Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş,döküntü gibi..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş,döküntü gibi..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynebin annesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 182
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş,döküntü gibi..
    Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 00:47
hocam merhaba..
kızım 4 yaşında 3 gündür geniz akıntısı ve dünden bu yana öksürüğü vardı.henüz kuru bir öksürük.bugün öğlen vücudunda kızarıklar farkettim.böcek ısırığına benziyor,12,13adet.karnında hiç yok,ayak bacak kol ve sırtındalar..sadece 1 tanesini kaşıyor,diğerlerinin farkında bile değil.yalnız 2 gündür kol ve bacaklarını deliler gibi kaşıyordu.sık duş alıyor bu yüzden.ayrıca öğlen ateşi çıktı.39 civarında geziniyor,,kendi kendine düşüyor-yükseliyor..karnı ve boğazı ağrıyormuş.1 kez kustu..boğazının tek tarafı epeyce şişmiş,oldukça sert.
su çiçeği olabilir mi diye düşündüm henüz sulu değil,,sizce nedir hocam..bir de çok halsiz,,normalde sizin yolunuzdan giderim tedavide ama kızım durumu abarttı,,ağzına ilaç burnuna damla mümkün değil..her şeye muhalif..beslenme felaket..
sabahı bekliyorum dr a gitmemiz gerekecek mi bakalım,,bir de değerli cevabınızı..sağolun hocam

hocam bir de aklıma geldi.biz de genelde şöyle oluyor.dr ant. veriyor,kan tahlili istiyorum,her şey normal olsada fikrinden vaz geçmiyor!biz de o dr u kara listeye alıyoruz,ertesi güne çok daha iyi başlıyoruz..merak ettiğim kan tahlili istemeden hangi durumda strep a testi yaptırmak mantıklı?hiç tecrübem yok bu konuda..
ekleme gece ateşi 39,5tu ve hiç bu kadar hızlı nefesini görmemiştim.dk.da 56 saydım hocam.önemli mi

Düzenleyen zeynebin annesi - 23 Tem 2012 Saat 10:00
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117306
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 10:31
1- Döküntüler, sinek ısırıkları, kaşıntıyı önlemek için; Fenistil jel sürün.
2- Suçiçeği değil, Suçiçeğin de karında ve sırtta döküntüler en fazla yoğunlukta olup, kol ve bacaklarda daha az bulunur.
3- Ateş+boğaz ağrısı+ kusma; Streptokok düşündürür. bir StrepA testi yaptırmanız iyi olur.
4- Ateşlendiği zaman, nabız ve solunum sayıları çok artar. Ateş çıktığında dokuların oksijen ihtiyacı çok arttığından, dokulara ( bilhassa beyine) daha fazla oksijen taşıyabilmek için vücut, solunum ve nabız sayılarını arttırır. ( 6 ay ile 4-6 yaş aralığında vücut bu hızlanmayı yapmazsa, "havale" dediğimiz durum oluşur, beyin daha az oksıjen kullanmak için, çalışmayı durdurur. Bu selim bir durum olup beyine bir zarar vermez, bilakis koruyucu etkisi vardır. ) Bizim doktorlar "Fizyopatoloji dersi" okumadıkları için bunları bilmezler.  Benim "Ateş ve Tedavisi" adlı  makalemi okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Tem 2012 Saat 10:34
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 10:45
hocam teşekkürler:)
kaşıntısı hiç yok
kusma tekrarlamadı.yine de yaptırayım mı testi
hiç grip gibi değil dimi,,alısmıstık evde atlatmaya:(
birde nefes sayısı 60 civarı olduğundan endişelenmiştim..
ağız kokusu ve dilinde beyazlık henüz yok..

Düzenleyen zeynebin annesi - 23 Tem 2012 Saat 10:49
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 11:41
Bu şartlarda merak edilecek bir durum yok. Genede takip edelim.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 21:38
hocam  dr a gittik.4 kişi tutamadık zeynebi,dr çaresiz kaldı:)
çok az boğazına bakabildi,direk ab verdi(klasik)
kesin mi ab deyince yarını bekleyin düzelme görmezseniz başlayın dedi.
bakalım yarın ne getirir,,ne yapmalıyım bundan sonra?
iyi akşamlar hocam,sevgiler:)
bir de boyunda ki yada gırtlak mı diyeyim çukurluk olur ya nefes alıp verdikçe acaip çöküyor-kalkıyor.hızlı nefese çok normal olabilir ama ilginç ve korkunç görünüyor!nedendir?

Düzenleyen zeynebin annesi - 23 Tem 2012 Saat 21:44
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 22:02
Ateşi varmı? Boynunda nefes alması ile farkettiğiniz çukurlaşma, sıkıntılı solunum belirtisidır. Doktor ciğerlerini dinledimi? 4 yaşında bir çocuk doktora niye direnirki? Bu yaşta bana (belki) ilk gelen bir hasta ağlamıştır ama, hepsini tavlayıp muayene etmişimdir.
Ateşini ve son solunum sayısını (dakikada/ nefes alıp verme ) bana yazın.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 22:19
galiba normal değil durumu 3 saat kadar önce calpol vermiştim şu an 37.6
ve buna rağmen nefesi dk.da 58:(
dinlemedi ciğerini.yıktı etrafı
.....
devam edeyim hocam..sizden cevap gelmeyince acil druyla görüştüm.sabahı beklemeyip gelmemizi söyledi.gidince solunumun anlattığımdan daha iyi olduğunu ama epey sıkıntılı olduğunu söyledi.makrol vermiş..
bir de buhar..el mahkum aldık o buharı(ventolin)ilk tecrübe,içim çok sıkıldı,gerekli mi gereksiz mi ya daha kötü yaparsa diye..
şimdi kontrol ettiğimde arada bi miktar daha yavaş alırken sonra birden hızlanıyor.bir de nefes alırken mi verirken mi anlamadım bi perdeleme oluyor sanki?nefesi tıklıyor gibi..sabahtan da vardı bu..neyse sonuç olarak üsye yazmış teşhise..ne yapayım şimdi?
yardımlarınız için çok teşekkür ederim
Clap..

Düzenleyen zeynebin annesi - 24 Tem 2012 Saat 02:26
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2012 Saat 09:38

Lökosit(WBC) değerini bilmediğim için, kesin bir şey diyemiyeceğim. Gördüğü halde, hem Astım, hem ÜSYE tedavisi veren, tam teşhis koyamayan doktorada doğrusu ben güvenmem. Antibiyotiği kullanmaktan çekiniyor iseniz, bir kan sayımı yaptırıp, WBC değerini bana yazın. Düşük çıkarsa vermeyiz.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.