Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızım kilo kaybediyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızım kilo kaybediyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ÖzgeÖlmez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: Kızım kilo kaybediyor
    Gönderim Zamanı: 23 Haz 2012 Saat 09:49

Saygılarımla Hocam, iyi ki varsınız.

Kızımın gaz probleminin ortaya çıkması ile sizi tanıdım ve her ne kadar ailemin ve etraftakilerin kalıplarını kıramasam da bir baba olarak yazılarınızdan çok faydalandım.  Bana da zaman ayırıp bebeğimin kilo almaması hatta kaybetmesi konusunda bireysel bir cevap yazarsanız sevinirim. Yazım çok uzun oldu üzgünüm.

Kakası cıvık ve sarı renkte günde 1 veya 2 günde bir yapıyor. Genelde 2  güne sarkarsa ağrı çekiyor. Çişini 3 -4 saatte bir akşam 9 a kadar yapıyor, sabah 4 -5 e kadar hiç yapmıyor.

Doktorumuz 2 hafta önce ek gıda ve hazır mama verdi. Hazır mama vermedik fakat meyva suyu-püresi ve yoğurt verdik. Çok istekli. Emzirmenin hemen arkasından vermeye gayret ettik. Fakat kiloda artış yine de olmadı, hocam nolur yardım edin ne yapmalıyız.

TARİH YAŞ  AĞIRLIK BOY BAŞ ÇVRS Aşı Çizelgesi Kilo Alımı İlaçlar
27.01.2012 0 3620 g 49 cm 34,5 cm Hepatit B    
27.02.2012 1 aylık 4360 g 54 cm 36,5 cm Hepatit B 740 g  
30.03.2012 2 aylık 5110 g 56 cm 37,5 cm D.B.T / Polio / Pnevol 3 750 g Serum Fiz + Cold Mix
30.04.2012 3 aylık 5850 g 61 cm 38 cm   740 g Sub Simplex 1 hafta (3 x 8 damla / Gün)
16.05.2012 3 ay +19 gün 6070 g 61 cm 39,5 cm   220 g Suprax 8 gün (Günde 1 çay kaşığı)
Biogaia 14 gün (Günde 5 damla 1 kez)
29.05.2012 4 aylık 6180 g 61 cm 40 cm D.B.T / Polio / Pnevol 3 110 g Peditus 4 gün sabah akşam 1 çay kaşığı
15.06.2012 4 ay + 19 gün   6180 g 63 cm 40,5 cm   0 g  
22.06.2012 4 ay + 26 gün 6160 g - - - -20  
Not: D vitamini sürekli veriliyor. Günde 3 damla.
Not : 2 veya 3 kez Calpol ağrıyı kesmesi için verildi.

Ayrıntılı olarak :

Son zamanlarda  çok hareketlendi, emerken başı ve ensesi terliyor. Eşim 4 haziran da işbaşı yaptı (işyerinde saat 2 ye kadar 2 kerede 300-330 ml süt sağıyor) sabah 7:30 ile 16:00 arası Ananesi bakıyor  ilk hafta çok sıkıntı çekti , çok az süt içirebildik (100 ml gibi) 2 haftadır ise  Ananesi  yaklaşık 230 ml anne sütünü kaşıkla veriyor. Doyunca püskürttüğü için daha fazla veremiyor. Annesini emerken ise genelde memede çok az (3 dk) kalıp hemen uyuyor veya emmek istemiyor sırıtıyor kafasını geriye atıyor. Bir de 1 veya 2 saatte bir sık sık  emiyor. 

Başlarda kolik ten dolayı çok sıkıntı çektik uzun süre ilaç vermemek için direndik fakat  dayanamayıp 1 hafta Sub Simlex kullandık . Sonra zaten kendiliğinden sıkıntı bitti. Bebeğim maalesef 2,5 aylıkken nezle oldu ve tam geçiyor derken bizim hatamız nedeniyle (sanırım alışverişte klima çarptı) tekrarladı. Doktorumuz Peditus, Cold Mix ve Serum Fizyolojik vermesine rağmen biz  Peditus kullanmadık. Fakat bir gece farklı şekilde ağlaması yüzünden acile gittik. Orada kilo alımının yetersiz olduğu idrar yolu enfeksiyonu olabileceği söylendi. Tahlilde nitrat  negatif olmasına rağmen doktor antibiyotik verdi. Sizin yapmış olduğunuz katkı sayesinde kullanmadık fakat sabah kendi doktorumuza gittiğimizde oda orta kulak iltihabı olduğunu söyledi. Gerçektende çocuk emerken ve ara ara  çok sıkıntı çekiyordu birde kulağında kirler vardı. Yine aynı antibiyotik yazıldı ve benim karşı olmamdan dolayıda antibiyotiğin yan etkilerini azaltır diyerek biogaia verdi. Bunları maalesef kullandık. Son olarak da daha sonra öksürük çok uzun sürdüğü için ve burnunda özellikle sabahları aşırı hırıltı olduğu için yalnız 4 gün peditus kullandık, öksürük gitti fakat sabahları hırıltıya devam. Doktorumuz tuvaletini 4-5 günde yaptığı zaman Osmolak vermişti fakat kakası sarı ve cıvıktı biz de kullanmadık.

