Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Biraz uzun birkaç soru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBiraz uzun birkaç soru

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kardelensel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 73
Mesajın Direkt Linki Konu: Biraz uzun birkaç soru
    Gönderim Zamanı: 08 Eki 2012 Saat 13:10
Hocam öncelikle kolay gelsin. Müsadenizle biraz uzun birkaç sorum olacak size.
Kızım 7 ayını 4 gün sonra bitirecek. 1 ay önceki kontrolünde 9 kg 70 cm di. Kafa çapı 43 cm.
Alt iki dişi 5,5 aylıkken çıktı. Gelişimi konusunda ne dersiniz?
Hocam kızım huysuz denen bebeklerden. Tabi siz ne dersiniz önemli olan o. :) Gündüz uykusu hiç yok denecek kadar az. Ve bu oldum olası böyle. Bir saat uyutmaya uğraşıyorum ayağımda, 10-15 dk uyuyup geri kalkıyor. Çoğu zaman yatağına götüremiyorum bile. En çok yarım saat. 1 saat uyuduğu sayılıdır. Tamam uyumasın diyeceksiniz ama sürünüyor,kulağını çekiştiriyor,Gözlerini ovuşturuyor ve sürekli mızmız. Gece uykusuna 10-11 arası dalıyor ve iki üç saatte bir uyanıp emip tekrar uyuyor. Sabah 6-7 arası uyanıp 1 saat oyalanıyor, sonra 1 saat daha uyuyup güne başlıyor :)
Yapışık ikiz gibiyiz. Ben yanındaysam mutlu, ben yanındaysam bişeylerle oyalanıyor. Odadan çıktığım anda çığlık kıyamet. Ve çoğu zaman yanında kim olursa olsun onları da kabul etmiyor. Mutlaka ben olmalıyım. Artık kızımın dışında hiçbişey yapamaz oldum.

Bir de hocam bu ek gıda işi oldukça kafamı karıştırıyor. Önceki gün verdiğim sebze çorbası dışında doğru düzgün bişey vermedim. Ney ne zaman ne kadar verilmeli belli bi programı var mı hocam? Siz ne dersiniz?

Önceki gün işaret parmağımın yarısından az muz ve içinde patates havuç ıspanak ve irmik olan bi sebze çorbası verdim. Dün sabah ıkına ağlaya sert bi şekilde zor yaptı kakasını. Zeytinyağı, fitil falan anca öyle yaptı. Tam o geçti derken öğleden sonra da ateşi 38 e çıktı hocam. Doktora götürdük kulağında ciğerinde bişey yok, boğazı kızarmış dedi. Hafif de öksüreği var. Peditus ve antibiyotik verdi. 38,5 a çıkarsa antibiyotiği başla dedi. Tabi ben ne aldım ne de verdim :) Eve geldik calpol verdim iki saate düştü ateşi bi daha da çıkmadı. Şimdi bu ateş neyin nesi hocam? Biraz öksürüyor.

Ballı limonu biz kullanabiliyor muyuz? Kullanabiliyorsak ne miktarda ve ne ölçüde onu da bilmiyorum hocam? sf ve cold-mix kullanıyoruz. Limonu balsız versem fayda eder mi?

Hocam son olarak, kızımın henüz gözünden doğru düzgün yaş akmadı, güneşten çok rahatsız oluyor, gözleri kızarıyor ağlıyor hemen. Halbuki çok ağlayan bi çocuk ama hep numaramı yapıyor bana diycem ama kakasını yapamadığında ağlarken bile yaş gelmedi. Biraz sulanıyor içinde o kadar.

Hocam çok uzun oldu biliyorum ama kusura bakmayın nolur. İçimi rahatlatacak cevaplarınızı bekliyorum. Çünkü sizin sayenizde aklımızdaki doktor çıtasını yükselltik.

Düzenleyen Kardelensel - 08 Eki 2012 Saat 14:15
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119472
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2012 Saat 22:53
1- Gelisimi en az 3 ay onde, nasil yapiyorsaniz aynen devam.
2- Bu aylarda, hele anne sutu alanlarda bu problemler oluyor.
3- Once 'kutu sutlerinden' baslayin, problem cikmazsa, kahvalti, yogurt ve muhallebiyi sirasi ile verin. Sonra yogurdun yanina corbalardan ilave edin, en sonra evde kendinize pisirdiginiz, kiymali sebze yemeklerinden verin, tafsilat eski maillerde bol miktarda  mevcut.
4- Hafif bir Grip atlatmissiniz. Ilaclari vermemekle cok iyi yaptiniz, yoksa is uzayacakti.  
5-Gozde olusan "goz yasi" eger goz yasi kanallari tam acik ise, disariya akmayabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.