Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerji&gaz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalerji&gaz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esraasli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: alerji&gaz
    Gönderim Zamanı: 12 Kas 2012 Saat 19:17
iyi akşlamlar kadir bey.
öncelikle böyle bir hizmet verdişğiniz için teşekkürler.yeni anneler şanslıyız.

benim bebeğim 6 aylık çok ciddi gaz sorunumuz var hala gazdan dolayı uyutamıyorum. hikayemizi baştan yazayım. 2 aylıkken hep yeşil mukuslu kaka yapıyordu. 6-7 kez yapıyordu. amipli dizanteri teşhisi ile serum aldı. 10 gün nidazol kullandık . bir sonraki tahlilinde amip çıkmadı.ancak kusması ve ishali geçmiyordu ve çok ciddi salyası akıyordu. inek sütü alerjisi teşhisi konuldu. mamayı kestik ve ben süt ürünü yemedim salyası 1-2 gün içinde geçti. ve kilo alımı da yerine geldi önceleri ayda 400 gr alırken şimdi ayda bir kiloya yakın alıyor. ancak süt ürünü yemediğimiz halde birkeresinde çok ciddi kusma şikayetiyle hastaneye yattı.
ancak şuanda geçmeyen gaz probleminden şikayetçiyiz. tüm gaz ilaçlarını kullandık.
inek sütü alerjisi teşhisi sizce doğru mudur çünkü testlerde çıkmadı. yoğurt vb. veremediğim için üzülüyorum. ayrıca nasıl bir beslenme programı tavsiye edersiniz.   
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118466
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2012 Saat 21:35
1- O aylarda amipli dizanteri olmaz, ya cahilliklerinden, yada cakalliklarindan bu teshisi koyuyorlar. Sakin bizim laboratuvarlarimiza "bu konuda" guvenmeyin. Gormedikleri halde, sirf doktor oyle istiyor diye o sekilde rapor veriyorlar. (karsilikli paslasmanin tipik ornegi).
2- O gordugunuz "yesil kakalar" hep asiri yedirdiginizden. Aldigi kilolarda zaten bunu teyid eder. Hasta cocuk boyle kilo alamaz.
3- Inek sutu allerjisi teshisi yanlis ( en azindan bu aylarda olmaz) . Inek sutu hazimsizligi dese anlarim. Laktoz entoleransi de bu aylarda olmaz. Pek cok hasta ailesini bu sekilde kazikliyorlar.
4- Siz gene azdan baslamak sarti ile sute gecin, sonuclarini yazin.
Yukarı Dön
esraasli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2012 Saat 21:51
hocam bi yanlış anlaşılma oldu galiba ilk ay 1 kilo kadar aldı. sonra kilo alımı yavaşladı. 3. ve 4. ay ayda 400-500 gr aldı ben süt ürünleri yemeyi kesince daha çok kilo almaya başladı aylık 800-900 gr aldı. ayrıca kakasında kan da gördüm onu belirtmeyi unutmuşum.
bir de gaz problemi için ne tavsiyede bulunursunuz hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2012 Saat 22:10
Genelde; 4 ayindan sonra, cocuklar onden-arkaya donmeye basladiktan sonra gaz problemleri biter. Gaz'a benzeyen sikayetler, fazla yemekten de olabilir. Bilhassa sekerli ve unlu (nisastali) gidalari azaltin. Birde dedigim gibi duzeldikten sonra az bir miktarda sutu deneyin.
Yukarı Dön
esraasli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2012 Saat 22:14
sürekli emmek isteyen bir bebek zaten ama su an 6.ayı bitti hala gazı çok fazla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2012 Saat 02:07
Gegirme seklindemi, yoksa yellenme seklindemi?
Yukarı Dön
esraasli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2012 Saat 15:13
YELLENME ŞEKLİNDE HOCAM.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2012 Saat 01:08
Sanci yapmiyorsa, bosverin, sadece sekerli ve nisastali gidalari azaltin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.