de kızım çok sık pişik olyor dedim doktora,pişik için zinco şurup verdi hocam,çinko eksikliğinden oluyor diye,onu da almadım size danışmadan,pişikle çinko eksikliğinin alakası varmıdır hocam,
kilosu da 13 hocam,boyunu ölçemedi ağladığı için,değerli fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum,geçsin bu horultu artık,o da uyusun ben de,saygılar hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 07:26
1-Sakin ha; Nasonex'i kullanmayin. 22 aylik cocukta, olacak is degil.. Icindeki Kortizon etkisi ile; "Sahte bir iyilek hali " yaratacak ve bagisiklik bastirildigi icin, ilaci keser kesmez hastalik kaldigi yerden baslayacak, doktordan cikamaz hale geleceksiniz. Eski mailleri okuyun.
2-Pisik icin Zinco surup icirilmez. Popoya surulur. Tabii, surubu popoya surun demiyorum... Cinkolu pisik kremlerinden sureceksiniz.
3- Burnuna aralarda, SiccNasal kremden "mercimek kadar" surebilirsiniz, vicks'i sadece goguse surun.
Yukarı Dön
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 21:21
çok teşekkür ederim hocam,peki zinco şurup içirmemi önerirmisiniz,çinko eksikliğinden pişik olduğunu düşündü sanırım doktor,acaba gerçekten çinko eksikliği olabilirmi kızımda,bunu nasıl anlayabilirim ki hocam,ya çinko eksikliği varsa ve ben şurubu vermeyerek tedavisini engellemiş olursam,ne yapayım sizce,birde burun damlası olarak ne önerirsiniz ağlaya ağlaya da olsa damlatmaya çalışmam gerekiyor sanırım,kötü durumda çünkü,allah sizden razı olsun,
Yukarı Dön
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2013 Saat 00:56
bir de cold mixin kullanım miktarı konusunda aydınlatırsanız beni çok sevinirim hocam,bu aralar çok sık kullanmak zorunda kaldım da endişeleniyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2013 Saat 07:13
Cinko eksikligi, sadece ve sadece; senelerce, hic et-sut tuketemeyen toplum fertlerinde gorulen bir durumdur. Bu sebeple de, cocuklarda yeterli zaman gecmemis oldugundan, cinko eksikligi son derecede nadirdir. Annede dogumdan evvel cinko eksikligi olacakda, dogumdan sonra bebek hic anne sutu veya inek sutu almayacak( alamayacak) , nisasta ve pirinc unlari ile beslenecek, ancak o zaman... ColdMix'i istediginiz sure kullanin, bir zarari yok. Iliadin'ide bir zahmet eski maillere bakin. Yani...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Oca 2013 Saat 07:14
Yukarı Dön
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2013 Saat 08:41
çok teşkkür ederim hocam,iyiki varsınız...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.