Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine...birkaç soru...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyine...birkaç soru...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
akasya2213 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 360
Mesajın Direkt Linki Konu: yine...birkaç soru...
    Gönderim Zamanı: 23 Eki 2012 Saat 21:34
hocam merhaba;
birkaç sorum olacak yine,yardımınıza ihtiyacım var.
1.zaten minik doğmuş olan oğlum az kilo aldı.7 aylık ve 6600 gr.çok iştahsız özellikle sebzeden nefret ediyor çocuk ne versem öğürüyor.tatlı besinleri seviyor yalnız.bisküvi eklenmiş yoğurt gibi...çok severek yediği bir tek şey var o da arı mama denen pirinç unu içeren bir muhallebi.pirinç ununun kof kilo yaptığını  okudum ama...aç olduğunu bilsem de vermemelimiyim?bu beslenme konusu ile ilgili ne öneririsiniz bana?
2.doktorumuz ısrarla bebeğe özel yemek pişmeyecek siz ne yerseniz onu (tuzsuz salçalı olabilir) yiyecek diyor.fakat biz çiğden pişirme yöntemi ile değil yağda kavurarak pişirme yöntemiyle yemek yapıyoruz.sizce bu bebek için sağlıklı mı?
3.(orta kulak iltihabından çok çekmiş biri olarak)) bebeğimin kulağını güvenli kulak çubuğuyla tmizlememin ve banyoda kulağını kapatmadan su dökmemin bir sakıncası olurmu?
4.hocam bir de bu çocuk çok sinirliConfusedoyuncak ağzına sığmıyor diye çığlık çığlığa bağırıyor?bu bir dönem midir?çocumun karakteri şimdiden belli olurmu?olmaz deyin lütfen vallahi korkuyorum...

oğlum ve ben size sevgilerimizi iletiyor iyi bayranmlar diliyoruz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119537
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2012 Saat 21:50
1- Pirinc unu; sade su+seker ile yapilirsa, kof kilo yapar. Sut kullanirsaniz yapmaz. Arada fark vardir ama doktorlar dahil bunu bilen kimse cok azdir.
2- Dogru; sebze corbalari eski doktorlarin, 6 aydan sonra doktora gitmeyen hastalari her ay muayeneye getirme yontemidir. "-Obur ay mutlaka gelin, sebze corbasina maydonoz ilave edilecek-" sanki cok muhim!!! Pisirme yonteminin hicbir onemi yok, nasil olsa sizin evin bir ferdi olmayacakmi, yoksa, "sehzadeye" hep ayri yemekmi yapilacak?
3- Kulak icin yaptiklarinizin hepsi nafile. Siz Ortakulak iltihabinda antibiyotik kullandiginiz icin cok cektiniz. Bu konu ile ilgili eski mailleri okuyun. Kulaga "su kacarak" kulak iltihabi yapmaz. Eski doktorlarin cahillikleri sonucu soylenen bir zirvadir.
4- Maalesef, biraz yapisal. Hele varsa soyunuzda hircin kimseler, maalesef yandiniz, cekeceksiniz. Boyle sirretlikler yaptiginda siz bir tepki vermezseniz, biraz sakinlesir, zira onun butun derdi sizi "gicik" etmek.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Eki 2012 Saat 21:50
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.