Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gözü kalıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgözü kalıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
enes12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Konu: gözü kalıyor
    Gönderim Zamanı: 16 Nis 2012 Saat 11:59
Kadir Bey merhabalar
oğlum şu anda 18 aylık ve yemek ,uyku, oyun, aktivitelerle herhangi bir sorunumuz yok. ben yabancı olduğum için kendi anna dilimde konuşuyorum ona ara sıra, onun için şu anda yaklaşık 30 kelime falan biliyor türkçede. konuşma sorun olacağını düşünmüyorum pek ama aklımda takılan sorularım var.

1) oğlum kafasında bıngıldak bolgesi normal kafatasından daha yüksekte görünüyor. yani yukarıya doğru eğimli. bıngıldak 9. ayda kapanmıştı (bölge sert ) oğlumun ama  o zamandan beri şiş gibi duruyor. sanki kafasını vurmuş da hafifi bir boynuz oluşmuş gibi.gözle bariz belli oluyor. bu normal mı hocam çünkü başka çocuklarda böyle bir şey fark tmedim.

2) hocam oğlumun gözleri sürekli dalıyor. yani bir şeye bakıyor ve gözleri oyle 5  sn için kalıyor. bu sürekli oluyor benim farkettiğim günde 5-10 kez oluyor.  örnek kaydıraktan kayıyor , (aynı anda gülebilyor) fakat gözleri belirli bir objeye kalıyor. bununla ilgili bir sorun var mı ?

3) bir de son olarak yanağının ortasında 2-3 haftadır ortası kırmızı beyaz bir leke oluştu. beyaz kısmın çapı yaklaşık 1 cm. ne sert ne de yumuşak. güneşte çok daha belli oluyor. veya yanağı kızardığı zaman beyaz leke kızarmıyor hiç hep beyaz kalıyor. kaşımıyor yada rahatasızlık duymuyor. cildiye doktoruna baktırdım hafif ekzem başlangıcı dedi.yeni kullandığını bir krem yada ıslak mendilden belki de bazen çocuğun salyasından da olabilir dedi. bir krem yazdı 5 gün kullan dedi. şu anda adını hatılamıyorum( iş yerimden yazıyorum) ama lipotid idi sanki. bu sizce doğru mudur hocam.

cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118045
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2012 Saat 18:35
Iki dil konusursaniz, 2 dili ogrenir. Hicbir sakincasi yoktur.
1- Kafasini gormem lazim. Bazan "orta hatta" bir cizgi seklinde bir parmak kalinliginda hafif sertlik olabiliyor, onemli degildir, zamanla kaybolur.
2- Bu dalma dediginiz durumlar; "Petit Mall" olabilir, bir onemi yoktur, kendiliginden tedavisiz gecer.
3- Cildiye cinin verdigi kremi biraz kullanin bakalim. Gormeden bir sey soylemem zor.
Yukarı Dön
enes12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2012 Saat 17:09
hocam merhaba
öncelikle cevabınız için teşekkürler.
oğlumun bu 5 günde gözünün dalmadığını fark ettim garip bi rşey çok şaşırdırm.
yüzü için kremi kullandık 5 gün yeterli demişti doktor, ve yanağında eski leke yok. ama ufak çok küçük ve ince bir leke olarak görünüyor. umarım kendiliğinden geçer artık. bu krem kortizon içeriyormuş çocuklara aslında çok sürmemek gerekiyormuş. adı licoid lipokrem .

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2012 Saat 21:01
Tekrarlarsa, ciltten emilimi olmayan "Ultralan pomadi" kullanin. Bu da "kontizon" dur ama ; Fluoro cortizon oldugundan ciltten emilimi ve sistemik etkisi yoktur.
Yukarı Dön
enes12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2012 Saat 10:54

hocam merhaba oğlumun yüzündeki lekesi hala gitmedi. kırmızı olan kısmı artık çok az görünüyor ama beyaz kısmı hala var. ultralan pomadı kullanalım mı hocam? kaç gün kullanalım?
Yukarı Dön
enes12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2012 Saat 10:56

resimleri doğru yükleyemedim tekrar deneyeyim

Düzenleyen enes12 - 07 May 2012 Saat 11:02
Yukarı Dön
enes12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2012 Saat 10:57

hocam ultralan pomadı kullanalım mı ? kaç gün kullanalım

Düzenleyen enes12 - 07 May 2012 Saat 11:03
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2012 Saat 05:51
Sanki yuzunun ustune yatarak cok terlemis gibi. Serin tutun, Ultralan pomadi kullanin. Gunde 2x1 defa, 3-5 gun surun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.