Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 893
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük
    Gönderim Zamanı: 10 Haz 2012 Saat 23:24
merabalar Kadir Bey,15 aylık bebeğim geçen haftadan beri huzursuzdu,aile hekimine götürmüştüm,boğazı hafif kızarmış çok huzursuzlanırsa calpol verin demişti,bugünde ara ara öksürmeye başladı,çok panik yaptım,öksürük şurubu kullanmayı asla düşünmüyorum sayenizde ama artarsa,ilerlerse diye de çook korkuyorum,ne yapmam gerekiyor,bir yol gösterin lütfen,öksürüğünü artırmamayı,hastalığını ilerletmemeyi nasıl başarabilirim,çok korkuyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118472
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2012 Saat 00:45
Eger; Grip ise, normal suresi olan, 2-3 haftayi surer. Tek sansiniz, havalar isininca Grip arazlari hafifler. Limonlu bal, Serum Fiz. ve ColdMix ile idare edin. Bol banyo yaptirin, sicak su buhari cok iyi gelir. Doktorun, sadece Calpol vermesi biraz birseyler ogrendiklerini gosterir.
Yukarı Dön
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 01:29
çok teşekkür ederim doktor bey,yine cevabınızla rahatlattınız beni,bugün burnu akmaya,hem de yoğun bir şekilde burnu akmaya başladı,korktuğum başıma geldi öksürüğü de iyice arttı,hatta öksürmekten uyuyamıyo bile yavrum hocam serum fizyolojik ve cold mix tamam ama ballı limonlu suyu hiçbir şekilde içiremiyorum hocam,şimdi ne yapayım,burun akıntısını da çok takmıyorum ama öksürük beni de yavrumu da çok huzursuz ediyor,çocuk doktorunamı götüreyim yoksa,cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum,sonsuz saygılar hocam,iyi ki varsınız
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 08:56
Odasi cok sicak olmasin. Arada bir havalandirin. Tek basina "limon suyu" da iyi gelir. atesi olamdikca degisik bir sey yapmayin. Atesi cikarsa, gene kan sayimi gerekir.
Yukarı Dön
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 16:06
teşekkürler hocam,ateşi yok ama yoğun bir burun akıntısıyla öksürüğü var,bugün çocuk doktoruna götürdük öksürüğü artınca,ciğerlerini dinledi,çok hoş görünmüyor,öksürük ciğerlerine inmeye başlamış,daha kötü olmadan antibiyotiğe başlayalım dedi,klamer 125 antibiyotik ve ventolin şurup verdi,ventolin hiçbir şekilde vermem 15aylık yavruma ama antibiyotik konusunda kararsız kaldım hocam,dediği gibi ya daha da kötü olursa zaten ciğerlere inmeye başlamış dedi,sizce kullanmalımıyım antibiyotiği,yine bir yol gösterin nolur hocam,bronşit dedi yavruma,şimdi sebep arayıp duruyorum,evde temizlik yaptırmıştım deterjan kokusundan falan etkilendi de bronşit mi oldu kızım,kafam allak bullak oldu,neden böyle oldu yavrum o kadar da dikkat ediyorken
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 22:47
Hastaligin , Akcigerlere inmesi baska sey, Bronsit, apayri bir sey. Bana kalirsa basit bir Grip geciriyor. Bir kan sayimi yaptirin, WBC degeri yuksek gelirse, antibiyotige baslarsiniz.
Yukarı Dön
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2012 Saat 00:14
merabalar hocam,dediğiniz gibi kızıma kan sayımı yaptırdım,wbc değeri düşük çok şükür 7.7,yani antibiyotiklik bir durumumuz yok diy düşünüyorum siz değerli doktorumuzdan öğrendiğim kadarıyla,farklı bir doktora giderek yaptırdık bu kan sayımını hocam,bu da sadece MUCONEX ve İBURAMİN COLD verdi,öksürüğü ççok fazla diye,tabiki size sormadan kullanamam ama öksürüğü çok fazla hocam uyuyamıyo yavrum ne yapayım kullanayım mı bu şurubu sizce,birde normal olmayan kan değerlerini yazsam değerlendirebilirmisiniz lütfen hocam,kızıma anemi dedi santafer tablet şeklinde olanına başlayın dedi,
Yukarı Dön
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2012 Saat 00:24
normal olmayan kan değerlerimiz şöyle hocam

NEU   L 1.3 NORMALİ 2.1-6.1
LYM   H 5.5 "       1.3-3.5
NEU   L17.5 "       50.0-70.0
LYM   H71.8    "      20.0-44.0
MONO H 9.7     "     5.1-9.0
EOS   L 0.4     "     0.9-4.0
RBC   L 4.27     "    4.38-5.77
HGB   L 11.3     "    13.6-17.2
HCT   L 32.4      "    39.5-50.3
MCV   L 75.8      "    80.7-95.5
MCH   L 26.4      "    27.0-31.2
RDW   H 15.4      "    11.6-14.8
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.