Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kusma ve ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkusma ve ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 893
Mesajın Direkt Linki Konu: kusma ve ishal
    Gönderim Zamanı: 16 Tem 2012 Saat 01:43
merabalar hocam,9yaşındaki kızımda da 16aylık bebeğimde kusma ve ishal başladı birdenbire,bebeğime günde 2kez emedur fitil ve reflor toz,büyük kızıma da metpamid şurup ve reflor toz verdim bugün ne yapmam gerekir,doktora götürmelimiyim,yaptırmam gereken tahlil,test varmıdır,siz ne önerirsiniz,neden olmuştur hocam,eşim parka götürüyosun kumla oynuyorlar diye beni suçluyor,ama şu yaz mevsiminde de götürmeyip ne zaman götüreceğim parka hocam,çocuklar park,oyun istiyor,kaldıki gelince eller ayaklar yıkanıyor,kıyafetler değiştiriliyor,değerli fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum hocam saygılar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118542
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2012 Saat 10:51
1- Kusma ve ishal için ilaç kullanmayın. Kusma ve ishali  kesmeniz sonucu kusma ve ishal durduğunda  mikroplar atılamadığı için iş uzar.
2- Reflor "ishal ilacı" değildir. Sadece Antibiyotiklerin yaptığı ishalde, antibiyotiklerin yokettiği bakterileri yerine koymaya yarayan bir bakteri tozudur.
3- Herhangi bir test ve tahlil gerekmiyor zira yapacaklarımız aynı. Üniversite hastanesideki gibi "bilimsel (!) araştırma" yapmıyoruz.
4- Park ve bahçe ile hiç alakası yok, yedikleri-içtikleri bir gıda ile mikrop kapmışlar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Tem 2012 Saat 10:53
Yukarı Dön
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 893
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2012 Saat 00:48
çok teşekkür ederim hocam,yine beni cevapsız bırakmadınız,peki maflor içinde mi aynı şey geçerli,o da reflor gibi mi,onudamı kullanmayalım,saygılar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118542
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2012 Saat 09:18
HİÇBİR şeyi kullanmayın. Sadece çok kusma olursa; Emedur fitil kullanabilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.