hocam merhaba,
kızım 5 yaş 1 aylık.bundan 6 ay kadar önce bi kere saçını kesmişti.konuştuk uyardık ,eğer saçlarıı kesmek istiyorsa kuaföre götürebileceğimi söyledim falan.neyse aradan 3 ay falan geçti bu defada her iki kaşını (kaşlarının ortası resmen yok olmuştu) ve tek göz kirpiğni kesmiş.bu defada gidip aynaya bakmasını ve yakışıp yakışmadığını görmesini söyledim gitti baktı ve gelip"evet anne hiç yakışmamış bi daha yapmayacağım"dedi.hareketleri öyle olgundu ki bi daha yapmayacağına nerdeyse emindim..ama dün bu defa iki kirpiğini kesmiş.bu defa kendime hakim olamadım ve iyi bi azarladım.yaptının normal olmadığını,eğer normal olsaydı herkesin yapacağını,yanlış bişey ki kimsenin yapmadığını falan söyledim..
1-bu hareketler normal mi bu yaş çocuğu için?sürekli yaptığından artık psikolojik bi sorun mu diye düşünmeye başladım ( sitenin psikologlarından cvp gelmiyor..ben bu konuda da size güveniyorum)
2-o kadar uzun kirpikleri vardı ki,ilk kestiği uzamadan ikinci kez kesti.kirpiklerde saç gibi uzuyorlar biliyorum ama hiç kesilmemiş haline dönerler mi yeniden?