1- Geniz eti; Bademcikler gibi bir "lenf bezi" olup, sik enfeksiyon gecirme sonucu, bademcikler gibi buyur, enfeksiyonlar gecince, kendiliginden kuculurler. Geniz etini kucultme tedavisi diye bir tedavi yoktur. Bu yasta ameliyat guc oldugundan, hem sizi kaybetmeyecek, hem vakit kazanacak...
2- Nasonex; kortizon etkisi ile "sahte bir iyilik hali" yaratacak, ilac kesildiginde, hadise kaldigi yerden devam edecegi icin, hicbir yararini gormeyeceksiniz. Deloday Allerji ilacidir, akintiyi koyulastiracagi icin, gene sahte bir iyilik hali ortaya cikacak, daha beter olacaktir. Singulair ise; sadece Astimda nobet aralarini acmaya yarayan, pahali bir ilactir, o kadar. Butun bu ilaclar hicbir ise yaramayacak ve doktor da; "-Biz elimizden geleni yaptik, ama maalesef bir duzelme olmadi, buyurun ameliyata-" diyecek.
3- Kortizon; Nasonex icinde var. Singulair, aktif maddesi; Montelukast olan bir Astim ilacidir. Cok onemli yan tesirleri olan ve sadece Astim vak'alarinda, cok dikkatli kullanilmasi gereken bir ilactir. Astim krizlerinde ve "Bronslari genisletmek" icin akut donemlerde kullanilmamasi onemle belirtilen bir ilactir. 3 yasindaki bir cocuga verilmesinin mantikli bir izahati yoktur.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Oca 2013 Saat 04:56