Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulak iltihabı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak iltihabı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 30 Oca 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121
Mesajın Direkt Linki Konu: kulak iltihabı
    Gönderim Zamanı: 28 Eki 2012 Saat 07:55
iyi günler dr bey cuma günü oğlum birden ateşlendi 38,5 du hiç bir rahatsızlığı yokken ateşlenince hemen acile götürdük sağ kulağında iltihap var dedi dr ve dolven+augmentin verdi,ben antibiyotik kullanmak istemedim eşime iliadin damlayı söyledim tekrar doktora gidip sordu ve dr gerek yok verdiğim ilaçları kullanın dedi dünde tekrar çocukdoktoruna götürdük teşhis doğru sol kulağında da var dedi ilaçlarda doğru dedi  iliadini oda gerekli görmedi, iki gündür antibiyotik kullanıyorum ve içim hiç rahat değil eski mesajları okudum ve antibiyotiği tavsiye etmiyorsunuz ben şimdi ne yapmalıyım çok huzursuzum çevre baskısı yüzünden ilaç kullanıyorum bundan önceki öksüsürük ve burun akıntısına ilaç kullandırmadığım için şimdi kimseye dinletemiyorum suçlu ilan edildim:)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118501
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2012 Saat 17:31
Eger, cocuk hic agridan rahatsiz olmadi ise, teshis zaten yanlis, "Orta Kulak Iltihabi" yok demektir. Orta kulak iltihabi bu kadar ates yapacak, ama kulak agrisi olmayacak!!! Hadi canim sende.
Gelelim atesinin sebebine!! Bogazini goremedigim icin, bir kan sayimi olsada WBC degerine bakabilse idim, bir sey soyleyebilirdim. Bu durumda, takip edecegiz, burunda su-gibi bir akinti baslarsa, Grip demektir, Antibiyotik gerekmez. Yok, dilde kalin bir pas tabakasi ve agizda kotu bir koku varsa, antibiyotik gerekli demektir. Agri olmadigi surece; orta kulak iltihabindan bahsedilemez.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 30 Oca 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2012 Saat 13:40
Ateşden iki gün önce gece şiddetli  olarak ağlayarak uyanmıştı iki saatde zor uyuttuk birde mızırdanıp duruyordu huysuzdu parmaklarıyla  kulaklarını kapatıyordu ama bunu bir aydır yapıyordu oyun gibi sesleri az duyduğunu farketti öyle  gülüyordu bunu yaparken oyun gibi, ateşden iki gün öncede yüzünün sağ tarafını tutuyordu gözünü burnunu acıyor diyordu bende oğlum neren acıyor başın mı acıyor diye gösterip soruyordum hı diyordu zaten ateşden sonrada yüzüne kulağına dokundurtmuyor acıyor diyordu dr cihazla kulağına bakarkende acıyor diye ağladı ,tahlil yapılmdı açıkcası umarım yapmazlar dedim kan aldırmak çok zor muayenede hastaneyi inletiyor kan nasıl aldırıcam diye endişelenmiştim bu durumda kulağında bir sorun var mıdır varsa eğer ağızda koku yoksa ki yok görünüyor yine bakıcam dilinede gereksiz antibiyotik kullanmış olucaz:( bu duruma üç gün oldu burun akıntısı vs yok
Birde pipisini tutups ürekli acıyor diyor dr a onuda dedik antibiyotiğe başladığınıziçin şu an idrar tahlili olmaz dedi zaten enfeksiyon varsa onuda geçirir dedi

