Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Pamukçuk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumPamukçuk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sabr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Konu: Pamukçuk
    Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2012 Saat 18:50
Merhabalar, oğlum 2 aylıkken pamukcuk oldu. 5.5 aylık hala pamukcuğu geçmedi. 4 kutu mikostatini günde 4 defa 1 ml kullandım.Hele son iki kutuyu çok düzenli kullandım. . Bebeğimin ağzını kabbonatlı su ile veya sadyum bikarbonat serumla temiz gazlı bezle iyice temizliyorum. Göğüs uçlarını da karbanotlı su ile temizliyorum göğüs pedlerini sürekli değişiyorum.Göğüs uçlarını sürekli yıkayıp kuruluyorum. Mikostatin damlalığı sıcak sabunlu su ile yıkamadan tekrar kullanmıyorum. Oğlumun ağız mukozası karbonatlı su ile silmekten parça parça oldu.Bebeğim emmeyi reddediyor. Hiç kilo almadı.4ayında kilo verince doktoumuzr ek gıdaya başladı .Ama hala bir değişme yok.Çünkü yemeyi de reddediyor. Yardım edin lütfen. Tahlillerinde kansızlıktan başka problem çıkmadı. Nasıl geçer bu pamukcuk.Sürekli yineliyor.
Ayrıca çok şükür şimdiye kadar antibiyotik de kullanmadık.Hasta da değil. Pamukcuğa başka ilaç yok  mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119212
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2012 Saat 20:23
İlk 1 aydan sonra "Pamukçuk" olmaz. Boşuna uğraşıyorsunuz. Gördükleriniz pamukçuk değil. Tafsilat için eski maillere ve Alt foruma bakın.
Yukarı Dön
sabr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2012 Saat 16:47
Ne yani . Oğlumda yan etkisi ishal olan ve zaten beslenemeyen ve kilo kaybeden oğluma 4 kutu mikostatini boş yere mi verdim. Üstelik son gidişimde ağzı hafif iyileşmişti. Kilo almıyor diye tahlillerine baktırmaya gidişimde dr ben pamukcuk  demeden kendisi bana pamukcuk dedi. Karbonatlı su sürmeyeceğim ağız mukozası parçalandı daha kötü oldu dediğimde de bana sodyum bikarbanat serum küçük iğne şişelerindeki gibi yazmış aldık ve eşimin ısrarıyla omnu da kullandım. Şuan oğlum emmiyor. Anne sütü alamadı.

Düzenleyen sabr - 27 Eyl 2012 Saat 18:18
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2012 Saat 19:04

Maalesef, evet boşuna verdiniz. Ağız içinde gördükleriniz, aşırı silmeye bağlı tahriş nedeni ile değişen ağız içi zarı( mukoza) parçalarıdır. Ampul şeklindeki bikarbonat zaten Pamulkçukta bir işe yaramaz. Ağız içine Dentinox jel sürerseniz, biraz ağısını alırsınız.

ÇARŞAMBAYA KADAR YOKUM.
Yukarı Dön
sabr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2012 Saat 01:18
Çok teşekkür ederim Kadir bey, Forumda yazarlar bölümü bulamayınca sitede bakılacağını keşfedip yazılarınıza ulaştım ve hepsini keyifle okudum. Ama makaleleriniz arasında pamukçuk yok :)
forum aramasında ise gelişmiş arama da yaptım ama tekrarlayan  aftlar pamukçuk bulamadım.
3 yaşında bir kızım daha var. Keşke sizi daha önce tanısaydım.
Ozaman sütüm çok boldu ve kızım 6 aydan sonra ek gıda verince tok olduğundan sürekli kusardı. Ayrıca çiğnemeyi neden öğrenemedi diye kafayı yer dururdum. GEnetik olduğunu bilemedim.Herkes 6 ay hiç bişi vermedin o yüzden oldu diye beni suçluyordu.Doğar doğmaz ağzına herşeyi tepecekmişim. Sürekli bir şeyler denedim olmuyor olmuyordu. Taneleri yutamıyor kaşığı verince ağzı açık kalıyor kapatmıyordı . HAtta arkadaş ne tuhaf sanki kaşıkla ağzına döküyorsun diyordu. Yemeklerimiz kavgayla geçti hep. Aha ah çocuğu da kendimi de yıprarttım hep. Hele hergün kusmaları yok muydu? Bir de 6 öğün sabah kahvaltı , ara meyve, öğlede çorba köfte, ara yoğurt, akşam çorba gece muhallebi  birini yediridim diğer öğün kusardı. Birde sebzeleri tatsız tussuz haşla çatalla ez ver Yemek kazanlarımız aman ha tuz var salça var vermezdik.Büyüdükçe geçti. 1,5 yaşında anne süttünden kesince de kusmaları azaldı. Şuan da yemeğe gösterdiği tepkiden canı isteyince kusuyor. Onu da yemek yedirme kavgalarında öğrendi. NAsıl terk ettireceğim bilmiyorum artık.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2012 Saat 23:50
Dogru, makaleler arasinda yok. Maalesef bazi yazilar farkli "konu basligi" altinda olabiliyor. Herkes konu basligina riayet ederek sual sorsa idi bu karisikliklar olmayacakti. Yoksa, Pamukcuk ile ilgili o kadar cok yazi yazdimki. Simdilik agizini ellemeyin, 2-3 gun sonra sizin pamukcuk dediginiz olusumlarda bir hassasiyet farkederseniz goruselim. Bunlar muhtemelen cok silmekten olan deri asinmasi sonucu olan dokulmeler.
Yukarı Dön
sabr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2012 Saat 20:10
Merhabalar, Oğlumun hiç kilo alamaması hatta kaybetmesi, bezini hiç ıslatmaması nedeni ile bugün tekrar doktora gittim. Dili için ben bir şey söyylemedim. Bakınca harita dil dedi. Var mı böyle bir şey. Yoksa ben karbanatlı su ile sildiğimden mi oluştu?
 Demir damla 8 damla ve devit damla 3 damla ver dedi. Tahlil de yapmadık. Ama oğlum sürekli huzursuz.

Düzenleyen sabr - 27 Eyl 2012 Saat 18:15
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2012 Saat 20:20
Harita dil diye bir sey var. Bu bir yara veya tedavi edilmesi gerekli bir durum degildir. Bir agri-sizi da yapmaz. Eger basindan beri bu gorunume;  "Pamukcuk" dediler ise, soyleyecek bir laf bulamiyorum.
Boyunun 66cm. olmasi gerekirdi. Agirligida; 7.8kg. olmali idi. Her iki olcu de sinirlarin baya altinda.  Protifar'a vereceginiz parayi; kutu sutlerine verin. Daha iyi netice alirsiniz. Demiri sakin vermeyin, cocuk dahada kotuye gider. Dvit3 damlayida 5 damla verin. Huzursuzlugu acliktan olabilir. Sutu ne kadar alirsa o kadar verin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.