Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızamık aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızamık aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Konu: Kızamık aşısı
    Gönderim Zamanı: 21 Ara 2012 Saat 13:33
Merhaba Doktor Bey,
Benim 9 aylık bir kızım var, geçen gün aile hekimliği aradı, İstanbul'da kızamık salgını var, o yüzden sağlık bakanlığı 6-9 ay arası çocuklara kızamık aşısının erken yapılmasını istemiş, erken olmasında bir sakınca olabilir mi, bazen yan etki yaptığını duydum, sizce yaptırmalı mıyım ?

Düzenleyen fatoş - 21 Ara 2012 Saat 13:42
Yukarı Dön
bahattin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2012 Saat 15:47
evet benide aradılar benim oğlum 11 aylık yaptırmalımıyız...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117351
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2012 Saat 04:12
Orali bile olmayin, onlar acaba hayatlarinda hic Kizamik gordulermi??? Mutlaka 1 yasindan sonra yaptirin...
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 406
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2012 Saat 20:16
Kadir Bey bu kızamık aşısının 1 yaşından önce vurulmamasının sebebini açıklamıştınız bir mailde ama aradım bulamadım neydi acaba? Ben de arkadaşlarıma ileteyim de vurdurmasınlar.

Düzenleyen esya - 22 Ara 2012 Saat 20:17
Yukarı Dön
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 296
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2012 Saat 21:14
Ben yaptırmış bulundum . Tehlikeye mi attım bebeğimi ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2012 Saat 00:17
Anne Kizamik hastaligi gecirdiginde, olusan antikorlar onu hayat boyu korudugu gibi, anne karnindaki bebege de gecerek, 1 sene kadar korur. Bu antikorlar varken cocuk asilanirsa, anneden gecen Kizamik antikorlari; canli virus asisi olan asiyida etkileyerek tesir etmesini onler, asi hicbir ise yaramaz. Zarari dogrudan yoktur. 1 yasindan evvel asi olanlarin, 1 yasindan sonra tekrar asi olmalarinda fayda vardir. Bir yasindan sonra yapilan asi; Birinci kizamik asisidir... 1 YASINDAN EVVEL YAPILAN ASI; sifir sayilmalidir. 5 yasindan sonra da  2. Kizamik asisi yapilmalidir. Bu takdirde, bir zarar olusmaz.
Yukarı Dön
esmrlda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 25
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2012 Saat 20:59
hocam bizi de sağlık ocağından dün aradılar ve aşı yaptırmamız gerektiğini anlattılar benim oğlum 8.5 aylık bizde dr.umuzu aradık ve oda yaptırın dedi sizin fikrinizi öğrenemeden yaptırdık.dün saat 15.00 gibi aşı oldu gece boyu huysuzlandı ve bugün akşama kadarda ateşi vardı 39derece.bende 1 tane ateş düşürücü vberdim ama cok etkili olmadı ne yapmalı hocam oğlum hem huzursuz hem de ateşi var acil yazarsanız cok sevinirim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2012 Saat 06:34
ParaNox fitil kullanin, ayrica bu asi hic yapilmamis gibi; 1 yasindan sonra  mutlaka tekrar KKK asisini yaptirin... Ve 1 yasinda sonra yaptirdiginiz asiyi, 1 sayin. Ikincisi 5 yasinda yapilacak. . 8.5 ayda yapilan asi= sifir
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.