Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kusma, çok çok kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkusma, çok çok kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
senaybk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Konu: kusma, çok çok kusma
    Gönderim Zamanı: 16 Tem 2012 Saat 13:55
dr bey iyi günler...2,5 yaş ikizlerim var...10 gün önce kusma+ateş problemi yaşadık...Şöyle özetleyeyim ;
1.gün kızda kusma+ateş
2.gün kızda ateş
3.gün kız iyileşti, oğlanda kusma+ateş
4.gün oğlanda ateş...   İkisine de 1'er emedur supp verdim, iyileştiler...
   10 gün sonra  şu anda tekrar aynı şeyi yaşıyoruz.., ama bi farkla; kız 1 gün iyileştikten sonra tekrar kusmaya başladı...oğlanda ishal hiç olmadı, kız günde 2-3 kez çok cıvık kaka yaptı...Şu anda ikisi de kusuyor...  
1.sebep nedir, evde su arıtma cihazından su içiyoruz, ondan mı? yumurta çok yerler, ondan mı?
2.oğlan kızdan 48 saat sonra hastalanıyor, kızdan mı ona bulaşıyor? Aynı şeyi yer içerler hep,niye aynı gün hastalanmıyorlar?
3.defalarca su ,süt, isterlerse yiyecek verip ''gün boyu'' kustuktan sonra emedur verdim, çok mu süründürmüşüm çocukları? siz mikrobu tamamen atsınlar dediğiniz için öyle yaptım..emedur için uygun zaman nedir, kaç saat ya da kaç kez kusmalılar?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2012 Saat 19:43
1- Yedikleri-içtikleri bir gıdadan mikrop kapmışlar. Sakın antibiyotik veya ishal kesici ilaçlardan vermeyin.
2- Kızdan bulaşabilmesi için, oğlanın, kızızn kakası bulaşmış bir gıdayı yemesi lazım. Vücut direncine bağlı olarak, bir gün sonra başlayabilir.
3- Kusma 1 günden fazla sürerse, fitili kullanın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.