Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bademcik iltihabı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbademcik iltihabı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
solaris38 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: bademcik iltihabı
    Gönderim Zamanı: 22 Nis 2012 Saat 18:04
Hocam merhaba 3,3 yaşında bir oğlum var geçen mayıs ayından beri sürekli bademcik iltihabı geçiriyor...bademcik iltihabı oldugunu en az 3 farklı doktordan duydugum için söylüyorum uzman dr dan öğretim üyesine kadar pek çok dr da bademcik ve geniz etini aldırmamızı önerdiler. Çok küçük oldugu için yanaşmıyorum...Geçtiğimiz Perşembe günü burun akıntısı ve ateş ile yine dr a götürdük ateş düşürücü ve umca adında bir solüsyon verdi cuma akşamına kadar hastalığın seyri rutinken şikayetlerimiz arttı ve cumartesi düşmek bilmeyen ateş, agızda iltihaplı yaralar ve burun akıntısı horlama gibi şikayetlerle yine dr a başvurduk ve iecilline 800.000IU iğne verdi 5 tane...sanki hiç gitmemiş gibi başka hastane ve başka dooktorada aynı şikayetlerle tekrar gittik (çok evhamlı bir anneyim aklım her söylenileni hemen kabullenemiyor) o dr da aynı iğneyi verdi.Hal böyle olunca yaptırdık tabi...İş işten geçti ama bu iğne ve umca damla olayına kafam hala takık kullanmakta doğrumu yaptım...ve bademcikleri aldırmalımıyım yılda en az 6 kere geçiriyoruz ama bu sefer fazla agırdı:((( görüşlerinize çok ihtiyacım var...
Kolay gelsin hocam 
Saygılar
Ebru...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117963
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2012 Saat 19:02
Sakin ha. Bademcikler ve geniz eti hastalik yapmiyorlar. Bunlar "Lenf bezleri" olduklarindan, her hastalik oldugunde savunmaya gectikleri zaman (aktif olduklarinda) irilesiyorlar. Bunlari aldirdiginizda dogru, siz bir enfeksiyon oldugunu anlayamayacaksiniz ve uzun vadede cocuk ayvayi yiyecek. Al sana "Kalp Romatizmasi", al sana "Nefrit", hayatiniz boyunca ceker durursunuz. Once bir Kan sayimi yaptirip bakin bakalim; hadise viralmi, yoksa bakterielmi. Viral ise kan sayiminda WBC degeri dusuk cikar ve bunlara antibiyotik verelimesine gerek yoktur.  UMCA saf alkoldur, (Etanol) alkolun yan etkisi ile cocukta "sahte bir iyikesme" gorursunuz, hic tavsiye etmem.
Uzman, Prof. gibi unvanlara kanmayin, bunlar Kenan Evren Prof. laridir. Muayyen sure bekleyen Doc. da oluyor, Prof. da.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.