Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çok şiddetli kabızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçok şiddetli kabızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
maper Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112
Mesajın Direkt Linki Konu: çok şiddetli kabızlık
    Gönderim Zamanı: 05 Nis 2012 Saat 16:26
merhaba doktor bey
44 günlük kızım sadece anne sütü alıyor.3,350 gr doğdu. 43.günde 5,700 gr dı.25. günden beri 5 er gün arayla gliserin marka fitille kakasını yapıyordu.Pazartesi günü doktora gittik ultrasonla karnına bakıldı. hiçbir şey olmadığını söyledi.kan tahlili yaptırdık TSH değeri 2,40 çıktı.çocukta hiçbir sorun olmadığını söyledi.fitili ilk kullanışımda 5 dakika sonra kakasını yaptı.ikinci kullanmamda 5 saat sonra yaptı.üçüncü ve son kullanmamda 2 gün oldu ama hala fitil konmuş olmasına rağmen yapmadı.
birde 3 günden beri DEPRİDAT şurubundan içiriyorum.Şimdi ne yapmam lazım bana yardım edermisiniz?çocuk sancılı ve ıkınarak ağlıyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118001
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2012 Saat 19:21
Ne diyeyim. Allah bu doktora "akil-fikir" versin. Daha saglam bebek nedir, nasil kaka yapar onlardan haberi yok. Tabii bu bilgisizligi ile daha fazla para kazaniyor, oda ayri mesele. Bebekler; ilk 30 gun her mama yediklerinde kaka yapabilirler. Kaka sayisi 7-8 bile olabilir. Tam 30. gun zor kaka yapma devresi baslar, civik kakayi buyuk eziyetlerle yapar. Boyle kivrandigi durumlarda, (fitile bile gerek yok), kulak cubugunu zeytinyagina batirip poposunun deligine 1cm kadar sokup uyarmaniz yeterlidir. ( Zeytin yaginin markasi onemli degildir, lutfen sormayin)... Bu devre de; takriben 20 gun surer ve bebek 50. gunden sonra baska bir devreye baslar. Bu devrede bebek 5-7 gunde bir "civik" kaka yapar, buda normaldir. Debridat dahil ne ilac veriyorsaniz kesin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.