Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YEME SONRASI SIKINTI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYEME SONRASI SIKINTI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ebru432 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 129
Mesajın Direkt Linki Konu: YEME SONRASI SIKINTI
    Gönderim Zamanı: 14 Kas 2012 Saat 13:26

hocam 4,5 aylıkken oğlumu sünnet ettirdik derisi tekrar yapışmış falan 1 hafta kadar sıkıntı yaşadık. bu esnada oğlum kucağımdan inmedi ve sürekli beni emdi. aslında ek gıdaya sizin öneriniz doğrultusunda doğru sıra ile alışmaya başlamıştık. ek gıdayı bırakınca kakasını kontrol ettim altın sarı ve cıvık olunca çokda üstelemedim.  şimdi 5,5 ayı bitirdi fakat şimdi ek bir gıda verdiğimde ardından gözlerini sabit bi yere dikip bağırıyor böyle ıkınır gibi aaa aaaa diyor. genzinden bağırdığı için midesi bulanıyor öğürüp kusuyor ardından.birde dikkat ettim bağırırken kendini çok sıktığı için sanırım yellenme gazı kaçırıyor. bunun nedeni ne olabilir? doktora götürsem tahlil ultrason falan isteyecek o yüzden önce size danışmak istedim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118493
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2012 Saat 18:47
Sunnet derisi, normal. Ben bu sebeplerle pek erken sunneti istemiyorum, zira hep anneler cekiyor.
Ek gidaya davranisi; biraz garip, gormeden bir sey soylemem zor. Bir doktor gorsun, ondan sonra goruselim. Kilo,boy ve bas cevresinide yazabilirmisiniz?
Yukarı Dön
ebru432 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2012 Saat 11:54
hocam az evvel sağlık ocağında ölçüm yaptırdım. kilo:7700gr., boy:67 cm, bç:42,5...  sünnete kadar biberon yalancı emzik vs. alıyordu hepsini bıraktı pastörize sütde veremiyorum artık. herkes ek gıdaya başladı biz sadece anne sütüne geçtik Smile  (doğum tarihimiz 30 mayıs 2012)

Düzenleyen ebru432 - 16 Kas 2012 Saat 11:55
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2012 Saat 19:56
Gelisimi; 6 aylik gibi.  Anne sutune; goturebildiginiz surece devam edin, kimsenin de lafina bakmayin. Saf anne sutu veren annelerimde rekor; 2 sene..."- Cignemeyi ogrenemez, degisik tadlara alisamaz-" gibi safsatalara da kulak asmayin.  
Yukarı Dön
ebru432 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2012 Saat 14:35
hocam doktora götürdüm. ev yemeği verdiğim için olduğunu söyledi. etli sebze yemeklerinin suyunu nasıl verirsin dedi. bizimle olunun mide asiditesi farklı yağ var tuz var olmaz dedi.
 patates haşlayıp tam yedirmeden önce zeytinyağı dök öyle yedir sonra içine havuç haşlayıp ekle dedi. bıngıldağı büyükmüş d vitamini arttırcakmışım. kulakları beyazmış demiri vermeyi sakın unutmayacakmışım. 7900 gr 69cm ölçtü burasıda.  

boşuna gittik yani. oğlumun iştahı yerinde ne versem yiyorda çiğniyorda içiyorda. sadece ek gıda alınca kendini kusturana kadar bağırması garip. bende anne sütüne devam ediyorum nasıl olsa doyuyor. diğer emmediği göğsümüde sağıp kaşıkla içiriyorum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2012 Saat 19:19
Artik bu doktorlara kizamiyorum, zira bu sekilde egitim aldiklari kesin. Yoksa, bu kadar yanlis bu kadar yaygin bir sekilde yapilamaz.
1- Bebeklerin ve eriskinlerin mide asitleri farkli degildir. Ayni yag, sut veya mamalarin icindede var. Tuz deseniz, anne sutunde bile var. Yani; itirazi, tam sacmalik ve nekadar cahil oldugunu gosteriyor.
2- Siz o patates ve havucu yedirin, ondan sonra cocugun kakasini poposundan "tirbuson" ile cikarirsiniz...
3- Hizli buyuyen cocuklarda bingildak daha buyuk olur. Eger Dvit3 damla veriyorsaniz; gunde 5 damladan fazla vermeyin.
4- "Kulak renginden" demir tayini ha.   Bu sacmaligida ilk defa duyuyorum...
Siz bildiklerinizden sasmayin.
Yukarı Dön
ebru432 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 08:55
hocam 3 aydır tek bir damla bile vermedim. vermelimiydim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 19:52
Neyi? Demir mi? Dvit3 mu?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.