Şimdiden çok teşekkürler…

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118532
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2012 Saat 17:32
Guzel, bazi seyleri ogrenmissiniz. Ama hala bazi eksikler var.
1- Rotavirus asilarini kacirdiniz, bu saatten sonrada artik yaptiramazsiniz.
2- Dorduncu ayda, bu kadar sik tarttiginiz icin kafanizin karismasi normal.
3- Ilk 4 aydaki "gaz sancilarini" benim anlattigim gibi yapamamissiniz. Alkis yapttiginiz siddette vurmaniz gerekirdi.
4-Kulaginda "kir" olmasi, Orta Kulak Iltihabini gostermez. Orta Kulak Iltihabi olabilmesi icin, once cocugun; 1 hafta-10 gunden beri Grip geciriyor olmasi gerekirdi.
5-Peditus kullanmaniz, heke bu kadar kucuk bir cocukta, buyuk hata. Hiriltilari daha da artacak. Bir daha kontrole gottogonozde, kesin; Bronsit veya astim oldu diyecekler ve sizi "oyacaklar"...
6-Bu aylarda cocuklar isterlerse, 6-7 gun, hatta daha uzun sure kaka yapmayabilirler. Yeterki, kakasi yumusak olsun. Osmolaz; kaka sert oldugunda kullanilir, kaka gecikti diye degil.  
7- Muhtemelen Grip geciriyor, sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
ÖzgeÖlmez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2012 Saat 02:25

Hocam tekrar merhaba;

Hocam üzgünüm yine uzun oldu yalnız 2 ve 5 e bile yanıt verseniz bizim için yeter de artar bile.

2- Son bir ayda hiç kilo almaması hatta bir miktar kaybetmesi problem değil mi, sağlık ocağındaki hemşire de  10 Temmuz a kadar böyle giderse formül mamalara başlamalısınız demiş. Hocam ben sizin dediğiniz gibi 6. aya kadar anne sütü dışında bir şey vermeyi istemiyorum. Doktorun verin demesinden sonra eşim yalnız biraz meyve suyu ve yoğurt verdi ama hazır mama vermesine karşı çıktım. Şimdi eskisi gibi kilo alması için yapabileceğimiz doğru bir şey var mı? Yoksa önemsemeyip beklemelimiyiz. Eşimin üzüntüden sütü azaldı.

5-Peditus vermekle kızımda ömrü boyunca kalıcı bir probleme mi neden olduk, şu anda hırıltısı var ama çok azaldı yalnız sabahları fark ediliyor ve bizde söylediğiniz gibi serum fizyolojik veriyoruz. Cold mix i bile gerekli olmadıkça artık kullanmıyoruz.

3-4-5-Hocam zaten aslında doktor ilk peditus verdiğinde kullandırmadım,  fakat çevremde ve ailemde sanki ters şeritte süratle giden sürücü muamelesi görüyorum. Çünkü buradaki doktorların tamamı aynı, kapıdan girene antibiyotik yazıyorlar.Durum böyle olunca annesinin de çocuk üzerinde söz hakkı olduğundan bir şey yapamaz duruma geliyorum. Bu yüzden de Peditus ve antibiyotik (suprax) kullandırmak zorunda kaldım. Çocuğun gazı çıksın diye sırtına vurunca gaddar baba ilan edildim. Hocam Amerika da olduğunuzu biliyorum ama yine de Bursa da önerebileceğiniz bir doktor var mı?  

1-Kaçırma ihtimalimiz olan devletin yaptırdığı aşıların dışında başka yaptırmamızı önereceğiniz aşı var mı?

6-7-Hocam gip veya osmalak daha önce yaşadığımız sorunlardı bunları yalnızca genel bir bilgi olması amacıyla gelişim tablosunda kullandığımız tarihlerleriyle belirtmiştim.

İyi ki varsınız, ne kadar teşekkür etsek azdır…

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118532
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2012 Saat 04:27
2-Acele etmeyin, ayrica, 4 ayini gectiginiz icin; "Formul mamalara" mahkum degilsiniz. Kutu sutlerinden teklif edin, hakikaten ac ise, alacaktir, o zaman istedigi sayida ve miktarda verebilirsiniz.
5- "Omur boyu" diye bir sey yok, oksurugu bastirdiginiz icin, cocuk oksurmuyor ve bogazdaki mikrop "ciddi bir mikrop ise" Akcigerlere inebiliyor. Hicbir oksuruk kesici ilaci kullanmayin.
3-4-5- Dr. Halil Gumus'u bulun..
1- Hayir, yok.
Simdilik size alakasiz bile gelse, benim butun makalelerimi okuyun, gun gelir lazim olur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.