Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çocukluk çağı astımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçocukluk çağı astımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ysanli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Konu: çocukluk çağı astımı
    Gönderim Zamanı: 21 Mar 2012 Saat 15:04

Doktor Bey merhaba ;

Çok zor durumdayım yardımlarınızı rica ediyorum

4.5 yaşında bir oğlum var.3 aylıkken geçirdiği bornşiyolit ten bu yana öncelikle burun tıkanıklığı ve akabinde hırıltılı sokluk alıp verme ve öksürükle devam edecek şekilde sık sık hastalanıyor.(Yazları sorun yok ancak sonbahar-kış döneminde ayda 1-hatta bazen 2 kez )

İlk 1 yaşında 2 kez rosephin tedavisi verildi.Şimdi bunun astımı tetiklediğini okuyorum malesef:(

2-3 yaş döneminde çocuk göğüs hastalıkları alanında prof. bir doktor takip etti. Alerjik olmayıp çocukluk çağı astımı olduğunu ve en geç ergenlik çağına dek geçeceğini söyledi.Bu süreçte antibiyotik kullanmadı ancak Eylülden Mayıs ayına dek düzenli flixotide kullandı. Düzenli kullandığında gerçekten hastalık sıklığında epey azalma oldu.Hastalandığında ise dozu değiştirildi.İyileşince tekrar düşürüldü.

Geçen yıl Şubat ayında okula başladı. Buna rağmen okuldan sonra sadece 2 kez hastalandı -ama birinde ciddi solunum sıkıntısı yaşadı. Normal bir çocuk hekimi takip etti.Sadece hastalandığında ventolin + pulmikort + düzenli olarak singulaire kullandı.Nispeten sorunsuz atlattık.

Bu yıl Eylülde okula başladı. Ayın 2 haftası okula gidemiyor.Çok sık hastalanıyor. Bir kısmı kriptik tonsillit bir kısmı ise yine öksürük şeklinde. Ancak şimdiye kadar idare edebildik.Son 1 aydır ise şimdiye dek hiç olmayan şekilde : Birden çok yoğun öksürük geliyor.Rengi kızarıp hatta morarana dek öksürüyor.Sonrasında bazen kusuyor yada kusmamak için direniyor.Sonrasında rahatlıyor ve hayatına devam ediyor. Harekete bağlımı diye bakıyorum ama ilgisi yok.Hiç belli olmuyor.Günde 8-10 kez olabiliyor. Doktora götürdüm.Ben tablodan dolayı panikle anlattım ama doktor dinleme bulgusunun çok kötü olmadığını söyledi. Ventolin + flixotide + Aerius şurup + prospan şurup verdi. Ama 1 hafta olmasına rağmen bir değişiklik yok.Düzenli olarak singulaire kullanımına devam ediyoruz.

Size bazı sorularım olacak.Cevaplarsanız sevinirim:

-Gerçekten çocukluk çağı astımı diye bir hastalık varmı? 2.5 yaşında testleri yapıldı ama çok küçük olduğu için tekrarlamak gerekir mi?

-Bir kulakburun boğaz doktoruna götürdük.Geniz eti olduğunu hemen alınmasını söyledi.Farklı bir doktora götürdük .Gerek olmadığını büyüdükçe sorun kalmayacağını söyledi.Yapma bir damla verdi. Sizce 3. bir doktora götürmelimiyim?

-Son dönemdeki bu öksürüğünün nedeniyle ilgili bir öngörünüz varmı acaba?

-1.5 yaşında bir kardeşi var.Küçükken takip eden prof. kardeşinde de gelişme olasılığının diğer çocuklara göre yüksek olduğunu söylemişti.Alerjik olmamasına rağmen yinede bu mümkün mü sizce.Küçüğüm de geçen yıl 1 kez hırıltılı öksürüklü hastalık geçirdi.Ama çabuk atlattı.Tekrarlamadı.

Beni yönlendirebilirseniz minnettar kalırım.

Çok teşekkürler

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118465
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2012 Saat 18:29
1- Cocuklukta baslayan Astim, cok nadir olsada var. Astim hayat boyu surer, tedavisi yoktur. Tedavi diye verilen ilaclar sadece nobetlerin arasini acar ve nobetleri hafifletir. Bu sebeple; sonradan iyilesti denilen "Astimlar" astim degildir.
2- Simdi artik ( bu doktorlara gore) cocuklarda hic Grip gorulmuyor. Her atesli, oksuruklu hastaliklara Astim deniliyor ve Flixotide gibi kortizonlu spreyler veriliyor. Bir defa Grip esnasinda bu spreylerden kullandinizmi, artik kurtulus cok zordur. Yaz gelecek, cocugu denize sokacaksiniz, cocuk iyilesecek ve obur kis bir daha hastalandiginda sadece benim dediklerimi yapacaksiniz.
3- Allerjik oldugu soylenen bir cocugun bademcik ve geniz eti alindiginda sonuc cok daha kotu olmaktadir.
4- Lutfen; her cocugun ilk defa yuva/okul'a basladiginda 2 sene muddetle, cok sik Grip olacagini ve hastaliklarinin 2-3 hafta surecegini bilin ve illaki iyilestirecegiz diye doktor-doktor dolasmayin. Bazi doktorlar ( sizin gittikleriniz) hastaya "mavi boncuk " dagitmak ugruna bu kortizonlu ilaclari veriyor, hastaligi baskiliyor, hem sizin istediginiz oluyor, hem doktor hic iyilesmeyen ve doktordan cikamayan bir hastaya daha kavusuyor. Iki tarafda bundan memnun ama cocuk ayvayi yiyor. Tercih sizin. Ya benim "zor" yolu tercih edersiniz, yada uckagitci doktorlarin aldatmacalari ile kendinizi kandirirsiniz.
5- Kardesi de yuva/okula basladiginda ayni yollardan gececek. Grip, bulasicidir, Astim bulasmaz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Mar 2012 Saat 01:07
Yukarı Dön
ysanli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2012 Saat 21:46
Çok tesekkürederim doktor bey, inanın gözümüz geçte olsa açıldı. Ne yazikki sizin gibi doktorlar çikmadı karşımıza ( Oğlumda yaptığımız hataları kızı
da yapmamaya çalışıyoruz.mesela Küçügümün kalbinde dogustan vsd si vardı. Biz panik yapmadik doktorumuz yapti.Burnu aktiginda bile bunu gerekçe gösterip antibiyotikler verdi. kullanmadık.vsd de kapandı bu arada.Oysa oğlum 1 yaşında 6. Hastalık gecirmisti. Bunu anlamayan Cok büyük bir hastanenin Acil hekimi menenjit olabilir diyerek rosephin başladı.)Yönlendirmelerinize fazlasıyla ihtiyacımız var. Daha bu yaşta cok fazla ilaç kullansınlar istemiyoruz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.