Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - GRİPLE İLGİLİ BİRKAÇ SORU
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGRİPLE İLGİLİ BİRKAÇ SORU

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
FİLİZA Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 96
Mesajın Direkt Linki Konu: GRİPLE İLGİLİ BİRKAÇ SORU
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2012 Saat 18:25
İyi günler hocam,

Kızım 3,5 yaşında yuvaya başladık. 2. ayımız ilk gribimizi atlattık yenisi yolda.
Bogazda yanma, hapşırık birazda burun tıkanıklığı var. Ateş yok.

1- Tıkanıklık için serum fizyolojik kullanıyorum. Her buruna 10 damla. Yaş farkeder mi?
Tuzlu suyu evde kendimizde yapabilir miyiz?
2- Serum fiz. bir fısfısı bir de damlası var. Hangisini tavsiye edersiniz.?
3- İlladin içinde bir fısfısı bir de damlası var. Hangisini tavsiye edersiniz?
4- Tıkanıklık için yatarken soğuk buhar faydalı olur mu?
5- Sıcak suyun içine tuz yada vicks koysak tıkanıklık için faydalı olur mu VİCKS İÇİN YAŞIN ÖNEMİ VAR MI?
6- Vicks yatarken dudağının üstüne sursem tıkanıklığa iyi gelir mi bir zararı olur mu?
7- Kahvaltıda sallama ihlamurun  içine tarçın bal limon ve az karabiber katarAk içiriyorum.?
Ayrıca 2-3 kezde ihlamursuz bu karşımı içiriyorum. Sizce fazla mı kaç kez vermeliyim?
8- Son olarak hocam Tıkanıklık için Rhinfant ve Rinopanteina gibi ilaçların faydası olur mu?

Saygılarımla hocam.

Cevap verirseniz çok sevinirim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2012 Saat 19:14
1- Yas farketmez, daha fazlada yapabilirsiniz. Evde hazirladiginiza degmez, hassas bir sekilde 9 gram tartabiliyorsaniz, olabilir.
2- Cocuk hangisine daha az itiraz ediyorsa onu tercih ederim.
3- Iliadinde; damlayi tercih ederim.
4- Hayir, soguk buhar daha ziyade;"Alt-solunum yolu" (Astim, Bronsiolit  gibi) hastaliklarina  iyi gelir. Griplerde "Sicak su buhari" iyi gelir.
5- ve 6- Sadece "Goguse" suruyoruz. Buruna yakin surdugunuzde, hem tahris edersiniz, hem de burnunun icine kacarsa; "yag pnomoni'sine " sebep olursunuz. Sicak (kaynar) su icine tuz veya Vicks koyabilirsiniz. Yas onemli degil.  
7- Ihlamur, veya benzeri "sicak iceceklerde" iyi gelen, kaynar suyun sicakligidir. Cocuklar kaynar icemedikleri icin bunlarin cocuklara hicbir faydasi olamaz. Bunlarin icinde "Bir ilac hammaddesi" yoktur.
8- Ilk tercihimiz; Serum fiz. ve benzerleridir. Tesirli olmadiginda "Iliadin ped. damla" kullanin.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Nis 2012 Saat 19:15
Yukarı Dön
FİLİZA Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 96
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 13:13

hocam gerçekten  çok çok teşekkür ederim.

Yazınızı okuduktan sonra 10'ar damla damlattım  öksürüğü kesidi sanki. Sabah ballı karışımı vermiştim. Fıldır fıldır koşuyor evde. Yuvaya göndermediğime pişman oldum vallahi.

Hocam mevsimine uygun olmayan meyve sebzeleri  yemek özellikle çocuklar için zararalı mıdır?
Domates armut kara uzum gibi.
Geçenlerde  bir haberde  özellikle armut ve kara üzümün zehirledikleri haberi çıktı.
Yetmedi zararlarından kurtulmak için evde yapılan yoğurt yedirmek gerektiği söyleniyordu.

Siz ne dersiniz  ;
mevsimine uygun olmayan meyve sebzeleri  yemek  ve hazır yoğurtlar özellikle çocuklar için zararalı mıdır?
Birde ballı karışımı günde kaçkere vereyim ve ne kadar?

Saygılarımla hocam

Cevap verdiğiniz için tekrar çokçok teşekkür ederim. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 18:15
Siz genede "bir gece atessiz" gecene kadar yuva ya gondermeyin. "-mevsimine uygun olmayan sebze ve meyva-" zararli filan degil. Sadece suni olarak, zorlama ile buyutuldukleri icin, hem pahali, hemde lezzetleri azdir. Armut ve Karauzum, zehirlemez. Eger ustunde "Zirai Tarim Ilaci" varsa, iyi yikanmadi ise o zehirler. Buda her zaman olabilecek bir husustur.
Yogurt sacmaligina fazla kulak asmayin, bu muhteremler gecenlerde; "toprak" ile yogurt mayalayin dediler. Yazarlar bolumundeki bunun ile ilgili makalemi okuyun. Balli karisimi ihtiyac oldukca verebilirsiniz, belli bir miktar ve sayi yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.