Kulak iltihabını antibiyotik tedavi etmez diyorsunuz eski mesajlardan  yanlış anlamdıysam ilaçlar bitince kontrole götürücez geçmediyse yine mi antibiyotik ya da iğne yazıcaklar:(
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118501
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2012 Saat 04:21
1- Bir daha bu sekilde bir agrisi oldugunda; hemen her iki burun deliklerine; 2'ser damla Iliadin ped. burun damlasindan damlatin. (3gun)..
2- Erkek cocuklarinda; idrar yolu enfeksiyonu olmaz, resmen sacmaliyorlar. Ancak yeni doganlarda veya sepsis gecirenlerde veya kirli idrar sondasi kullanilmis olanlarda olabilir. Sacmalamasinlar.  
3- Iliadin kullanmazsaniz zaten iyilesmeyecek...Oztaki borusu acilmadan ne antibiyotik kullanirsaniz kullanin, orta kulak iltihabi hayatta duzelmez.  
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 30 Oca 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2012 Saat 10:10
Teşekkür ederim, kontrole gittiğimizde kulak iltihabı varsa eğer geçmemiş diyecekler o zaman  bir daha ilaç verilerse çevre baskısı umrumda değil kullanmıycam zaten antibiyotik alerji yaptı vücudu kızardı:( benim anlamadığım iliadin damlaya her iki doktorda neden ısrarla gerek yok diyor dertleri ne yani madem bu kadar kolay bunun tedavisi ısrarla niye antibiyotik yazıyorlar, ağzına baktım dilinde pas yok ağzında koku yok.
Birde neden pipisini tutarak sürekli acıyor diyor akşama kadar defalarca söylüyor bunun için hangi doktora götürmek gerekir,idrar yapmasında sıkıntı olsa bezi dolu olmaz değilmi bezi  her seferinde dolu oluyor.
Çok soru oldu ama son olarak pişiği vardı kanıyordu bende sizin msesajlardan bakarak eau sölüsyondan yaptırdım eczanede birde ultralan pomad aldık tam geçmişti antibiyotik yine pişik yaptı kullanmaya devam ediyorum bu sölüsyonun kullanma tarihi ne kadar oluyor yani pişik geçtikten sonra kalırsa tekrar lazım olduğunda kalanı kulanabilirmiyim?


Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118501
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2012 Saat 22:07
1- Sebebi gayet gasit; Iliadin'i bir defa ogrendinizmi, bir daha kulak sebebi ile doktora gitmezsinizde ondan.
2- Pipideki aci; a) Pipi ucunda bir darlik olabilir, idrar yaparken tahris etmis olabilir; sicak sabunlu su icinde 10-15 dak. oturtmaniz iyi gelebilir.
b) Ufak bir tas dusuruyor olabilir. (uzak bir ihtimal) .. Sikayetleri devam ederse bir "Tam idrar tahlili" yaptirip, sonucu yazin.
c) Sunnetsiz ise, derisinde yapisiklik olmus olabilir, eger o bolge kizarmis ise, (a) daki gibi suda oturtun.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 30 Oca 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2012 Saat 11:35
Çok teşekkür ederim dr bey bir daha olmaz umarım am olursa iliadin dışında bir şey kullanmıycam.

Az önce uyandı ve bezini tutarak çıkar acıyor dedi hemen o anda baktım acaba idrar yaparken mi acıyor diye ama idrar yapmıyordu, 18 aylık ama konuşması çok güzel oğlum neren acıyor dedim pipisini tutuyor altın açık mı dursun bezini bağlamıyım mı dedim hı diyor bezden mi sıkıldı anlamadım gitti ama artık akşama kadar sürekli acıyor diyor, bugün dediğiniz gibi sıcak sabunlu suya oturtucam,pipi ucunda kızarma şişme vs.yok ilginiz için teşekkür ederim en iyisi iyi bir doktor bulup baktırmak.


Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 30 Oca 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2012 Saat 12:26
İyi günler dr bey,oğlumun ilaçları bitti kontrole götürmeye gerek var mı artık acıyor demiyor kulağına pipisi içinde acıyor demiyor ilaçlar bitti pipisindeki acıda anlamadım.

birde artık bezini istemiyor diye yazmıştım lazımlık kullanmayı denesem erken olur mu her çocuk bir olmuyor kimisi erkenden söyleyebiliyor tuvaletini oğlumda söylüyor ama iki yaşından önce pek düşünmüyorum açıkcası bez bağlamamayı ama kendi rahatsız oluyor denesem sakıncası olur mu ?


Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.