Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
orhun7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük
    Gönderim Zamanı: 01 Nis 2012 Saat 08:25
merhabalar hocam,
oglum 5 yasında,10 gun once burun tıkanıklıgı  ve oksurugu vardı,uc gun ılladın ve 7 gun ser fız.kullandık,sızın onerdıgınız gıbı,oksuruk gecmıstı tam,sındı bır anda sıddetlendı oksurugu gece gunduz gıcık seklınde oksuruyor,ballı lımonlu cayı zor bela ıcrmeye calısıyorum,oksure oksure bogazı tahrıs oldu,bogazını acıp baktıgımda bıraz sısık ve kızarık,ılladıne devam etmelımı?
ne yapmalıyım,
sındıden tesekkurler,sevgıler:))
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118143
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2012 Saat 18:52
Iliadin, kulak agridiginda veya Serum fiz ile burnunu acamadiginizda. Bu  durumda, atesi yoksa, telas edilecek bir durum yoktur. Aynen Grip gibi te yaptiklarinizi yapin, eger atesi de olursa, bir kan sayimi gerekir. Wbc degerine bakmak gerekir.
Yukarı Dön
orhun7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2012 Saat 19:48
hocam kan tahlılı yaptırdık atesı 40 a cıkmıstı,
wbc 5,7
crp 1.05,doktor grıp gecırıyor dedı,3 gun ılladın ser fız kullanıyordukkı,bugun hastalıgının basladıgı 7. gun kulagı agrıyor aglıyor,ılladını tekrar sıktım,calpol verdım,ılladını kac gun kullanmak gerekır daha ,ard arda kullanmak sakıncalımı, su an atesı yok

Yukarı Dön
orhun7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2012 Saat 19:52
kan tahlılı 2 nısana aıt hocam,atesının 40 a cıktıgı gun yaptırmıstık
Yukarı Dön
orhun7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2012 Saat 22:28

yarın sabah nasıl kalkacak oglum ,su an ılacların etkısıyle uyuyor ama,doktoru aradım,saat 6 da calpol vermıstım,ıkıbucuk saat sonra tekrar aglamaya basladı,agrıyor dıye,doktor ıbufen verın ,sudafet verın dedı,kulak ıltahabı olabılır dedı,agrısıntıbıyotıkte baslayabılırsınız dedı ama baslamadım tabı,agrısı devam ederse atesı olmasa bıle ant.baslamalımı,agumentınmı?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2012 Saat 22:52
Sakin antibiyotik ve Sudafed vermeyin, Gripal enfeksiyon geciriyor, Iliadin'i 3 gun;2x2 ser damla damlatin, gerekirse (agri devam ederse) 1 gun ara vermeniz bile tekrar 3 gun kullanmanizi saglar. Bu arada elinizdeki agri/ates giderici ilaclari verebilirsiniz. Bu konu ile ilgili eski mailleri mutlaka okuyun.
Yukarı Dön
orhun7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 15:45

bugun dunku gıbı sıddetlı degıl agrısı yok,acıyor dıyor,ıcınde buyuk bısey var acıtıyo dıyor,kulak gırısıne dokununca ve esneyınce acıyor dıyor.ılladını kullanıyoruz hocam dedıgınız gıbı,doktor sağ kulagında ıltıhap var dedı,gecırdıgı grıbın sonucu orta kulak ıltahabı dedı,ben sızın yaklasımınızdan bahsettım,ant vermek ıstemedıgımı,3 gun bekleyelım,artık orta kulak ılt. dada beklenebılıyor dedı,ama devam ederse ant verın dedı...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 18:29
Malum, bizde yanlislar hemen kabul edilmez, boyle bir "gecis suresi" gectikten sonra kabul ederler. Eskiden her kulak hadisesine "Kulak damlasi" verirledi, 20 senede vazgecebildiler. O da hepsi degil, hala verenler arada bir cikiyor. Zamanla ogrenecekler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.