Kadir Bey merhabalar
oğlum şu anda 18 aylık ve yemek ,uyku, oyun, aktivitelerle herhangi bir sorunumuz yok. ben yabancı olduğum için kendi anna dilimde konuşuyorum ona ara sıra, onun için şu anda yaklaşık 30 kelime falan biliyor türkçede. konuşma sorun olacağını düşünmüyorum pek ama aklımda takılan sorularım var.
1) oğlum kafasında bıngıldak bolgesi normal kafatasından daha yüksekte görünüyor. yani yukarıya doğru eğimli. bıngıldak 9. ayda kapanmıştı (bölge sert ) oğlumun ama o zamandan beri şiş gibi duruyor. sanki kafasını vurmuş da hafifi bir boynuz oluşmuş gibi.gözle bariz belli oluyor. bu normal mı hocam çünkü başka çocuklarda böyle bir şey fark tmedim.
2) hocam oğlumun gözleri sürekli dalıyor. yani bir şeye bakıyor ve gözleri oyle 5 sn için kalıyor. bu sürekli oluyor benim farkettiğim günde 5-10 kez oluyor. örnek kaydıraktan kayıyor , (aynı anda gülebilyor) fakat gözleri belirli bir objeye kalıyor. bununla ilgili bir sorun var mı ?
3) bir de son olarak yanağının ortasında 2-3 haftadır ortası kırmızı beyaz bir leke oluştu. beyaz kısmın çapı yaklaşık 1 cm. ne sert ne de yumuşak. güneşte çok daha belli oluyor. veya yanağı kızardığı zaman beyaz leke kızarmıyor hiç hep beyaz kalıyor. kaşımıyor yada rahatasızlık duymuyor. cildiye doktoruna baktırdım hafif ekzem başlangıcı dedi.yeni kullandığını bir krem yada ıslak mendilden belki de bazen çocuğun salyasından da olabilir dedi. bir krem yazdı 5 gün kullan dedi. şu anda adını hatılamıyorum( iş yerimden yazıyorum) ama lipotid idi sanki. bu sizce doğru mudur hocam.
cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.