1- Cocuklukta baslayan Astim, cok nadir olsada var. Astim hayat boyu surer, tedavisi yoktur. Tedavi diye verilen ilaclar sadece nobetlerin arasini acar ve nobetleri hafifletir. Bu sebeple; sonradan iyilesti denilen "Astimlar" astim degildir.
2- Simdi artik ( bu doktorlara gore) cocuklarda hic Grip gorulmuyor. Her atesli, oksuruklu hastaliklara Astim deniliyor ve Flixotide gibi kortizonlu spreyler veriliyor. Bir defa Grip esnasinda bu spreylerden kullandinizmi, artik kurtulus cok zordur. Yaz gelecek, cocugu denize sokacaksiniz, cocuk iyilesecek ve obur kis bir daha hastalandiginda sadece benim dediklerimi yapacaksiniz.
3- Allerjik oldugu soylenen bir cocugun bademcik ve geniz eti alindiginda sonuc cok daha kotu olmaktadir.
4- Lutfen; her cocugun ilk defa yuva/okul'a basladiginda 2 sene muddetle, cok sik Grip olacagini ve hastaliklarinin 2-3 hafta surecegini bilin ve illaki iyilestirecegiz diye doktor-doktor dolasmayin. Bazi doktorlar ( sizin gittikleriniz) hastaya "mavi boncuk " dagitmak ugruna bu kortizonlu ilaclari veriyor, hastaligi baskiliyor, hem sizin istediginiz oluyor, hem doktor hic iyilesmeyen ve doktordan cikamayan bir hastaya daha kavusuyor. Iki tarafda bundan memnun ama cocuk ayvayi yiyor. Tercih sizin. Ya benim "zor" yolu tercih edersiniz, yada uckagitci doktorlarin aldatmacalari ile kendinizi kandirirsiniz.
5- Kardesi de yuva/okula basladiginda ayni yollardan gececek. Grip, bulasicidir, Astim bulasmaz.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Mar 2012 Saat 01:07