Merhaba hocam,
16 aylık 14 kg oğlum geçen hafta denize girdi.günübirlik farklı bir şehir seyahatimiz oldu ve arkadaşımın 3 yaşındaki grip kızı ile aynı araçta seyahat ettik.
eve dönüşümüzün 2. günü gözleri iltihaplanmaya başladı sağlık ocağına götürdüm göz damlası verdi.
takip eden günlerde ateşi çıkmaya başladı 38.5 39 civarı en düşüğü 37.5 idi
3 gün ateşini düşürmeye çalıştık.39 u görene kadar ilaç vermedim uyku öncesi ve 39 civarında calpol verdim ve doktora gittik..boğazına kulaklarına bakıldı ve üst solunum yolu rahatsızlığı denildi.sadeca calpol ve bol sıvı ver ve serin tut dedi.
1 hafta sonunda ateşi yine ara ara çıkıyordu burun akıntısı yoğun ve yeşilimsi bir renkti.uyurken sürekli burnu tıkanıyordu sadece serum fizyolojik kullandım
2. hafta uyku sonraları öksürük başladı ciğerden ve sert bi şekilde öksürüyordu ateşi devam ediyordu
tekrar gittik göğüs filmi çekildi.bronşit başlangıcı dendi çok hafif bir bronşit var öksürterek atmasını sağlayalım dendi.yine ateş durumunda calpol vermemi bunun yanında :
5 gün bricanyl
8 gün Klaritromisin verdi.burnunada serum fizyolojik
3. haftamıza gireceğiz neredeyse ateşi hala 38 civarı seyrediyor öksürüğü ciğerden gelen şekilde değil hafif öksürüyor ama burun tıkanıklığı gece çok ve uykusunu etkiliyor.
ilaçları 2 gündür kullanıyoruz
ne tavsiye edersiniz
çok teşekkürler