Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kabızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkabızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
HaNCeR Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Konu: kabızlık
    Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2012 Saat 17:00
hocam merhaba kızım 11 aylık memlekete tatile geldik karadeniz tarafındıyız yemeklerdenmi oldu bilmiyorum birde bu ara çok soğuk oldu buralar kakasını yaparken çok ağlıyor hiç böyle ağlarken görmedim ikinci kez aynı oldu ilkinde azıcık kan geldi. kakasını yaparken ben yardımcı oldum çok sertti. ne yapıyım aynı zamanda emiyo ama sütüm bazen azalıyor. kayısı kaynatıp vericem bir faydası olurmu. yada siz ne önerirsiniz
Anne Ben Anne Oldum...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2012 Saat 11:58
Öncelikle; Pirinç, patates, muz ve elmayı kesin. Kayısı, mürdüm eriği rendesi, faydalı olur. Soğuk ile bir bağlantısı yok.
Yukarı Dön
HaNCeR Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2012 Saat 13:01
hocam merhaba kızım gece ateşlendi ateşini ölçemedik ateş ölçer bozuldu. köyde olduğumuz için bişey yapamadık sürekli ağladı ve emdi sabaha kadar.sabah acile gittik ateşini ölçtü 38 çıktı doktor yoktu asistandı galiba bakanda ateş düşürücü verip soğuk tatbikat yapıcaz dedi niye çok yüksek değil ateşi dedim ozaman çocuğunu çok düşünüyosan 2 saat beklersin muayene saati çocuk doktoruna muayene ettirirsin dedi. tahlil yapsanız dedim tahlil yapcak bişe yok yapamam dedi. ateş düşürücüyü verdiler terkettik orayı çocuk doktoru muayene için beklemeye başladık neyse muayene etti azitro 200mg/5ml ve dolven verdi dedim tahlil yapmıcakmısınız tahlile gerek yok bu antibiyotıik niye dedim boğazında kızarıklık var dedi göğsünü sırtını dinledi okadar. alkolle karnına pansuman yapalım dedi ben sessiz kalınca tamam istemiyosan yapamayalım dedi. öle işte hocam özel bi hastanede yok köye geri döndük ilaçlarıda aldık 3cc ver dedi günlük. elim kolum bağlı napıyım başka yeremi gidelim tahlil için buarada yeğenimde aynı o 3 yaşında onda kusmada olsu ateşi 39 u geçti aynı köydeyiz.
Anne Ben Anne Oldum...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2012 Saat 21:23
Aklınızda olsun, "CİDDİ" hastalıklarda, çocuğun ateşi, ağızdan verdiğiniz bir ateş düşürücü ile düşmez. Soğuk tatbikini ASLA yapmayınız. Ateş düşürmek herhangi bir hastalığı tedavi etmez.
1- Dili pembe ve ağıdan çok kötü bir koku gelmiyorsa, antibiyotik gerekmez.
2- Burnunda akıntı başladı ise; Grip demektir, antibiyotik gerekmez.
3- Ateşi düşünce çocukta "güller açıyorsa", Gripal ( antibiyotik gerekmiyor), ateşi düştüğü halde "kırgınlığı" devam ediyor ise, bakteriel ( antibiyotik gerekli) demektir.
4- Azitro sadece günde 1 defa ve sadece 3 gün verilir. Doz ayarlaması 17kg. altında zordur. Ben tercih etmem. 3ml. ölçebiliyorsanız verin. Tabii gerektiğinde.
Yukarı Dön
HaNCeR Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2012 Saat 11:40
hocam ateşi yok ama kırgınlık devam ediyo ağlıyo hep enjektör vermişler 3ml veriyim diye dün başladım hocam. buarada yeğenimide dün götürdüler 3 yaşını doldurmak üzere 16 kilo onda yüksek ateş kusmada vardı kriptik tonsilit diye yazmışlar deposilin vurmuşlar  ilaç olara augmentin BID calpol a-ferin verilmiş. şimdi bugun augmentine başlasınmı nezaman başlasın dün iğne akşam vurulmuştu. buarada aynı rahatsızlıklar bi çok kişide var köyde. benimde gece başladı doldu boğazlarım.

Anne Ben Anne Oldum...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2012 Saat 21:07
Deposilin hiç bir işe yaramayacak, Augmentin yeterli olabilir. Calpol ile Aferin beraber verilmez. Calpol'de 120mg., Aferin'de 160mg "PARASETAMOL" vardır. Beraber kullanıldığında Parasetamol zehirlenmesi olur. Bu kadar cahil doktorlarla işiniz çok zor. Sadece Calpol kullanın, Aferin doğru çöpe.  
Belki "virütik" bir enfeksiyon geçiriyorsunuz ve antibiyotiğe hiç gerek yok ama "köy şartlarında" bunu bilemeyeceğimiz için antibiyotiği (Augmentin'i) kullanın derim.
Yukarı Dön
HaNCeR Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2012 Saat 14:41
hocam ankaraya geldik bugun doktora götürdük çünkü gece hiç uyumadı daha doğrusu uykusu vardı hep ağladı. doktor muayene etti el ayak ağız hastalığı dedi antibiyotiklik durum yok ağzında ve boğazlarında yaralar var dedi. idrar tahlili yapıldı temiz hafiften kum gözüküyo önemli bişe yok dedi. farhex sprey, atarax , ve aktardan karadut şurubu almamızı önerdi ağzındaki yaralar için. atarax da uyuyabilsin diye verdi. yeğenim gece yine ateşlenmiş ama gündüz bişeyi yokmuş augmentine başladı dün sizin mailden önce aferin ve calpolden vermiş bir kere bayağı korktu ve üzüldü ablam. buarada kızım ıkınarak bağırıyo arada bi çok az emiyo bişey yemiyo bazen emmiyo ağzında bekletiyo memeyi sanırım ağzı acıdığından

Anne Ben Anne Oldum...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2012 Saat 18:07
"El,ayak ve Ağız" hastalığında ağızdaki yaralarla birlikte, avuç içlerinde ve ayak tabanlarında, ufak kırmızı döküntüler olur. Bunlar yoksa, teşhis yanlış.
 Ağız içindeki agrı için, diline "Dentinox" jel sürebilirsiniz, acısını alır.
İlaç kullanacağınız zaman mutlaka, içini olmasa bile üstünde yazılanları mutlaka okuyun. Aynı etkin maddeleri ihtiva eden ilaçları kullanmayın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.