Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızımın gelişimi hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızımın gelişimi hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sdilek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesajın Direkt Linki Konu: Kızımın gelişimi hakkında
    Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2012 Saat 11:30
Kadir Bey merhaba...Şu an 4,5 yaşında ikiz kızlarımdan birisinin kilo ve boy durumu çok canımı sıkıyor.
Dün kreşte ölçmüşler.Boy:101 kilo:16 bana çok düşük geldi.Sizce nasıl.Çocuk endokrinine götürmem gerekli mi? Az az yiyor ve çok çiğniyor ağzında.Her yemeği yemiyor.Yumurtanın beyazını asla ağzına koymuyor.Sütü sevmiyor.Peyniri sevmiyor.Ama yoğurdu seviyor ve her yemekte mutlaka yoğurt yiyor.Meyve çok fazla yemez.Zorla bir iki lokma meyve sokuyoruz ağzına.Bu sabah 1/2 ölçü spraktin verdim.Önerdiğiniz kürü yapacağım.BAşka önerebileceğiniz bir şey var mı? Boy ve kilo durumumuz nasıl.
Diğerinin boy:108 kilo:19 aralarında bir hayli fark oluşmaya başladı.
www.damlamvekaryam.blogspot.com
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2012 Saat 12:54
Çok önemli bir durum yok, biri normalin alt sınırında, öbürü üst sınırında. Esas kiloluya dikkat edin, sonra zayıflatmak için zorlanmayın. Sipraktin vermeye değermi? Daha kötü olursa, deneyebilirsiniz.
Yukarı Dön
sdilek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2012 Saat 13:22
Kadir Bey çok teşekkür ederim.
Normalin alt sınırında olması sorun olmaz mı.Çocuk çok az yemek yiyor.Süt hiç içmiyor.Damak tadı ve görüntü onun için çok önemli.Açıkçası endişeleniyorum.Yaşıtlarından çok geride gibi.Hele ki ikiz olmalarına rağmen aralarında yaş farkı var gibi durması beni üzüyor.
Günlük 400 ml süt içse havalara uçacağım ama benim kızım değil günlük ancak haftalık o kadar süt tüketir.Süt içmemesi de gelişimini etkiler anladığım kadarıyla.Hakikaten çaresiz hissediyorum kendimi.
Yalnız dondurmayı çok seviyor.Dondurma tüketerek acaba karşılarmı alması gereken süt miktarını.Her akşam bir kase dondurma yiyor ikisi de.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2012 Saat 14:25
Dondurma, yoğurt, peynir de süt yerine geçerler. Normal alt sınırda olmak bir problem değil, problem, bu sınırın altında olmaktır.
Yukarı Dön
sdilek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2012 Saat 14:37
Çok teşekkür ederim.Gerçekten rahatlatıyorsunuz insanı.Siz olmasanız eminim buradaki annelerin çoğu vicdan azabı yaşar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.