Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hepatit A Aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHepatit A Aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ulkeryildizi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: Hepatit A Aşısı
    Gönderim Zamanı: 20 Tem 2012 Saat 16:49
Hocam merhabalar. Size 2 sorum olacak;
1- Kanada'ya tayinimiz çıktı. 3 yıl Ottawa'da yaşayacağız kısmetse. 2,5 yaşında bir oğlum var ve 8 aylık hamileyim. Sizce yanımda ilaç götürmeli miyim? Evetse hangilerini götürmemi tavsiye edersiniz? Oralarda ilaç işinin sıkıntılı olduğunu söylüyor orada yaşayanlar...
2- Oğluma 1,5 yaşındayken doktorumuzun tavsiyesiyle Hepatit A aşısı yaptırmıştık. Bu Kanada seyahati sebebiyle aşı bilgilerini istedim doktorumuzdan. (Kendisi kayıt tuttuğu için benim tutmama gerek olmadığını söylemişti, keşke tutsaymışım) Kayıtlarda aşının 2. dozu görünmüyor. Doktorumuz kayıtların doğru olduğunu ve üzerinden 1 yıl geçse bile yaptırabileceğimizi söylüyor. Ama ben malesef kayıtlara pek güvenemedim, çünkü emin olduğum başka bir hata yakaladım. Normalde 6 ay içinde yaptırmamız gereken 2. dozu şimdi yaptırsak olur mu? Ama velev ki kayıtlar yanlışsa bu 3. doz olacak, bunun bir sakıncası olur mu? Yoksa hiç mi yaptırmasak? Çok kararsız kaldım hocam. Umarım bir cevap verirsiniz. Çok çok teşekkürler....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118654
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2012 Saat 20:18
1- Ağrı kesici-ateş düşürücüler zaten reçetesiz" OTC" olarak atılıyor. Antibiyotik gerekecek bir durumda ise, doktorun görmesi iyi olur.
2- Aşı bilgilerinin kesinlikle ailede olması gereklidir. Bu hile sizin başka doktora kaçmanızı önlemek için yapılan bir üçkağıttır. Millet de "-Aman ne alakalı doktor, aşı zamanları bize haber veriyor-" derler. 2. doz Hepatit A'yı ne zaman isterseniz yaptırabilirsiniz. 6 ay; geçmesi gereken en az zamandır. 3. dozun da bir zararı olmaz. Ayrıca, aman dikkat Kanada'ya gecerli bir "Aşı Belgesi" olmadan giderseniz yandınız demektir, size bütün aşıları yeniden yaparlar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118654
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2012 Saat 20:24
Sitemizin "Giriş sayfasındaki", YAZARLAR kısmında benim sayfamı açın, listeden "Aşı kartları ve kayıtları" makalemi MUTLAKA okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.