Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gelişim ve tatil.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgelişim ve tatil.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mehmetinlatifesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Konu: gelişim ve tatil.
    Gönderim Zamanı: 04 Tem 2012 Saat 09:14
hocam günaydın..benim 15 nisan 2011 doğumlu bir  kızım var.gelişimi hakkında bilgi almak istiyorum sizden..2900 doğum kilosu... boy 50 cm....baş çevresi 33 cm.. benim ölçtüğüm ve  evde tarttığıma  göre baş çevresi 48 cm...boy 80 yada 81... kilosuda 11 - 12 kilo arası değişiyor..fizksel gelişimi sizce nasıl
 Anne baba anneanne dede et mama diyor bak kapı ayakkabı süt ayı ayşe  mehmet alp bu tarz kelimeler  söylüyor...3 e kadar sayıyor  parmaklarını...oyuncaklarıyla oynarken benim ona  göstermememi hiç istemiyor  sürekli bana giiit  die bağırıyor kendi kendine  yapmaya çalışıyor...yapamayınca  anne  die  çağırıyor..bu kötü bi durum mu...

bide kızımda genzi eti olduğu söylendi kbb uzmanı ilaç falan vermedi yaş ilerdeikçe küçüleceğini enfeksiyonların geniz  etini olumsuz etkilyebileceğini söyledi...maalesef kızım sık hastalanıyor özellikle sık nezle grip oluyor...elimden geldiğince  sizin söylediklerinizi yapıyorum...coldmix fizyosol...ballı limonlu su içirmeye çalışıyorum...geçmeyen bi öksürüğümüz vardı balgamlıydı bunlarla geçti...bide son bir soru  kızımla  antalyaya  tatile gidicez çok korkuyorum hava  değişiminden hastalanır die...nasıl giydireyim...neler  yedireyim havuza  sokmayacam ...denize  girerken nelere dikkat edeyim şimdiden  çoook teşekkürler....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118543
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2012 Saat 09:42
1- Gelismesi; 18 aylik gibi.
2- Konusmasi baya ileri, kotu bir durum yok.
3-Bu yasta "Geniz eti" olmaz. O isler; 5-7 yaslarin isi.
4- "-enfeksiyonların geniz etini olumsuz etkilyebileceğini söyledi-"...: Bu cok sacma bir laf. Geniz eti zaten bir Lenf bezi olup ( bu doktor herhalde Waldeyer halkasi diye bir olusumdan bi-haber) enfeksiyonlar sonucunda buyur. Cok opturmeyin, kalabalik ortamlara sokmayin, daha az hasta olur.
4- "-çok korkuyorum hava değişiminden hastalanır die-" ...: Bu da cok modasi gecmis bir laf, atesli hastaliklar oyle hava-civa ile olmuyor, mikroplarla oluyor. orada herkez cocugunu nasil giydiriyorsa, sizde pyle giydirin, isterse ciplak gezsin, bir sey olmaz.
5- Havuza niye sokmuyorsunuz?  99 milletin insanlari cocuklarini sokuyorda, bir tek Turk cocuklarin da mi bir gariplik var?? Denizde;  gunesten ve bogulmaktan koruyun, baska bir sey gerekmez.  
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2012 Saat 09:57
çok teşekkür  ederim....işte halk arasındaki laflar benim gibi eğitimcileride  maalesef etkiliyor...verdiğiniz  her  bilginin benim içn çok değeri var  çok ama çok teşşekür ederim...birşey daha sormayı unuttum...kızımda masum üfürüm var...prof dr.Nazlıhan Günal a götürdük masum üfürüm olduğunu ve kapanabileceğini senede 1 kere kontrole glmemiz gerektiğini söyledi...kızm  hiç anne  sütü alamadı ememiyordu çene kasları çok zayıftı..yeni doğan sarılığıda geçridi...4 gün meğer  yavrum aç kalmış...tabi burdakilerin suçlamarıyla benim sütüm o ara stresten kesildi...hep mamayla büyüdü..tabi ben sizi takip ettim hep ve erkenden süte başladım...yanlız kızım hiç yoğurt ve peynir yemiyor...maalesef bakıcısıda  süte şeker katmıyor ...ben sade içiriyordum...kızım şimdilerde ona  alışmış sütü sade içmiyor...bu konuyla ilgili ne yapabilirim...
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2012 Saat 09:58
pardon ''maalesef bakıcısıda süte şeker katmıyor '' yerine  katıyor olucak...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118543
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2012 Saat 11:07
Cok muhim bir hadise degidir. Unutmayinki; anne sutunda 7mg/dl olan seker orani; inek sutunde 4mg/dl civarindadir. Aradaki farki ilave seker ile kapatmanizin o kadar buyuk bir zarari yok. Ayrica da; seker tek basina yenmedikten sonra o kadar zararli degildir. Gidalara karistirilan sekerin Insulini uyarmasi, saf olarak yenilen sekerin uyarmasindan daha yavastir. Misal; Ayva tatlisinin uzerine kaymak koyarsaniz, seker yukselmesi daha yavas olur.  
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2012 Saat 17:08
çok teşekkürler iyi günler....
KizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.